Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Witam Drodzy Rodzice wcześniaczków:-) Jak wiadomo wczesniak to człowiek, które urodził się za wcześnie. A co za tym idzie? Naturalnie noworodki przedwcześnie urodzone wymagają nieco innej pielęgnacji. Poza pielęgnacją Maleństwa potrzebują też ubranek w nieco mniejszych rozmiarach niż Maluszki, które urodziły się w odpowiednim terminie. Jeśli Któraś z Mam czy też Tatusiów ma ochote na wymiane spostrzeżeń w tej kwestii zapraszam:-)

Gość gość
Syn siostry urodził się jako wcześniak ważył 2kg a teraz ma 184.

Gość gość
Moje spostrzeżenia na temat mojego wcześniaka: małe dziecko -duży kłopot.

Gość gość
Moj synek urodzil sie 870g.ma rok i raczkuje po calym domu....zaczyna wstawac.nigdy nie mial alergii,problemow z jedzeniem ani ze skora....oby tak dalej !!!!!!

Gość gość
moja urodziła sie 1900, na szybkiego kombinowanie malutkich ubranek bo 52 za duze a i pampersy tez za duze heheh, miała tylko słabe napiecie mięsniowe, teraz ma 10 msc i w ciagu 3 dni zaczeła siadac i raczkowac więc jestesmy zadowoleni, je wszystko nie ma uczuleń, i problemów żadnych.:)

Gość gość
Mój synek jest takim wcześniakiem -nie wcześniakiem. Urodziłam w 36 tygodniu z waga 2860g i 53cm. Byl traktowany normalnie jak terminowe dziecko. Raczkować zaczął w 6 miesiącu, siadać ok.7, wstawać w 10 i chodzić w 13. Do roku byl na specjalnym mleku HA bo ja miałam skazę białkową. Innych uczuleń nie bylo.

Gość gość
Aha i dostał 10 punktów.

Gość gość
A moj jest z 26tyg.-720g. I 34 cm. Rozwija sie pieknie jest prawdziwym cudem

Gość gość
A dostal 8 pkt.