Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy milosc obraca sie w nienawisc.

Polecane posty

Gość gość
Najgorsze jest to ze chcesz w nim widziec dobro chociaz jest zly i podly. Dopoki nie zobaczysz jego zla to bedziesz sie meczyc

Gość gość
Bzdura. Jesli bedziesz pamietac tylko to co dobre to nigdy sie z tego nie wyrwiesz. Przez cale zycie bedziesz tesknic. A zycie ucieka.

Gość gość
Można, ale z doświadczenia wiem, że trzymanie urazy zatruwa nas samych. Jeśli on/ona zniknęli z naszego życia, to nie ma powodów cały czas tego rozpamiętywać. Najgorzej, jeśli po rozstaniu oni wbijali w nas poczucie winy - dlatego zawsze uważam, że należy zerwać kontakt, to jest dobre dla obu stron. Zwłaszcza, że zawsze jest ktoś porzucony i ktoś kto porzuca - zwykle ta druga osoba obwinia sie o koniec związku i zaczyna nienawidzieć i dostrzegać samo zło w porzuconym, aby trochę ulżyć swojej decyzji, a niesłusznie, jeśli podjęła racjonalną decyzję to nie musi sie obwiniać - rozstania nigdy nie są łatwe. Z perspektywy czasu wolę pamietać pozytywy, a nie zło

Gość gość
Moj facet tez twierdzi ze nie jest zbyt wylewny a ja wiem ze dla bylej nawet wiersze pisal. I po co tak sciemniac?

Gość gość
Mogłbym sie poczuć adresatem zarzutów autorki tego postu. Jestem facetem i też niezbyt wylewnym, ale nie znaczy, że niewrażliwym. Rzadko wyznaję uczucia. Moja dziewczyna mi zarzuca, że nie kocham jej dość i że więcej uczuć miałem do byłej, ale to nieprawda. Ona tak mysli tylko dlatego, bo w chwili szczerości powiedziałem jej co czułem do byłej, ale nie znaczy, że jej to powiedziałem. Nie potrafię konfrontować swoich uczuć z obiektem moich uczuć, ale mogę o tym powiedzieć osobie trzeciej. I teraz ona mysli, że nie jest tak samo ważna i dostaje tylko okruchy, bo tamtą "TAK BARDZO" kochałem, mimo że zerwałem kontakt i mówiłem, że było i minęło i nic nie czuję do byłej oprócz sentymentu, co jest naprawdę zgodne z prawdą

Gość gość
Chora zazdrosc kobiety bluszcza. Od takich lepiej z daleka

Gość gość
To nie ma znaczenia kto zerwal. Ta co zrywa nie obarcza siebie wina. Glupie tlumaczenie dla naiwnych. Zrywa bo chce. To porzucony/a szuka w sobie winy i zadrecza sie co zrobil zle. Jak bedziesz pamietac tylko co dobre to sie nigdy od tego nie uwolnisz. Zawsze bedzie to wracac i nigdy nie zbudujesz nowego zwiazku.

Gość gość
No ale to jest Twoj problem ze nie potrafisz okazywac uczuc worost nie jej, co ma sie dziewczyna domyslac? A co do mojego faceta, czytalam wiadomosci jakie do niej pisal bo chociaz minelo 7 lat (!) On ich nie wykasowal...i tam pisal do niej takie rzeczy czule, zapewnienia, i bynajmniej nie bylo widac zeby mial jakies problemy z okazywaniem uczuc. A do mnie jest taki.....zwykly. czasem mam wrazenie ze jak wsoollokatorzy.

Gość gość
Widać, odnoszę wrażenie, że wyolbrzymiasz jego winy, bo go nienawidzisz i nie jesteś obiektywna. Cokolwiek by nie poruszyć, to we wszystkim był paskudny. Zresztą nie wiem, może był, może nie - ale może Ty też ideałem nie byłaś....