Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zagubiona_Mi

Co ze mną nie tak?

Polecane posty

Gość Zagubiona_Mi

Mam 17 lat. Mam wzrost 166cm i ważę 54kg. Wiele moich rówieśniczek wygląda lepiej ode mnie. Czuję się gruba, wiele razy mi to mówiono. Od ponad 2 miesięcy cierpię na bezsenność. Mam także fobię społeczną, więc wszelkie kontakty z obcymi ludźmi to dla mnie tortura. Boję się też otwartych przestrzeni. Co mam robić z moim życiem? Każdy mój życiowy wybór jest wyśmiewany przez rodzinę. Nic nie mogę przez nich zmieniać/rozwijać w moim życiu. Mam dość. Co robić?

Gość gość
zacznij uprawiać jakiś sport lepiej sie poczujesz fizycznie i psychicznie

Gość gość
jesteś w sam raz nawet mozesz 5 kg przytać, jestes szczupła naprawde!

Gość Zagubiona_Mi
Chciałabym myśleć, że jestem chuda. Staram się, jak mogę... W mojej rodzinie częste były przypadki anoreksji. Uprawiam sport. Tańczę. Na własne życzenie, by oderwać się od rzeczywistości. Ale problemy psychiczne nie zniknęły. Nawet się nie zmniejszyły...

Gość gość
nie wiem jak to Ci wytłumaczyc ale nie masz nawet nadwagi ale wage prawidłową

Gość gość
masz taką krytyczną i restrykcyjną rodzinkę ?

Gość gość
Masz całkowicie normalną wagę, tylko złośliwcy powiedzą, że jesteś gruba. Jak tyle ważyłam przy tym samym wzroście, to mi chudość wypominali, więc dziwne by było abyś ty była jakaś masywna :P co do reszty, to idź do psychologa, skoro i tak za wszystko cię krytykują, to nie ważne co zrobisz, ważne że robisz coś dla siebie.

Gość Zagubiona_Mi
Fobia społeczna mocno mnie ogranicza w kwestii pójścia do psychologa. Moja rodzina twierdzi, że wydziwiam i że jestem wariatką. Nie cenią mojego zdania ani moich decyzji. Chcą zaplanować moje życie według ich uznania, a każdy mój pomysł jest ostro krytykowany. Kiedy powiedziałam, że chcę studiować prawo w dużym mieście, stwierdzili, że na pewno zostanę dziwką, żeby na siebie zarobić.