Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja rodzina żyje życiem sąsiadów

Polecane posty

Gość gość

To jest wg mnie chore!!! Chodzi o to, że mamy sąsiadów mieszkających na przeciwko. Moja mama i babcia żyją ich życiem. Obserwują wszystko co się dzieje u nich. Przytoczę kilka przykladów. Rano patrzą o której sąsiadka wyjezdza do pracy. Jesli wyjedzie za 5 ósma to dyskutują pozniej "jak tak mozna? Ma na 8 do pracy a wyjeżdża za 5 ósma?! jak to możliwe, że zdąży?!" Obserwuja, o której przyjezdza i wyjezdza z pracy jej mąż - powiedzmy Tomasz. Jak tomasz robi coś na podwórku to musza od razu komentować "Ooo Tomasz rąbie drewno. Ooo Tomasz trzepie dywan. Ooo Tomasz maluje płot" Jak sasiedzi siedza juz w domu po południu to matka z babką podglądają. Jak gdzies wyjezdzają, to komentuja z taka zawiscia "ooo juz gdzies wyruszyli' :O nie musze wspominać komentowania o nowych ciuchach, firankach, kwiatach na oknie..to jest na porzadku dziennym Nie ma dnia zeby nie siedziały i nie ględziły o ich życiu. Czy to jest jakaś choroba???

Gość gość
Czy to jest jakaś choroba??? x ja mam wrazenie, ze co trzeci Polak wlasnie sie tak zachowuje :D moja kuzynka i jej matka robią tak samo, a ona jest mloda ma 26 lat, mieszkają w takim punkcie ze widac innych sasiadów, parking, sklepy spożywcze na osiedlu :D moja matka zreszta tez lubi podgladac, cos sie dzieje na klatce schodowej to ona leci do judasza i podgląda ;) ciagle kręci się kolo okna i patrzy kto wychodzi, kto jakie zakupy zrobil a potem mi mowi ''oo Kowalska ile zakupow zrobila, boze cztery siaty, ile oni jedzą'' , ''Nowakowa to siedzi 20 lat w domu nigdy nie pracowala i z czego oni zyja, chodza po mopsach, znowu z zakupami idzie'' i tak w kolko ;)

Gość gość
niech sie zainteresuje jedna z druga co u nich sie dzieje :O

Gość gość
A i jeszcze zapomniałam dodac, ze obserwuja takze, o której sasiedzi rozpalaja w domu :D jak leci dym to znak ze juz rozpalone. Codziennie słysze "dzis rozpalili rano/popołudniu...-tutaj zazwyczaj pada dokladna godzina.

Gość gość
Haha myślałam że tylko moi rodzice tak mają.

Gość gośćgosiunia
Ale się ubawiłam :)

Gość gość
A komu to przeszkadza. Bądź inna i już.

Gość gość
Brak zainteresowań i nadmiar wolnego czasu to główna cecha głupich plotkar.W życiu nie słyszałam,żeby ktoś z mojej rodziny obserwował i obgadywał sąsiadów.Jak ktoś umrze wtedy idą na pogrzeb,albo czasem ktoś sam się czymś pochwali od sąsiadów,wtedy wiedzą,że ktoś się żeni,albo rozmnożył i tyle.Na urlop ktoś jedzie,psa zostawia i prosi o opiekę i pilnowanie domu to co innego.Na blokach jest pełno stalkerów,stare chłopy na emeryturze też obserwują sąsiadów,czasem ktoś tak bezczelny,że pyta do kogo idę,bo nie jestem stąd chyba:-D

Gość gość
Ja pierdziele

Gość gość
Właściwie to nie ma o co płakać autorko.Dużo ludzi to tacy obserwatorzy i zdają relację na bieżąco,co u sąsiadów.Jak nie obmawiają naokoło tych sąsiadów,nie szkodzą im,nie ma problemu.Naucz je obsługiwać internet,jeśli nie potrafią i niech mają jakieś zajęcie

Gość gość
haha ale sie usmialem slodka jestes fajnie ze ci to przeszkadza I moze bedziesz inna niz twoi bliscy ale przyszlemu mezowi wspolczuje takiej rodziny pewnie beda was komentowac non stop to jak sie zachowujecie ubieracie itd

Gość gość
i pytać kiedy dziadkami zostaną:-D

Gość Psychiatra123
Jestem z zawodu psychiatrą. Zdiagnozowałem u pani rodziny nieuleczalną, zaawansowaną dysmózgię. Przykro mi.

Gość gość
Tylko ze one obgaduja pozostałych mieszkańców wioski, nie tylko sąsiadów. Co tydzien po kościele zaczyna się maraton 'kto i w czym? ' na nikim nie pozostawią suchej nitki

Gość gość
nie wiem gdzie wy ludzie mieszkacie? nigdy nie słyszałam o czymś takim ani u mnie w rodzinie nikt się tak nie zachowywał. normalni ludzie nie mają czasu na takie coś :) ja nawet nie znam swoich sąsiadów i nie obchodzą mnie oni po prostu, nie potrafiłabym z twarzy przypomnieć sobie wszystkich mord mieszkających w swoim bloku dlatego zawsze jak widze kogoś pod blokiem to mówię dzień dobry bo nie wiem czy to sąsiad czy ktoś obcy :)

Gość gość
Makabra mieć takich sąsiadów.

Gość gość
wiejska mentalnosc

Gość gość
pewnie bloki w Lublinie, Chełmie albo Białymstoku:O