Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Truskawa przesmaczna

Pierwsze posiłki niemowlaka. Czy dopajać po nich mlekiem?

Polecane posty

Gość Truskawa przesmaczna

Moja córka ma rozszerzaną dietę już 3 tydzień. Jeszcze się nie zdarzyło żeby zjadła wszystko co dla niej przygotowałam i zawsze chce po posiłku mleka (mm- nie karmię persią). Zwykle zjada ok 1/4 słoiczka(mierzę wszystko słoiczkiem po gerberku 125ml) a później płacz że chce butelkę-zjada wtedy ok 100ml (na zwykle karmienie bez posiłku zjada 120ml). Czy to normalne czy może coś trzeba inaczej robić?

Gość gość
Moj syn ma podobnie tez jestem ciekawa opinii

Gość gość
Dopoki dziecko nie bedzie zjadalo pelnej porcji, to ja dopajalam mlekiem. Domaga sie, bo jedt glodna. To dopiero poczstki, daj jej czas na oswojenie sie z nowym jedzeniem

Gość gość
Pelnej porcji dostosowanej do wieku

Gość gość
To chyba normalne, u moich dzieci też tak bylo. Potrzeba czasu, aby dziecko nauczyło się najeść nowym posiłkiem. Na razie to dla niego ciekawostka. Z czasem przejdzie.

Gość Gaja90
Na początku wprowadzania nowych posiłków dziecko tylko sobie próbuje i należy podawać im dodatkowo mleko. Po jakimś czasie kiedy maluch zasmakuje w nowych potrawach będzie zjadał całą porcję i nie będzie już takiej potrzeby. Każde dziecko ma inaczej, przy rozszerzaniu diety trzeba dać maluchowi dużo cierpliwości i czasu.