Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaki prezent dla dziecka które odzyskało słuch?

Polecane posty

Gość gość

Nie mam pojęcia co kupić swojej prawie rocznej siostrzenicy, niedawno przeszła zabieg i odzyskała słuch. Była głucha od urodzenia, zastanawiam się co jej kupić?:) Jaki to może być prezent czy zabawka coś co wydaje ciekawe dźwięki? Czy lepiej jej nie mieszać tym w głowie bo ona teraz musi nadrabiać słuchowo. Macie jakieś pomysły?

Gość gość
Jeśli zabawkę dźwiękową, to raczej z muzyką niż słowami. Jak sama powiedziałaś, mała i tak będzie miała dużo roboty z przyswajaniem słów, więc może jakaś zabawka z pozytywką lub coś takiego? Coś kojącego.

Gość gość
The loudest headphones 20000 mW world./Die lautesten Kopfhörer 20000 mW Welt Spodoba mu sie

Gość gość
Możesz kupic i zabawke zwiazana z dzwiiękiem będzie sie bardzo sieszyc jak nigdy nie słyszała tylko żeby dzwieki nie były za głośne i przyjemne dla ucha . Pozdrów ją :)

Gość gość
Sluchawki? :D nie,no zart. Moze jakas zabawke dzwiekowa. Ktos to chyba juz zaproponowal i mysle ze dobry pomysl.

Gość gość
Na pewno nie może być to zabawka zbyt głośna :) Zalezy też ile dziecko ma lat. Ja bym proponowała też pozytywkę, albo książeczkę, którą po otwarciu też gra cichą melodyjkę - mieliśmy taką o przygodach Czerwonego Kapturka, każda strona to inny dźwięk, ale bardzo przyjemna dla ucha no i przede wszystkim cicha. My ogólnie nie lubim tych grających zabawek, mówię o tych głośnych z dodatkiem światełek. A tak a propo - bardzo cieszy mnie serce, że ten chłopiec/dziewczyna odzyskała słuch :) A radość mamy - bezcenny :))

Gość gość
Ja kupilam dla bratanka w podobnym wieku wieelka pluszowa zabke. Jest mieciusia, zielona i gdy nacisniesz brzuszek to robi "kum kum" :-) ...ale ktos dobrzeb radzi by zabawka dzwiekowa posiadala niezbyt glosne melodie. Dziecko nie moze sie wystraszyc i zrazic do swiata dzwiekow. Swoja droga, chyba nie ma piekniejszego prezentu na Gwiazdke od Boga dla niejbi jej rodzicow :-)

Gość gość
Pomyślę o tej pozytywce może z kolędą :)