Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość pumba982434

Mój szef ma problemy psychiczne

Polecane posty

Gość pumba982434

Pracuję w jednej firmie od października, łączyłam z nią duże nadzieje, ale spotkało mnie tylko rozczarowanie. Powstało wiele konfliktów między mną a szefem (np. daltego, ze moje obowiązki przedstawił mi dopiero w listopadzie, nie dawał informacji, wszytskiego musiałam dowiadywać się od klientów. Miał mi dać wolną rękę, ale wszystko sprowadziło się do reagowania na jego widzimisię). Niedawno dowiedziałam się, że w ubiegłym roku był w szpitalu psychiatrycznym . Kiedy sytuacja była już bardzo zła, chciałam złożyć wypowiedzenie, okazało się, że mam umowę na czas określony. Umowy tej nie chcę zerwać, bo musiałabym to zrobic juz teraz za porozumieniem stron - on na to naciska, a ja nie mogę ze względów finansowych. Kiedy dotarło do niego, że nie zerwę tej umowy (mimo, że nawet zmuszał innych do namawiania mnie na to), zaczął się na mnie wyzłośliwiać. Podejrzewam, że będę musiała iść do sądu walczyc o zapłacenie za nadgodzin. Dzwoniłam do PIPu i tam powiedzieli mi, że niestety, ale nie mam podstaw, żeby go o cokolwiek oskarżyć.... Muszę z nim wytrzymać do końca grudnia. Masakra. Najgorsze, że to nie pierwsza firma, w której pracodawca traktuje pracownika jak niewolnika i np. chce się go jak najszybciej pozbyć, żeby mu nie płacić... Zastanawiam się, kto tworzył kodeks pracy? Bo wiele przepisów tam zawartych daje ogromną władzę pracodawcy nad pracownikiem. Mój pracodawca liczy mi wyjścia do toalety (np. byłam 3 minuty, a on liczy 10) i każe potem odrabiać po pracy. To jest nienormalne.... Ale ponoć zgodne z kodeksem...

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować