Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość danilla

do bogatych facetów lub dobrze sytuowanych

Polecane posty

Gość setseni
gates, zuckeberg wg Ciebie kogos wykorzystali? albo osoby bogate dzieki swojemu telentowi jak np Adele?

Gość setseni
mowie o polskich realiach:/ raczej na kafe nie siedza wlasciciele odrzutowcow lub ludzie planujacy kupno czegos takiego:) 4 tys to tez zadne bogactwo, mniej wiecej srednia krajowa, a srednia krajowa z samej nazwy wskazuje na srednia

Gość gość
gates, zuckeberg x hehehe doskonały przykład, obaj c***anowie skorzystali nie ze swoich pomysłów i dlatego osiągnęli sukces :)

Gość gość
srednia krajowa z samej nazwy wskazuje na srednia x Średnia krajowa nijak ma się do średniej rzeczywistej i w ogóle nie jest wiarygodna. Poza tym podałem w przykładzie zarobki netto, a nie brutto :) bo ze średniej brutto to robi się coś w okolicach 2,5tys.

Gość setseni
zuckeberg wyplacil mega odszkodowania pomyslodawcom hm ktos dal pomysl on go umial zrealizowac:) to tez wymaga umiejetnosci i inteligencji co do gatesa nie mam pojecia, nie znam dokladnie jego historii, wiec wole sie nie wypowiadac wiem natomiast, ze ten Pan robi bardzo duzo dobrego dla swiata, wiec nie zaluje mu tego majatku kazdy z tych panów byl zreszta na scislym kierunku na Harvardzie, tam o ile mi woiadomo przecietniaki nie trafiaja, albo ludzie malo inteligentni:)

Gość gość
Czytałam kiedyś w podręczniku do psychologii sprzed kilkudziesięciu lat, że pary najczęściej dobierają się na zasadzie podobieństwa, jeżeli chodzi o pochodzenie (status finansowy rodziny), ale też poziom inteligencji czy sylwetkę. Może po prostu lepiej rozumieją się osoby, które mają podobne problemy, przyzwyczajenia, plany. Jak ktoś ma wysokie IQ, to idiota mu nie zaimponuje, podobnie miss raczej nie zwróci uwagi na kogoś, kto zupełnie nie dba o swój wygląd i szkodzi zdrowiu przez jedzenie paskudztw. Z pieniędzmi może nie jest to oczywiste, ale raczej taka tendencja jest. :)

Gość gość
Dużo racji jest w opisie kogoś, kto wspomniał że raczej obraca się w podobnych sobie kręgach. Gdzie niby miałby on poznać "biedną" kobietę? No chyba, że spodobałaby mu się sklepowa, fryzjerka czy barmanka, ale to też pewnie tylko wizualnie, bo pogadać z taką miałby mało okazji na tyle, aby chcieć ją brać za żonę/partnerkę.

Gość gość
jak np Adele x A co do Adele... to trochę inna branża, show biznes rządzi się innymi prawami i tutaj przydają się bardzo znajomości, są dziewczyny które potrafią zdecydowanie lepiej śpiewać, a mimo to nigdy świat o nich nie usłyszy. A druga możliwość jest taka, że to ona została wykorzystana, ktoś ją zauważył, zobaczył w niej potencjał i dopóki będzie mógł to będzie na niej zarabiał znacznie więcej niż ona sama zarabia, a gdy przestanie być potrzebna, to zastąpi się ją nową, młodszą gwiazdką. Tak więc aby być bogatym, to albo musisz kogoś znać i mieć jakiś talent (chociaż i bez talentu można, zwłaszcza w PL), albo musisz kogoś wykorzystać, aby to on na ciebie zarobił :)

Gość gość
Dziwne, bo wedlug mnie jest wlasnie odwrotnie. Wiekszosc bogatych facetow bierze sobie za zony niezbyt majetne kobiety, ale za to duzo MŁODSZE - to jest istotne. Jakbys przeanalizowala wyksztalcenie zon milionerow, to zobaczylabys, ze wiekszosc nie skonczyla nawet studiow, tylko parala sie modelingiem z mniejszym lub wiekszym powodzeniem. Naprawde bogaci faceci poznaja swoje kochanki i przyszle zony na bankietach, imprezach, dlatego tak wiele dziewczyn chce byc modelkami. Wiadomo, ze 90% nie zrobi kariery, ale maja wieksza szanse bywac na imprezach, gdzie jakis bogaty facet je wyhaczy.

Gość setseni
dlaczego dla was osoba malo zarabiajaca musi byc od razu niemabitna barmanka czy sklepowa?:) to podam Wam przyklad: znam jednego pana, jest naprawde bogaty, moze nie ma odrzutowca, ale ma z 4 nieruchomosci, dobry bardzo samochod, motocykl, i stac go na bywanie w najdrozszych lokalach, wakacje w egzotycvznych miejscach i nie mam tu na mysli Tunezji czy Egiptu tylko Madagaskar, Bali itd Pan ten owszem moze i wyksztalcony i z pewnoscia nieglupi jest bardzo prostacki, wulgarny i kobiety zmoenia jak rekawiczki, nie potrafi sie ustabilizowac a jego glownym kryterium wyboru jest wyglad i wiek partnerki takze nieprawda jest ze kazdy bogaty i wyksztalcony jest czlowiekiem na poziomie mozna miec leb do nauki, ale za duzo soba nie reprezentowac mozna zarabiac malo a byc nieglupim, z wieloma zainteresowaniami i madrym zyciowo

Gość gość
Nie ma co patrzeć na średnią krajową, bo po pierwsze mniejszość zarabia średnią i powyżej, a po drugie np. kumpel ma nieco więcej niż średnia, a jest po prostu sprzedawcą w dużym sklepie, inny zarabia jakieś 12-15 tysięcy, a nic z tego nie ma, bo wszystko wydaje na bieżąco na sprzęt i podróże, pewnie trudno byłoby to kobiecie z 1300 na rękę zrozumieć.

Gość setseni
1300 na reke to juz katastrofa niestety

Gość gość
dlaczego dla was osoba malo zarabiajaca musi byc od razu niemabitna barmanka czy sklepowa?usmiech.gif X Nie musi, to tylko najbardziej typowy przykład, w końcu to w tego typu codziennych usługach jest zatrudniona ogromna liczba ludności, zwłaszcza kobiety. Poza tym barmankę lub sprzedawczynię łatwiej spotkać niż powiedzmy pracownicę administracyjną jakiejś prywatnej firmy ;)

Gość gość
co do gatesa nie mam pojecia, nie znam dokladnie jego historii, wiec wole sie nie wypowiadac wiem natomiast, ze ten Pan robi bardzo duzo dobrego dla swiata x Gates stworzył program do obliczania natężenia ruchu, który sprzedał miastu z tym że ten program to nie był jego pomysł, podobnie zresztą jak sam Windows. Czy robi dużo dobrego dla świata, można by polemizować... Microsoft i system Windows to narzędzie służb specjalnych służące do inwigilacji nieświadomych użytkowników, więc z bogactwem ściśle jest powiązane jakieś niegodziwe postępowanie, no ale coś za coś. A co do jego wykształcenia, to dyplom odebrał dopiero w 2007 roku. Niestety ale żeby być bogatym, to trzeba być kur/wą (albo trzeba dać się wydymać, albo trzeba dymać innych) i to nie podlega dyskusji.

Gość gość
Ale Ty autorka sama za biedaka sie nie bierzesz:D:D Tylko za bogatego.:D:D To o co kaman?

Gość setseni
dyplom odebral dopiero? litosci to tylko papierek wlasnie tym bardziej go szanuje za to ze chcialo mu sie wznowic studia mimo ze byl miliarderem zanim poszedl na harvard nie byl juz zielony z informatyki,dostal sie na niego i odszedl z wyboru o ile mi wiadomo a nie dlatego, ze poziom byl dla niego za trudny:)

Gość setseni
wow temat nie dotyczy mnie tylko czegos czego jestem ciekawa:) skad wiesz jak dobrze jest sytowany facvet z ktorym sie spotykam?:) nigdzie o tym nie pisalam akurat boigaty nie jest dla twojej wiadomosci, biedny tez nie zreszta

Gość gość
Jak jestes ladna i mloda to masz szanse na sponsora. Tyle w temacie:D:D

Gość setseni
nie potrzebuje sponsora ani nie szukam bogatego faceta, po raz osttani to pisze

Gość gość
Ale ja nie wątpię że Gates jest inteligentny, wielu takich pasjonatów osiąga jakieś sukcesy i często są lepsi niż ludzie z papierkiem, ale to nie zmienia faktu, że Gates wydymał swoich kolegów i dzięki nim ten sukces odniósł.

Gość setseni
mozliwe, ze masz racje chociaz tak naprawde skad mozesz wiedziec , ze to co nim wiesz to rzeczywoiscie fakty?

Gość gość
Bogaty facet może sie związac nawet z osobą która NIC nie zarabia. Znam dużo takich przypadków. Bogaty nie zawsze oznacza atrakcyjny. Może byc facet bogaty a dostający kosze od kobiet nie mogacy nawet znaleźdź partnerki. A jeśli chodzi ci o tych bogatych i atrakcyjnych -to oni mają do czynienia z wieloma kobietami. Na pewno mają spore wymagania. Tylko niekoniecznie co do wielkości zarobków, patrzą np czy ona ma studia albo czy ma fajny zawód np. artystka, muzyczka, projektantka, modelka a nie np kasjerka, sprzątaczka, pracowniczka pralni. Rodzaj zawodu chyba działa bardziej niż wysokość wypłaty. Bogaty facet nie potrzebuje przecież drugiej takiej samej pensji.

Gość gość
Jeszcze pytanie kto jest biedny, a kto bogaty ;) Łatwo oczywiście wskazać skrajności, ale gdzie kończy się granica "biedy"? W rządowym raporcie wykazano, że trzeba zarabiać około 1600 na rękę aby niczego PODSTAWOWEGO ci nie brakowało (nie pamiętam dokładnej kwoty, może to było 1400 czy 1800 na przykład), ale za biednych uznają dopiero tych zarabiających troszkę poniżej minimalnej krajowej.

Gość gość
chociaż george colloney sie spotykał z kelnerką.

Gość setseni
hmm Matt Damon nawet z kelnerka czy barmanka wzial slub, ale wiem ze teraz ta Pani robi cos duzo ambitniejszego, moze wtedy studiowala albo dorabiala:) hmm zostawmy biednych.... powiedzmy ze mam na mysli osoby dobrze sytuowane,takie ktore zyja wygodnie, spedzaja wakacje tam gdzie sa i mogacy sobie pozwolic na oszczedzanie sporych ilosc****eniedzy a majac na mysli te biedne chodfzilo mi niekonievznie o kogos kto zarabia minimalna albo nic

Gość gość
No to np. powiedzmy, że zarabia jakieś 2 tysie na rękę, tak do dyskusji, może być? :)

Gość setseni
tak jasne:) ona jak piszesz 2 tys on powiedzmy 15 tys i co widzi Wam sie taka para?

Gość biedna ale z honorem
a Wy myślicie,że każda biedaczka marzy o milionerze albo że dla każdej biednej kobiety pieniądze są najważniejszym priorytetem jakim się kieruje w wyborze partnera?no to się grubo mylicie

Gość gość
I wszystkie te przykłady kobiet które spotykały sie z bogatymi też robią teraz coś ambitniejszego. Po prostu zazwyczaj bogaty facet sam się stara żeby jego kobieta miała jakieś zajęcie, albo ją wspiera żeby mu dorównała trochę. No i same te wyjazdy, nowe towarzystwo daje też inne perspektywy, obycie towarzyskie, odwage. Raczej taka kobieta po rozstaniu nie wróci na kase do sklepu jak sie taki związek rozpadnie.