Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MariuszZawadzki

Czy związek między szesnastolatką a dwudziestoczterolatkiem jest normalny?

Polecane posty

Witam. Nazywam się Mariusz, mam 22 lata. Ostatnio miałem okazję poznać chłopaka mojej 16 letniej siostry. Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt, że on ma 24 lata. Sam nie mógłbym być z dziewczyną, która ma mniej niż 18 lat, a on, będąc starszym ode mnie, umawia się z 16 latką. Dowiedziałem się o tym całkowicie przez przypadek. Gdy wróciłem z uczelni do domu, zastałem ich w salonie. Nie słyszeli, że wróciłem, więc postanowiłem posłuchać o czym rozmawiają. Może nie było to uczciwe, ale nie wiedziałem z kim rozmawia moja siostra, a ciekawość była silniejsza. Na pewno nie wyglądał na jej rówieśnika. Przytulali się, rozmawiali o całkowicie przyziemnych sprawach. Nie powiedział niczego, co wzbudziłoby mój niepokój. Później, gdy zapytałem ją o niego, opowiedziała mi o nim, że ma 24 lata i studiuje medycynę na UW. Przekonywała mnie, że jest uważna, a on jej nie wykorzysta. Podobno są ze sobą już siedem miesięcy. Błagała też, abym nie mówił nic rodzicom, bo oni na pewno nie pozwolą jej się z nim umawiać. Kilka dni później miałem okazję z nim porozmawiać. Mądry, inteligentny i dojrzały. A przynajmniej takie sprawiał wrażenie. Nie wzbudził moich zastrzeżeń. Jednakże on ma 24 lata, a moja siostra tylko 16.. Co sądzicie o tej sytuacji? Powinienem coś z nią zrobić czy raczej zignorować? Dopowiem tylko, że moja siostra nie jest głupia, często zachowuje się doroślej od moich rówieśników, ale w tej sytuacji nie jestem przekonany, czy postępuje słusznie i czy jej partner nie chce jej wykorzystać i porzucić

Gość gość
mysle sobie ze świetnie stworzyłes opis swojej sytuacji:) dziewczyna w tym wieki nie jest do zwiazku,ma sie uczyc,nawet gdy jest madra to w tych sprawach nie zapanuje.Facet 24 lata wiadomo czego potrzebuje:)

Gość gość
dziwne że koleżanki jej nie wyśmiewają za niego, bo jak ja miałam 17 i próbowałam spotykać się z 22 to wszyscy mieli polewę, odpuściłam