Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Teściowa zaprosiła nas na świeta i żąda abym przygotowała jedzenie na święta!

Polecane posty

Gość gość

Powiedziałam jej że ani nie zrobię ani nie kupię, bo mogła nas nie zapraszać!

Gość gość
Prowokacja? U nas to jest całkowicie normalne, że każdy dzieli się przygotowaniem potraw. Moja mama robi część dań, moja ciocia część i ja część. Nie wyobrażam sobie, że jedna gospodyni mogłaby przygotować wszystko dla całkiej sporej gromady osób. Uważam także, że powinnaś pomóc teściowej w przygotowaniu kolacji oraz w jej posprzątaniu :)

Gość gość
To po co zaprasza się jak ktos ma robić!? No bez jaj! jeżeli zaprasza na wesele to też ktoś ma swoje żarcie przywieżć?!

Gość gość
Jasne, ze powinnaś coś przygotować

Gość gość
Wesele/imieniny/urodziny a wigilia to zupełnie dwie inne okazje. Wiadomo, że jak ktoś zaprasza na swoją uroczystość to on wszystko przygotowuje. Wigilia to święto wszystkich, zapewne wyobrażasz sobie ile wcześniej jest przygotowań i dlaczego ma to być na głowie tylko jednej osoby. Podziel się z teściową obowiązkami i nie obrażaj się na teściową tylko dlatego, że poprosiła o pomoc. Zacznij myśleć co przygotujesz :D Ja nawet gdy ktoś mnie zaprasza na grilla to zawsze wezmę jakąś flaszkę, gdy koleżanka zaprosi na kawę to wezmę jakiś słodycz itd. Dla mnie to normalne.

Gość gość
Hyhyhy, współczuje Twojego podejścia autorko. W takim razie to Ty zrób wigilię u siebie i zaproś teściową. Przygotuj wszystko, a teściowa niech przyjdzie na gotowe :D

Gość gość
No pewnie, stara teściowa ma stać cały dzień psy kuchni i zapierniczać jak dzika świnia, zeby takie tępe krówsko mogło się nażreć i jeszcze krytykować. Do domu bym cię nie wpuściła leniwa suczo

Gość gość
Wigilia plus dwa święta równa się wiele dań.Do tego dochodzą inne przygotowania. Dla jednej osoby to naprawdę dużo roboty. Spróbuj wyobrazić sobie odwrotną sytuację. Na pewno chciałabyś by ktoś Ci pomógł. Sama od siebie powinnaś zaproponować pomoc a nie jeszcze się oburzasz!

kto chce ten przynosi cos. u nas przewaznie wszystko samemu ale czasem ktos cos przyniesie i jest to bardzo mile ja tez jak gdzies ide to czasem cos przyniose :) uwazam,że jeśli cie o to poprosila to powinnas chociaz jakas salatke zrobic lub cos innego. bez przesady, teraz zachowałaś się nieelegancko i bez klasy w dodatku wieśniacko

Gość gość
Zupełny brak wychowania z twojej strony. Wstyd jej pewnie teraz że syn związał się z taką prostaczką.

Gość gość
Myślę że to prowokacja. Normalna osoba by tak nie zareagowała.

Gość gość
Jak z ciebie żona i pani domu jak ty się chcesz wpieprzyć do kogoś na żarcie i już krytykujesz choć jeszcze nie byłaś. Zrób wigilię mężowi w domu i zaproś teściów mądralo