Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

AgnieszkaDominik

pomocy waga niemowlaka

Polecane posty

Witam, proszę o pomoc martwie sie waga mojego synka. Dominik urodził sie 7 października z waga 4430. Karminy jest cycem na żądanie. 23 listopada byliśmy na szczepieniu synek wazył 6200. ważylismy go wczoraj mały wazy 6700 czyli przytył 0,5kg tylko czy to nie za mało? cały czas ssie cyca kiedy chce, choć wydaje mi sie że ssie rzadziej. usypia o 22 budzi sie na karmienie 0 3 i 5 w nocy. zastanawiam sie czy nie dokarmiac go. prosze o rade. dodam ze jest bardzo energiczny i wesoły robi 2 kupyna dzien. moze jakas doświadczona mama sie wypowie

Gość gość
Przybiera dobrze.Nigdzie nie ma normy ile tak na prawde powinien przybierac niemowlak. Jest tylko srednia. Moje corka urodzona z waga 3350g,w 6tyg zycia wazyla 5,5kg,a w 3msc wazyla 7kg,w 10msc 10kg,a teraz jako 2 latka wazy 10,5kg wiec pol kilo w 14msc. Wazne,ze dziecko przybiera na wadze i nic zlego sie nie dzieje.JA bym nie dokarmiala jesli nie ma powodow.

Gość gość
Jest oki przybiera i to jest ważne dzieci przybierają od pół kg do kilograma więc dopóki przybiera to jest dobrze .Nie dokarmiaj.

Gość gość
Z tego co piszesz ma w nocy przerwe to dobrze wtedy trawi odpoczywa gdyby był głodny napewno by się domagał jeść.Moim zdaniem obserwuj nie ważne ile ważne że przybiera a nie traci.Bez paniki mój synek jak zjadł o 22.00 to chcial jesc dopiero okolo 4-5 rano.

Gość gość
Chciałam dodać, że musisz patrzeć na przyrosty dzieci kp. To, czym dysponują pediatrzy w PL to siatki centylowe dla dzieci karmionych mm

Gość gość
Ważne że przybiera że nie marudzi więc nie jest głodny... Nie podawaj mm...

Gość Sunsin
Dokładnie małe dziecko jak będzie głodne na pewno Ciebie o tym poinformuje mieliśmy podonby problem mała przybierała na początku dość szybko potem ustała i w miesiąc po 100 gram kupiliśmy specjalnie wagę dla niemowlaka coś takiego - https://kredos.pl/waga-medyczna/waga-medyczna-niemowleca-seca-834-specyfikacja wydatek był, ale przynajmniej jakoś sobie radziliśmy ze stresem, że coś się dzieje bobas malutko ale regularnie tył a my jak na to patrzeliśmy byliśmy spokojniejsi.