Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

O tym jak rozpoznać własciwą osobę

Polecane posty

Gość gość
17.33 Prawda...bo miłość to sens wszystkiego i jest ponad wszystkim.

Gość gość
Szczęscie ma swój początek w miłosci.

Gość gość
Romawiać i poznawać,na tym polega szczęscie.;Platon.

Gość gość
A skoro w każdym działaniu najważniejszy jest początek, trzeba umieć kochać, okazywać miłość i ją przyjmować, by być szczęśliwym człowiekiem.

Gość gość
No tak ,teraz to wiem...choć zbyt pózno .Chyba trzeba coś najpierw utracić by móc to potem docenić i doświadczyć braku tej osoby..tak głęboki że aż wyciskający łzy z oczu.Poczucie pustki jest straszne.

Gość gość
Najlepsze to życie które łączy troskę z beztroską.;Platon.

Gość gość
Tylko jak nauczyć się ją przyjmować i jak nie bać się ją okazywać?

Gość gość
Do tego trzeba odwagi. Każdy gdzieś ją w sobie chowa.

Gość gość
Masz rację.Dobrzy ludzie marzą o tym co grzeszni mają odwagę robić.;Platon.

Gość gość
Akurat miłość i grzeszni ludzie to nie idzie w parze, bo oni odwagę pożytkują w celu zyskania seksu a nie miłości.

Gość gość
A jesli ktoś nie czuje się godny takiej miłosci..nie potrafi uwierzyć że na taką zasługuje to co wtedy?

Gość gość
18.08.no tak tutaj akurat też bym się kłóciła z Platonem ale On podkresla to że grzesznikom nie brak odwagi na dotyk tak jak w przypadku ludzi czystych..i kochających miłoscią duchową.Dla tych drugich czasem już drobny gest to grzech..dlatego tak bronią się przed bliskoscią choć defackto sex oraz intymnosć to dwa różne pojęcia.Grzesznicy nie potrafią zrozumieć że można kogoś kochać aż tak jedynie czystą duchową miłoscią.

Gość gość
Odwaga jest to wiedza o tym ,czego się bać a czego nie.;Platon.

Gość gość
Dziękuję za wymianę myśli.Zaglądnę tutaj po 21.00.Obowiązki wzywają.autorka.

Gość gość
A jesli ktoś nie czuje się godny takiej miłosci..nie potrafi uwierzyć że na taką zasługuje to co wtedy? - znów brak odwagi się kłania? By zmierzyć się z uczuciami swoimi i drugiej osoby? Osobiście nie wiem, czy na miłość się zasługuje, to pojęcie wymykające się materialnym kategoriom.

Gość gość
Moi drodzy, więcej odwagi i wiary w siebie.

Gość gość
No tak.Faktycznie miłość jest raczej bezwarunkowa więc może wynika to z niskiego poczucia własnej wartosci ?kompleksów albo wpojonym w dziecinstwie pojęciom że jest się praktycznie nikim.Człowiekowi ktoremu wpaja się od dziecka jedynie krytykę..trudno pózniej uwierzyć że ktokolwiek może obdarzyć go prawdziwym uczuciem.

Gość gość
Będę pózniej.

Gość gość
Na to, by ktoś nas kochał też trzeba pozwolić. Jeśli dana osoba nie wierzy, że ktoś mógłby to zrobić, to trudne. Jest się wtedy zamkniętym na cudze uczucia. A jeśli dwie osoby mają podobny problem to praktycznie uniemożliwiają sobie sięgnięcie po szczęście. Wolą się ukryć w skorupie.

Gość gość
A piszę tak dlatego że od wielu lat wysłuchuję że na miłość i dobre traktowanie treba sobie zasłużyć..a przecież daję z siebie więcej niż ktokolwiek..czasem ponad moje siły.To jak to jest?autorka.Wracam po 21.00.

Gość gość
Autorko, tak mówią innym osoby które chyba czują, że to one nie są czegoś godne. Nie podążaj za cudzymi kompleksami i ograniczeniami.

Gość gość
A mieliście tak że gdy kogoś ujrzeliście to jakby Was piorun poraził? Niesamowite ciepło, jak by jak w telenoweli światło padało. Pamiętam go, wcale nie był w moim typie względem wizualnym (zawsze wolałam brunetów on był blondynem). Ale to spojrzenie i pamiętam do dziś błękit tych oczu mimo że mineło X lat pamiętam że on też mówił mojemu koledze że bardzo mu się spodobałam mimo że widział mnie w pracy wtedy gdzie jest dużo atrakcyjnych pracownic- on byl moim klientem. Powiem Wam że nigdy wiecej tego nie poczułam...

Gość gość
Zdarzyło mi się mieć dziwne ciepłe odczucia przyciągania, bliskości wobec osoby do której nie powinnam nic czuć i w absurdalnych niemal okolicznościach.

Gość Zuzanna Amelia ææ
Nie przecenialabym tych wewnetrznych glosow i skojarzen. Zbyt wiele czynnikow na to wplywa. Wlasna osobowosc , wlasne fobie , niesmialosc , nieobycie z dana sytuacja. Oczywiscie , ze istnieje cos takiego jak intuicja ale zbyt czesto jest ona przycmiona przez zwykle myslenie zyczeniowe. To jaki przebieg bedzie miala znajomosc zalezy tez od tego jak sie bedzie ksztaltowalo wszystko dookola. Okolicznosci i nastawienie moga sie zmienic z czasem. Otoczenie i warunki moga sie zmienic. Przy takich "sygnalach" polecalabym raczej sprawdzic dlaczego akurat taka mysl czy uczucie sie pojawia i czy pojawia sie czesto. W przeciwnym razie latwo bedzie ulegac nastojowi pod wplywem chwili. A to na pewno do niczego dobrego nie prowadzi.

Gość gość
Przy takich "sygnalach" polecalabym raczej sprawdzic dlaczego akurat taka mysl czy uczucie sie pojawia i czy pojawia sie czesto. W przeciwnym razie latwo bedzie ulegac nastojowi pod wplywem chwili x I tak ludzie błyskawicznie zagłuszają wewnętrzny głos swoich uczuć i intuicji, zawierzają rozsądkowi. I życie jakoś płynie, by nie powiedzieć że często przecieka przez palce.

Gość Zuzanna Amelia ææ
Obszerny temat i wielokrotnie tu poruszany. Mamy na kafe szeroki asortyment tematow o bratnich/blizniaczysz duszach , topiki o tym jak "on na pewno mysli o mnie bo mi cieplo jak mysle o nim" i cala liste dyskusji o przyciaganiu i wizualizacji. Mamy tez XXI wiek. Ja nie neguje istnienia intuicji. Ale mysle , ze to okreslenie zbyt czesto jest naduzywane w sparawach , ktore z intuicja nic wspolnego nie maja.

Gość gość
a opowiem Wam też moją historię. Zakochałam się w sąsiedzie 16 lat starszym, on ma żonę dzieci prawie w moim wieku, ja mam męża i córkę. Ale od kiedy się wprowadził coś poczułam on też przyjaźnimy się ale gdy jest blisko czuję euforię. Bardzo żałuję że nie mogę z nim być dotykać i pieścic. Nadajemy na tych samych falach. Słuchamy tej samej muzyki, takie same mamy poczucie humoru czuję się z ni jak z bratnią duszą. Boli mnie że nie w czas się poznaliśmy

Gość gość
Widzę że mój temat się rozkręcił.19.27 miałam podobnie z tą różnicą że osobą był brunet o brązowych oczach.

Gość gość
21.12autorka.

Gość gość
18.40.masz rację chyba sama sobie w prwnym momencie narzuciłam jakiś zakaz typu "nie wolno mi i tyle".autorka.