Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mandat za przejście przez tory otrzymuje się na miejscu czy przychodzi pocztą?

Polecane posty

Gość gość

Dzisiaj przechodziłam przez tory i niestety zostałam złapana przez policję. Dwa miesiące temu skończyłam 18 lat i do tej pory nie wyrobiłam sobie jeszcze dowodu. Nadal się uczę i nie pracuję więc policjant powiedział, że za niewyrobienie dowodu i przejscie przez tory mogę dostać mandat o wysokości 1000zl. Spisali mnie i ostatecznie pan powiedział, że otrzymam 500zl mandatu i jeśli nie zapłacę go do 7 dni mogę zostać pozbawiona na 5 dni wolności (choć z tym pozbawieniem wolności wydaje mi się, że chcieli mnie nastraszyć po prostu). No i kiedy oddali mi moją legitymację pan powiedział, że jestem pouczona i nie dostanę mandatu jako "prezent od policji na święta" choć nie jestem co do końca tego drugiego pewna, bo byłam tak wystraszona, że te słowa jakoś do mnie nie dotarły i teraz się martwię czy faktycznie tak powiedział czy mandat może jeszcze przyjść pocztą? Proszę o odpowiedź, bo prawdopodobnie umrę ze stresu. Z góry dziękuję.

Gość gość
no a dał ci jakis papierek z mandatem ? podpisałas cos ? jesli nic nie dostalas to bylo to zwyczajne strasznie ''pouczenie'' ;) swoją droga nie wiedzialam ze nie mozna przechodzic przez tory, czesto przechodze gdy wracam do domu od koleżanki bo innej drogi nie ma tylko ta ścieżka na skróty a 2 km dookola nie bede szła ;)