Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Otwarcie kebaba. Czy jest to drogie

Polecane posty

Gość gość

Cześc. Mam obecnie niewielką działeczkę przy jedziorze. Nie ma tam żadnego punktu gastronomicznego tak więc zastanawiam się nad...kebabem. Myślicie,ze jest to opłacalne? Ile może kosztować otwarcie takiego kebaba?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Zależy jakiej narodowości ten kebab. Ale w ogóle po co chcesz grzebać w ludziach???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a to jeziorko w sezonie jest dośc mocno okupywane przez ludzi? Bo jak np powiedzmy 30 ludzi na dzień i załóżmy ze aż połowa z nich kupi po kebabie, to policz sobie średni zysk a ile chciałbys zarobic w ciągu miesiąca i dolicz, wydatki podatki sanepid itp itd i jak długo musiałoby to funkcjonować tak by wyjść np z kredytu na zero za piece i te wszystkie p*****ly, strzelam że masz z 18 lat z wizja ale chyba nie do konca wiesz jak sie za to zabrać, biznes plan to nie tylko postawienie budy z tabliczka 'otwarte'

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość agelika333
Nie jest to bardzo drogie... O wiele mniej Cię to wyniesie jakbyś na przykład chciała otworzyć sobie profesjonalna kawiarnię z drogim ekspresem czy też restaurację...Sama możesz się zorientować jakie są ceny wyposażenia na stronie: http://multigastro.pl/category/wyposazenie-kebaba Największy koszt to maszyna do gyrosa ale to kosztuje ok 1500 zł. Jesli na miejscu nie ma żadnego punktu gastronomicznego to jest to w zasadzie najlepsza opcja.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Skoro nie ma konkurencji w pobliżu to powinno być opłacalne, co do kosztów, to sprawdź sobie na przykład ile kosztuje sprzęt, możesz to zrobić na stronie hurtowni https://www.hybryda-gastro.pl/category/48,gyros-kebab dolicz koszty takie jak prąd, składniki, opłaty (zus i inne) Zastanów się ile byś zarabiała na jednym kebabie, przelicz ile musisz ich sprzedać miesięcznie, aby opłacić wszystko i zastanów się, czy jesteś w stanie tyle sprzedać;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość LucyMargot65
Moim zdaniem pomysł na taką działalność jest bardzo fajny, tym bardziej, że ludzie często po kebaby sięgają. Poza tym jeżeli masz własny kawałeczek ziemi, to już pół sukcesu. Natomiast warto zatroszczyć się o wyposażenie, a jeżeli dodatkowo potrzebne będzie doradztwo w zakresie prowadzania, a także urządzania zaplecza kuchennego, bardzo ciekawą ofertę w tym zakresie posiada firma https://mmgastro.pl/uslugi_mmgastro , a dodatkowo można u nich skorzystać z wygodnej formy finansowania zakupu sprzętu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
samo założenie budki z kebabem nie jest drogie, mój brat p[rowadzi jedną. proiblem w tym, żeby przekonać do siebie klientów, a to najlepiej zrobić daniami wysokiej jakości, dlatego zainteresuj się dostawcami. my bierzemy mięso od producenta kebabu http://anafood.eu/, firma prowadzona przez ludzi, dla których kebab jest daniem narodowym, więc wiedzą co sprzedają, no i współpraca w miłęj atmosferze, o wszystko można zapytać. dostarczają nam mięso do warszawy, ale z tego co wiem obsługują większą część polski i wysyłają też do skandynawii, więc warto się dopytać

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
To zależy od wielu czynników, jaki masz lokal, ile musisz włożyć w jego remont. Wiadomo sprzęt pożera sporo kasy ale lepiej mieć taki dobrej jakości niż potem wydawać na naprawy czy wymieniać. Na przykład Winterhalter ma super urządzenia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×