Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

PYTANIE O OPONY DO AUTA ZNA SIE KTOŚ?

Polecane posty

Gość gość

Chodzi mi o to czy zimą można jeździć na 18-19calowych felgach? ogólnie widze że robią opony zimowe w takich rozmiarach ale często spotykam sie z tym ze ludzie latem (na letnich oponach) jeżdżą na ładnych alufelgach 18-19cali, a na zime zmieniają na max 16stki na zwykłej starej feldze stalowej i ewentualnie kołpaczki dodają (oczywiście na tych felach mają założone zimowe opony). Dlaczego nie można cały rok jeździć na takich dużych i tylko na zime jechać do wulkanizatora z oponami zmienić na zimowe a wiosną znów zmienić na letnie? Z czego to wynika?

Gość gość
robią - produkują

Węższe i wyższe opony lepiej trzymają się śniegu i śniegowej brei. Na zimę dobrze jest mieć w nich niższe ciśnienie. Jak spuścisz powietrze z szerokich opon, to będziesz jechać na feldze.

Gość gość
dzięki wszechwiedzący misio

Na razie jedyny, który Ci poważnie odpowiedział :P. x Wąska opona łatwiej wbija się w śnieg, a niższe ciśnienie, daje jej większą powierzchnię kontaktu z podłożem.

Gość Kataszynka
Niestety ja nie znam się na oponach, ale w prosty sposób można znaleźć odpowiedzi na Twoje pytanie. Wystarczy wiedzieć, gdzie szukać. Sprawdź sobie informacje z http://opony-ekspert.pl/porady.html myślę, że powinno Ci to wszystko bardziej rozjaśnić temat związany z oponami i w ogóle wulkanizacją.

Wiele osób zimą zmienia, bo im zwyczajnie szkoda alufelgi;) jak masz jakieś wątpliwości, to możesz sobie podjechać do salonu sieci Euromaster, jak masz gdzieś w pobliżu i tam Ci wszystko wyjaśnią i doradzą, na oponach znają się bardzo dobrze;)

Gość gość
reklamiarze j'e'b'a'n'i' wy;p;i;er;d;a;l;a;ć

Gość Wawrzyniec
Najlepszą poradę w tej kwestii uzyskasz od fachowców zajmujących się na co dzień oponami. Na stronce http://www.euromaster.pl/ możesz sobie wyszukać punkt serwisowy, podjechać i wyjaśnić wszystkie wątpliwości. Sam korzystam z usług euromastera bo cenowo mają w porządku i serwis i opony właśnie.

Gość prawictwo pospolite 152
ciekawe gdzie jest niby ten snieg na drogach

Gość gość
Myślę, że o takie rzeczy warto pytać specjalistów. Ja Mam znakomite doświadczenia z http://speedgum.com.pl/ . Bardzo dobry sklep z oponami, na pewno Ci pomogą.