Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

majeczka198922

testy pozytywne z krwi negatywne

Polecane posty

Witam mam pytanie czy spotkaliście się kiedyś z sytuacja że 2 testy domowe wyszły pozytywne a badanie z krwi robione godzine później wyszedł negatywny...? co to oznacza ?

Gość gość
Powtórz jutro testy (te z moczu i krwi). Jeżeli wyniki będą rozbieżne udaj się do lekarza

Gość gość
Pewnie testy z moczu wyszły fałszywie bo np. były zbyt późno odczytane.

Gość gość
ile ci się okres spóźnia? któty to byłby tc?

Gość gość
Dlatego też powtórz jutro testy, jeżeli będą rozbieżne to jeszcze raz udaj się do lekarza i przedstaw mu fakty. Nie chcę straszyć i Nie pamiętam dokładnie historii, ale testy z moczu mogą wyjść pozytywnie (nawet u mężczyzn) w przypadku jakiejś choroby. Tak jak ktoś wspomniał powyżej, może wynik jest taki, ponieważ test został odczytany zbyt późno.

Gość gość
Test w krwi jest nieomylny chyba ze ktos pomyli dane w labolatorium. Niektore choroby daja pozytywny test z moczu.

Gość gość
Wierzyc należy bhcg, a nie testom z moczu.

Gość gośćkama
musisz koniecznie powtórzyć test z krwi.te testy sikane byly róznych firm ?

Gość gość
Testy musiały być jakieś wadliwe. Chyba, że w labolatorium dostałaś wynik innej osoby...Domowy test ma czułość 20 (większość chociaż są też bardziej czułe) a z krwi można dowiedzieć się jeszcze wcześniej o ciąży.

Gość gośćkama
jaki dokładnie tebn wynik z krwi.moze to b.wczesna ciaza,testy nie pokazuja ciazy jak jej nie ma.

Gość gość
Koniecznie powtórz, jak wyjdzie tak samo to do lekarza. U facetów pozytywny test to rak jąder.

do tego wyniki nie najlepsze mam ;/ jestem przerażona limfocyty % (noram.35,0-55,0) a ja mam 31,0 monocyty % (1,00-6,00) mój wynik 8,62 bazocyty (0,020-0,050) mój wynik 0,058 RBC-krwinki czerwone (4,00-5,00) mój 3,96 HCT hematokryt (37,0-47,0) mój 35,4 ;/;/ wiem że nie jestescie lekarzami ale może ktoś się w tym orientuj***ardziej niż ja

Gość gość
idz do lekarza!!!

Gość miła jak zawsze
może masz raka jajnika albo jakąś chorobę kobieca do lekarza idz

pójde jutro, dopiero odebrałam wyniki bo robiłam prywatnie w szpitalu ale chciałam sie tez was poradzić bo zaniepokoiło mnie to wszystko...

Gość gość
czyli na 100% nie jesteś w ciązy

Gość gość
a czemu robiłaś te badania? Coś Cię zaniepokoiło?

no na to wychodzi... ja poszłam do lekarza zaraz po tym jak test pokazał wynik pozytywny bo akurat tak sie złożyło ze od 16 do 18 dzis przyjmował, wiec pokazałam mu testy zrobił usg ale nic nie było widać wiec kazał mi zrobić bthcg w szpitalu ( powód? już raz straciłam dziecko) wynik negatywny (powiedziała mi ta laborantka) wieć dlatego pytam tutaj czy ktos tak miał.. ale teraz to mam jeszcze większego stresa... a noc będzie trwała wiecznie...;/

dlaczego robiłam badanie ? bo z mężem od kilku miesięcy staramy się o dziecko i nic... a to już druga taka sytuacja... w listopadzie tez miałam test pozytywny a ciąży brak ale nie zareagowałam bo stwierdziłam ze może test sie pomylił... a teraz 2 pozytywne i mimo to brak ciąży....

Gość gość
Zrób jutro test. Jeszcze raz. Test nie powinien wskazywać ciązy. Skoro z krwi nie ma, to z moczu też nie powinno

jutro to ja pójde już prosto do lekarza, jeżeli on zleci zrobienie testu w celu sprawdzenia wiarygodnosci to wtedy zrobie, nie bede pieniędzy marnować na testy szczególnie ze juz za wiele na nie wydałam :P

Gość gość
idz też do internisty z tymi wynikami. Nie pamiętam dokładnie, ale na instrukcji chyba pisze kiedy wynik może być fałszywie pozytywny

no własnie nie czytalam tego.. a juz nie mam opakowania po tescie bo wyrzuciłam... mam nadzieje że jutro się okaże że to nic poważnego...:(