Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mieszkanie

Polecane posty

Gość gość

Witam. Piszę to będąc bardzo wkurw*ona za przeproszeniem. Niedawno zmarł mój tata (pisałam już o tym na forum niedawno), mieliśmy z siostrą tylko go, nasza matka miała nas w dvpie. Teraz, kiedy tata odszedł, nagle zaczęła się nami interesować. Co ciekawe, dostałam pismo z mieszkaniówki na nas adres, że moja "niby" matka ma prawo do mieszkania bo "nie ustalili podziału majątku", a że tata nie żyje, to ma w okresie max. 1 rok ustalić właściciela mieszkania. Jak się zdenerwowałam.... to ja tutaj kur*wa mieszkałam z tatą i siostrą, ona miała nas w dvpie, wymeldowała się, była z tatą po rozwodzie... poszła się kur*wić z innymi fagasami, narobiła sb innych dzieci, a teraz może mi jeszcze dom zaje*ie? Co to ma kur*a być? Owszem, mieszkanie było kupione jak byli małżeństwem, ale moja babcia tacie mojemu w tym pomagała. I co? Mój tata nie miał z nią podziału majątku (nwm, był pewny, że te mieszkanie bd nasze, tak mówił za życia) i może mam jeszcze jej płacić za pół chaty a ona mało, że nie pracuje, to jeszcze kase bd od nas kisić? Co to ma być za sprawiedliwość ja się pytam? Niech ktoś jakoś się mądrze wypowie w tej sprawie, bo mnie jakiś szlag zaraz weźmie.

Gość gość
Faktycznie wredna baba, osobiscie radziłabym udać się do prawnika wiem że na pewno nie macie pieniędzy ale żeby mieć pewność musicie skąbinować ok 200-250zł. Uważam że babie się nic nie należy gdyż podział majątku wykonuje się po rozwodzie w, ciągu jakiegoś czasu a nie po śmierci byłego męża to są moje przypuszczenia żeby mieć pewność musisz udać się do prawnika,