Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

O tym jak rozpoznać własciwą osobę

Polecane posty

Gość gość
Na czym polega ten spokój? Chodzi o sytuację, gdy są w związku?

Gość gość
ojejku, nie mieszajcie w to filozofii... autor topiku ma racje. Gdybym umiala sluchac intuicji 8 lat temu, nie wplatalabym sie w kilkuletni toksyczny zwiazek. Problem w tym, ze intuicji trzeba nauczyc sie sluchac, bo sygnaly potrafia byc tak subtelne, ze najczesciej sa zagluszone przez rozsadek lub inne zaprogramowane wzorce reakcji lub dzialania.

Gość gość
Głos rozsądku zagłusza wszystkie inne, a tak czasami przeżywalibyśmy szalone wolty w życiu ;)

Gość gość
21.46.to prawda lecz tylko nielicznym uda się w całym swoim życiu trafić na drugą połowę.Jednak mam tutaj na mysli też te osoby którym mimo wszystko nie uda się i nawet z innymi tworzą związki harmonijne bądz nie ,co czasem objawia się dopiero po latach.Ważne jest by zawczasu wychwycić te pierwsze sygnały ,unikniemy wtedy rozczarowania czy destrukci z pasożytnictwem włącznie.

Gość gość
pamietam to laskotanie gdzies gleboko, gdy ujrzalam i poznalam mojego juz eks; taki powiew lekkiego wiatru z wiadomoscia, ze to niebezpieczny czlowiek... fascynacja zwyciezyla i uzeralam sie z gnojem kilka lat. Autor ma racje, to mozna wyczuc.

Gość gość
Zgadzam się w 100 procentach. Osttanio spotkałam się jakiś czas z facetem, czułam się w jego towarzystwie bardzo dobrze jednak ciagle cos mi podpowiadało że coś tu jest nie halo, że on mnie nie traktuje chyba poważnie. Miałam dużo wątpliwości ale brnęłam w to dalej bo zauroczyłam się nim. Niestety moja intuicja mnie nie zawiodła, bo gdy przespałam się z nim on zapadł się pod ziemię. Olał mnie jak jakas szmatę. Już wiem że intuicja chce dla nas jak najlepiej i trzeba jej słuchać.

Gość gość
21.52o właśnie.!a tak na marginesie -jestem kobietą...i pasjonuję się filozofią.

Gość gość
Lub inna sytuacja: poznajac rok temu meczyzne, ktory sam mnie zagadal, mialam przeblysk, ze jest on nie dla mnie. Ze pochodzimy z roznych swiatow, on z dobrej rodziny itd... Nie zwrocilam na to uwagi, bylismy soba zafascynowani. Probowalismy cos tam stworzyc razem. Na przeszkodzie staneli wlasnie jego rodzice i nie wyszlo... Teraz kiedy patrze na to z perspektywy, to w chwili tamtego pierwszego spotkanie, mozna bylo zobaczyc nasz koniec. Ale wiadomo, emocje, fascynacja sa zbyt silne.

Gość gość
Dokładnie to chciałam wam przekazać.A teraz moj przykład:nascie lat temu poznałam faceta,idąc na spotkanie z nim .przed pierwszym kontaktem,było mi śłabo i dziwnie,cała się trzęsłam.Intuicja mówiła mi "to niewłasciwy człowiek,uciekaj"mimotego brnęłam w to dalej choć padło nawet z moich ust w jego kierunku zdanie"Z tego będą nici".Potem jednak dałam sie zbałamucić.Chyba nie muszę wam pisać że facet okazał się potworem czychającym na moje życie.Odarł mnie z godnosci,upokorzył i zniszczył.Gdybym wczesniej posłuchała tych sygnałów to moje życie potoczylło by się zupełnie inaczej.Piszę to dla przestrogi oraz dlatego że mam rozeznanie .Po latach poznałam ten drugi przykład i już wiem jak to odróżniać.Nie brnijcie w coś co wam nie służy bo stracicie jedynie czas i zdrowie tak jak ja.

Gość gość
22.06.mowię o dwóch osobach,w grę nie wchodzą inne osoby..typu rodzina czy znajomi .Mam na mysli energetyczną wymianę pomiędzy dwojgiem ludzi.autorka.

Gość gość
Prawo Przyciągania to zamierzone działania ,w tym wypadku mowimy na temat odróżniania tego co dla nas dobre lub złe .Tak yo można ująć najprosciej.Dzięki za wszystkie wpisy i swoje spostrzeżenia.Pozdrawiam.

Gość gość
22.17.rozwinę coś więcej na ten temat jutro ok?:-)dobrej nocy wszystkim.

Gość gość
22.21 Prawda jednak w nielicznych przypadkach dzieje się to bez naszego udziału i wtedy związek rownież jest idealny.Trzeba to tylko umieć rozpoznać.Pierwszy sygnał to spokój jaki czujemy od osoby i jaki nas ogarnia w kontakcie z tą osobą.Na razie..

Gość gość
TO jest poza naszą świadomością,to COŚ zaiskrzy i posprzątane ;) CHEMIA ,nasze organizmy decydują ,że to ta nie inna osoba jest idealna,jak nawet zdrowy rozsądek podpowiada-będą kłopoty ,,, to ,i tak uczucie stoi ponad wszystkim idea dwóch połówek?czy też odbicia lustrzanego?to nic innego jak to,że zakochujemy się na zabój w osobach do nas podobnych ,w jakiś tam sposób ,,,,,w "naszym odbiciu lustrzanym "

Gość gość
skoro to nasze organizmy decyduja to dlaczego jeden organizm jest dla drgiego idealny ale nie zawsze dziala to w obie strony?

Gość gość
22.56.No brawo.!lepiej bym tego nie ujęła.:-)

Gość gość
To nie organizmy decydują tylko dają subtelne sygnały na poziomie podświadomosci.np.jest Ci duszno ,słabo ,pocisz się,odczuwasz niepokój.Do jutra.autorka.

Gość gość
22.56.idealnie..wprost.Masz oskara:-)

Gość gość
22.06współczuję i rozumiem.Sama zmagam się z uczuciem w którym prawdopodobnie jego rodzice są nam przeciwni oraz moi też nie akceptu tego że akurat jego kocham..oi rodzice są przeciwni choć wiedzą jakie mam życie.Autorka.

Gość gość
22.56 jakie kłopoty?Autorka.

Gość gość
Szalenstwo jest piękniejsze od rozumu bo pochodzi od Boga,-rozum zaś pochodzi od człowieka.;Platon.

Gość gość
I co to wnosi do tematu?

Gość gość
No niby niewiele ale dla zakocchanych "bezgranicznie i do szaleństwa"to jednak wiele.

Gość gość
Podobno zakochanie jest formą szaleństwa więc...

Gość gość
Więc co?

Gość gość
...więc nawiązując do słów Platona miłość pochodzi od Boga i tym szaleństwem warto się kierować a nie tylko i wyłącznie rozsądkiem.

Gość gość
Prawda.Rozum nie zawsze daje logiczne odpowiedzi.Na własne życzenie pozbawiamy siebie miłosci.

Gość gość
Pd zawsze wiedziałam że miłość pochodzi od Boga.Dzięki za trafnę interpretację.:-)

Gość gość
Miłość powinna być najwyższą racją w życiu, to warunek osiągnięcia stanu zwanego szczęściem.

Gość gość
Wiedza jest drugim słońcem dla ludzi;Platon. W każdym działaniu najważniejszy jest początek;Platon.