Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MizantropiaOdraza1994

Czy wyobrażacie sobie jeść tylko i wyłącznie mięso?

Polecane posty

Ja sobie to wyobrażam bez problemu, i nie przeraża mnie to, wręcz jest nawet troche zachęcającą wizją, troche szkoda mi czekolady co najwyżej. Za to myśl o wegetarianiźmie powoduje we mnie przerażenie, jest naprawde straszna i przerażająca, gdybym miała nie jeść mięsa, to czułabym się tak, jakbym nie jadła niczego w ogóle albo jakby nagle znikneło wszystko co dobre :P

Gość gość
noxelia, pamietam cie z forum uczuciowego sprzed 3-4 lat, bylas wtedy szczuplą ladną dziewczyną, wrzucalas czesto fotki np robione w lesie, co sie z tobą stalo ze wazysz 2 x wiecej i robisz to co robisz ? ( sex kamerki, jacys białorusini, picie alkoholu) masz problemy psychiczne, depresje, zajadałas stres i tyłas ?

Gość gość
nie lubie mięsa

Gość gość
Ja też bez mięsa nie mógł bym funkcjonować. Lubię w każdej postaci. Jem często surowe mi to smakuje najbardziej ze solą.

Gość gość
Mięso nie jest moim ulubionym jedzeniem,ale wegetarianką też nie jestem.Dieta powinna być odpowiednio zbilansowana do wieku,trybu życia, aktywności.Faktem jest,że jak zjem porządny obiad z kotletem schabowym nie chce mi się jeść przez kilka godzin.Po obiedzie w postaci warzyw na patelnie z Hortexu przykładowo, albo makaronu z jakimś sosem szybciej jestem głodna. Lubię pierogi,makarony,wolę to od tanich,podłych kiełbas.Kupuję tylko porządne wędliny,stawiam na jakość. Lubię warzywa,owoce,sery i najlepiej mi smakuje to,co sobie ugotuję.

Gość gość
Eskimosi jedzą wyłącznie mięso i ryby,a nawet nie mają problemów z cholesterolem,prowadzono badania,taka dieta im służy.

Gość gość878
No nie zawsze mam ochotę na mięso. Dość często mam ochotę na sałatki. Też są smaczne a przy czym zdrowe.

Gość gość
A czy Petru już się wypowiedział w tej sprawie???

Gość gość
Nie lubie miesa wiec umarlabym z glodu :p

A ja lubie, i chętnie zjadłabym sobie takiego tatara z żółtkiem z przepiórczego jaja :P To danie musi być koszmarem wegan, nie dość że mięso i jajko to jeszcze wszystko surowe :D

Gość gość
tatar spox :D

Gość gość
Tatar=tasiemiec

Gość vegacool
jak mozna jesc mieso? skazujecie na rzeź niewinne zwierzętaa dla swojej przyjemności! zwierzę to tez zycie, czy chcielibyscie, aby ktos poderżnął wam gardło tylko po to, zeby przez 20 min na obiedzie delektować się waszym smakiem? mięso można zastąpić np nuggetsami ze skrobii, ktore smakują tak samo, a nikt przez nie nie stracił życia!

Gość gość
Glodna swinia wpieprzyla by mnie zywcem :D

Gość gość
Tak można jeść mięso jak inne posiłki.Lepszy kotlet schabowy,niż sojowy.Próbowałam,więc wiem.Te biedne zwierzęta rzeźne wszystkie by z głodu zdechły,gdyby ich nie jedzono.Człowiek jest wszystkożerny,a opętani żądzą ratowania starych szkap w różnych fundacjach nie są w stanie tego ogarnąć.Przemysł futrzarski to jest bestialstwo,mordowanie psów i kotów w Australii,że niby szkodniki,rzeź fok w Kanadzie,dużo tego,zakłady mięsne tylko karmią ludzi i inne zwierzęta.

Gość gość
Fuj w życiu samo mięso. Rozchorowałabym się po jednym dniu :O Ostatnio nawet bardzo je ograniczyłam, nie wykluczam, ze w przyszłości przejde w stu procentach na wegetarianizm :)

Gość gość
Mój wuj miał tasiemca, a ojciec glizdę. Obaj po tatarze.

Gość gość
Jajo tasiemca ma zaledwie 0,04 mm średnicy. Łatwo jest przeoczyć podczas badań.

Gość gość
widać ludzie są różni. jak jak nie jem mięsa przez dłuższy czas to mi go brakuje. a najważniejsze jest żeby zwierzęta były zabijane humanitarnie. no i nie jadam dzieci, czyli jakiejś cielęciny, jagnięciny itd. niech to dorośnie do normalnej wielkości to moge jeść.

Gość gość
Mizantropia a lubisz jak chłopak bądź dziewczyna lize Twoją cipkę?

Gość gość
mieso bardzo zakwasza organizm wiec nie dałabys rady długo funkcjonowac nie jedzac nic innego. ja lubie dobre miesko, ale nie gardze tez nabialem, warzywami, potrawamy mącznymi

Gość gość
Nie martw się autorko,nie zarazisz się tasiemcem tak łatwo jeśli nie kupujesz mięsa z nielegalnego uboju,na targu czy nie wiadomo skąd.Dzisiaj nie ma możliwości "przeoczenia",nowoczesna diagnostyka laboratoryjna z użyciem komputera?Można kilka razy powtórzyć badanie.Ludzie zarażają się z braku higieny najczęściej,żyjemy wśród takich,którzy nie myją rąk po wyjściu z toalety.Brudnymi łapami pakujemy sobie do ryja wszelkie możliwe bakterie i jaja pasożytów.Jedz sobie tatar jak lubisz:-P

właśnie przeczytałam, że jedna z warszawskich restauracji z kuchnią australijską ma w menu tatar z kangura i mam ochote spróbować :D ale w Krakowie niestety chyba nie można nigdzie zjeść takiego tatara.