Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Allegro problem ze sprzedajacym

Polecane posty

Gość gość

Witam 14.12 zakupiłam zegarek u pewnego sprzedawcy z allegro. Wybrałam formę płatności przy odbiorze paczka24h. Sprzedawca wysłał paczkę na inny adres. A podałam swój prawidłowy. Wmawiał ze to ja podałam zły adres, mam dowód ze był dobry. Paczka do dziś nie doszła tj.18.12. Zaczął straszyć mnie sądem ze podałam złe dane dlatego paczka nie doszła.... Zależało mi na czasie dlatego paczka 24h. Paczki nie mam więc napisałam ze rezygnuje a on więc podtrzymuje pozwanego do sądu. Proszę o pomoc czy ma takie prawo?????

Gość gość
Skoro paczka nie doszła,, to powinna wrócic do niego. Co za problem wysłac ją jeszcze raz?

Gość gość
Chodzi o to ze chciałabym zrezygnować i kupić u innego sprzedawcy lepszy. Ten przez własny błąd ubliza i straszy. Juz widzę jakby coś się popsuło, nic by gwarancją nie zrobił.

Gość gość
A skąd wiesz, ze dotarła na inny adres ? Jego jest winą,że wysłał pod zły adres i nie daj sie zastraszyc, bo to smieszne co on do Ciebie wypisuje. Jak paczka była dobrze zapakowana to nic sie nie zepsuje, nie martw sie, to jakiś idiota. Po za tym na jakiej podstawie od chce cie zaskarżyć. Niech cwaniak poda paragraf :) Nie ma prawa podać cię do sądu o to, ze wysłał pod inny adres- przeciez to bez sensu. Masz prawo odstapić od umowy zawartej na odległośc w ciągu 14dni bez podania przyczyny. A przyczyne i tak masz, bo zależało Ci na szybkiej wysyłce a idiota wysłał ją pod zly adres - jego strata, bo stracił na wysyłce. Ty możesz byc spokojna. Sama mam konto na allegro, kupuje prawie cały czas, nie raz sie zdarzyło,że zrezygnowała z towaru przy płatnym odbiorze paczki i nic sie nie stało. Allegro zwróciło sprzedającemu prozwizję i juz.

Gość gość
Proponuję szczegółowo prześledzić komentarze jakie posiada sprzedający, bo może się okazać, że sprzedający tak działa. Dodatkowo szczegółowo przeczytać regulamin!!! Kontakt z serwisem allegro powinien Ci pomóc w załatwieniu problemu.

Gość gość
Po za tym przy sporze jaki można zrobić na Allegro wysyłasz to co podałaś w opcjach dostawy - powinno się tam znajdować co kupiłaś, jaka forma dostawy i na jaki adres ma zostać wysłane - skoro to wszystko masz nie powinnaś się zadreczać jakimś idiotą. Wygraną masz w kieszeni, a on niech idzie się leczyć.

Gość gość
Bardzo dziekuje za odpowiedzi i cenne rady. Facet przy pierwszej rozmowie gadał ze to ja podałam złe dane i dodatkowo muszę mu zapłacić za to 60zl... Po wysłaniu mu JEGO emaila z moimi prawidłowymi danymi była cisza i nie odbieranie telefonów. Napisał w emailu ze NIE ZAWSZE MA CZAS ODBIERAĆ i przy rezygnacji i tak kieruje sprawę do sądu, że sprawę może założyć nawet o 5 zł i juz takie sprawy wygrywał. Moze bierze mnie tylko na strachy. Na allegro odpowiedzi jeszcze nie dostałam, szukałam jakichkolwiek informacji na ten temat w internecie, bez skutku wiec zalozylam temat tutaj, może komuś na przyszłość się przydadzą te informacje chociaż nikomu takiej sytuacji nie życzę .

Gość gość
A skąd wiem że wysłał na inny adres? Napisałam wiadomość do niego gdzie moja paczka bo wybrałam formę wysyłki 24h a dalej u mnie jej nie ma. W odpowiedzi dostałam link ze sledzeniem przesyłki, imię nazwisko dobre podał, ale paczka poszła do warszawy zamiast do mnie. I oczywiście paczka zostala doczerona spowrotem do niego