Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak pierzecie staniki by sie nie dzialo nic z nimi???ręcznie??

Polecane posty

Gość gość

jak pierzecie staniki by sie nie dzialo nic z nimi???ręcznie??

Gość gość
w pralce, program skrócony delikatny bez wirowania

Gość gość
Ja tam wrzucam normalnie do pralki. Pranie ręczne białych staników nic nie daje, są dalej tak samo brudne. W pralce trzeba, nic się nie niszczy.

Gość gość
A co ma się dziać? od lat wszystko piore w pralce

Gość gość
W pralce

Gość gość
Ręcznie, takie mam przyzwyczajenie, ale wiele osób, które znam pierze w pralce i jak na razie żadnej rzeczy się krzywda z tego powodu nie stała (ani stanikom, ani pralce). Ja nie wiem co się ma dziać z tymi stanikami :D Za to wiem, że nie wypada suszyć np. na kaloryferze.

Gość gość
Takie kulki mam specjalne. I tak - widzę różnicę, staniki które prałam normalnie szybciej straciły kształt (ale no i tak to sporo zajęło bo raczej porządne kupuje). Generalnie wg mnie lepiej zadbać jak się w nie inwestuje.

nie po to ludzkość wymyśliła pralkę, żebym prała ręcznie może jeszcze na tarze w źródełku? piorę ze wszystkim w pralce na normalnym programie w 40 st.

Gość gość
a nie farbują wam od innych ubran???trzymacie je jakos osobno w siatkach czy walicie razemk z innym praniem bylejak??

Gość gość
No jak masz biały to nie wrzucasz go z kolorowym :D Ja ogólnie dzielę na kolory a nie tylko jasne i ciemne, wiem, że przy 40st nei trzeba ale tak mi zostało (nowe rzeczy czasem farbują) Ja o takich kulkach mówiłam http://www.imagic.pl/files/26972/kula%20do%20prania%20biustonoszy.jpg

Gość bella  86
W pralce. Bez szczegolnych ceregieli. Stanikowi dobrej jakości nic się nie stanie. Kiedyś kupiłam tani, bo koleżaniki uznały, że przepłacam, kiesy można kupić to samo i taniej. Oczywiście przy moim biuście, był niedopasowany i po pierwszym praniu w pralce druty powyłaziły.

ja mam staniki złej jakości, z targu za 15 zł i też nic im się nie dzieje pranie dzielę wg zbliżonych kolorów i nic mi nie farbuje

Gość gość
a w co je wkładacie zanim wrzucicie do pralki? w te specjalne worki do prania?