Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

opanowałam wypadanie włosów !!

Polecane posty

Gość gość

Jeszcze 2 tygodnie temu lecialo mi sporo, znacznie więcej niż zwykle. Wzięłam pod lupę dietę i pielęgnację. Nie wiem co dokładnie podziałało, podejrzewam, ze wszystko po trochu. A co zmieniłam? 1. Dieta :) jem częściej kasze, jem pestki dyni i słonecznika, płatki owsiane, żytnie, jaglane, orkiszowe. Nie jem juz pszennego chleba, zamiast tego czasem bułki z dynią. Pije soki, jem owoce, kiełki, jajka wiejskie (nie ze sklepu). Staram sie nie jeść cukru, słodyczy. Czasem zjem jakieś ciastko czy batonika. Pije skrzyp, pokrzywę, czystek, zieloną herbatę. Suplementuję się żelazem (i to chyba gra największą rolę) i tranem. 2. Wyrzuciłam słynny szampon babydream, który słabo oczyszczał moją skórę głowy (nie domywał jej i być może przez to włosy nadmiernie wypadały, poza tym swędziała mnie skóra po nim) Zamieniłam na szampon z Ziaji przeciw wypadaniu-jak dla mnie super. Wcieram Jantar - myślę, że to on przyczynił się w dużym stopniu do zahamowania wypadania. Oprócz tej wcierki nic nie kładę na skórę głowy. Oleje tylko na włosy, omijam skalp, gdyż mogłoby to spowodować wzmożone wypadanie :) To tyle, może komuś się przyda/

Gość gość
Pomogła zmiana szamponu, byłaś uczulona na poprzedni

Gość gość
Czytałam dużo na temat "Babydreamu". Podobno ma zbyt zasadowy odczyn i dlatego powoduje takie nieprzyjemne skutki. Kilka osób o tym pisało.

Gość uleczka131a
A znacie kosmetyki Total Keratin Complex są przeznaczone do włosów słabych, rzadkich, zniszczonych np farbowaniem. Mają w swoim składzie keratynę, która je odbudowuje, a włosy są zdrowe i lśniące. Można obecnie dostać maski i szampony tej firmy w sieci sklepów w Biedronki, 14 grudnia przez dwa tygodnie, do wyczerpania zapasów. A słyszałam, że mają duży zbyt, więc warto się pośpieszyć.

Gość gość
Producenci dodają do szamponów bakterie wywołujące łupież. Mnie swędzi po pantene pro-v.

Gość Urszulka44
Ja też wygrałam walkę z wypadającymi włosami. moją tajną bronią jest ta odżywka https://musecosmetics.eu/ Polecam ją teraz każdej koleżance i wszystkie są bardzo zadowolone.

Hej!

Kiedyś sama miałam problem z wypadaniem włosów, myślałam wręcz że wyłysienie, pewnego dnia trafiłam na tą strone:

wlosomaniaczkapl.wordpress.com

Jest tam polecony specyfik na poprawę kondycji włosów, warto go przetestować, załączam zdjęcie z kuracji 2 miesięcznej, efekt jest fantastyczny 🙂