Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto spędza święta samotnie?

Polecane posty

Gość gość

I dlaczego?

Gość gość
JA SPEDZAM SAM ...

Różne ludzie mają powody. Jedni są za granicą i nie mogą wrócić, inni stracili bliskich, jeszcze inni są skłóceni.. Ktoś może mieć gorszy okres i unika ludzi.

Gość gośćobserwator
Ja spedzam sam mieszkam w Angli chetnie zaprosze jakas samotna dziewczyne na swieta i sylwester czekam na propozycje.......

Gość gość
moze to i smutne spedzac samotnie swieta bez rodziny, ale ja samatna nie bede ale mnie nie ciesza swieta, raz ze nie ma sniegu i nie ma nastroju swiatecznego, dwa ze wkurza mnie ten pęd przepych swiateczny, gdzie tu magia swiat jak tylko sie slyszy -posprzatałas juz, ugotowałas juz, porobiłas juz zakupy, przeciez sprzata sie na biezaco, zakupy tez tak robie, jedzenia ma byc fura bo inaczej to nie swieta, wkurza mnie cos takiego no ale musze sie dopasowac, dzieci beda miec przerwe swiateczna to zamiast z nimi spedzac czas to trzeba robic imprezy, moj maz musi miec fure zarcia, wiem ze nie na temat ale pisze tylko by napisac ze to juz nie takie swieta co były jescze 30 lat temu, ja jako dziecko wyczekiwałam z tesknota na swieta, na codzien nie było tyle i takiego jedzenia jak dzis, wiec mamy tez nie stały całymi tygodniami przy garach, razem ubierałysmy choinke , pieklysmy pierniki, dzis ja na to nie mam czasu, dzis juz nikt tak na swieta nie wyczekuje, bo jedzenia na codzien jest ful wypas, co z tego ze bede w tych dniach z rodzina blizsza dalsza , jak nie ma tej magi swiat, czase moze i nawet lepiej spedzic je samotnie, wymigac sie nie moge od wszystkiego bo powidza ze jestem len i nie rodzinna, tak ze ja w swieta modle sie by one skjonczyły sie jak najszybciej, czesto osoby starsze sa samotne i czesto to oni samotnie spedzaja swieta no owszem szkoda takich osob, ,

Gość gość
chciałbym je spędzić z kims kogo kocham, ale niestety...

Gość gość
Ja również, ale to niemożliwe.

Gość gość
14:44 też o tym marzę...:)

Gość gość
Dokładnie to samo co ktos powyzej napisał,mnie tez juz swieta wcale nie ciesza,tez czekam zeby jak najszybciej sie skonczyły.

Gość gość
Ja tez samnienawidze ludzi pluje na nich :)

Gość gość
ja ,bo nie mam kasy ,zaprosili mnie znajomi głupio bym się czuła idąc z pustą ręką (mają 2 dzieci)powiedzałam ze pojade do rodziny ,a rodzinie ze ide do znajomych ,do południa poskładam wszystkim zyczenia i ide spac tak było rok temu i było ok pogodziłam sie z samotnością zresztą ostatnio jakoś z ludzmi się męczę wole swojego kota i psa

Gość gość
Lepszy zdechly pies niz zywy czlowiek zygam na ludzi wole byc sam bede w swieta sam

Gość gość
14:47 fajnie, że nie jestem sam z tym uczuciem. Pozdrawiam

Gość gość
Mam podobnie, szkoda, że nie mam namiaru do ciebie. Mogli byśmy popisać w te święta

Gość gość
ja to bym chciala spedzic swieta samotnie w jakiejs chatce w gorach, z dala od rodziny, mimo ze osobiscie nic do nich nie mam, po prostu najlepiej czuje sie sama ze soba, a o to chodzi w swietach by dobrze sie czuc , i nie zrozumiem tego parcia na spotkania rodzinne, na to by koniecznie z kims byc w wigilie, moim zdaniem kazdy powinien spedzac je tak jak najlepiej mu to pasuje, z innymi lub sam

Gość gość
Ja spędzam Święta całkiem sam, tak jak w zeszłym roku. Liczba osób na wigilii: 1, a beze mnie 0, ale się tym nie przejmuję.

Gość gość
Ja muszę zostać z powodu,że mamy zwierzęta.Rodzina wyjeżdża, ale wcale mnie to nie martwi.Spokój będę miała:-)

Gość gość
Ja, takie życie eh

Gość gość
Swieta ja z mezem. Do mojej rodziny nie jezdzimy bo jest " wyjatkowa" na swoj sposob - toksyczna, bardzo duzo nerwow mnie kosztowalo utrzymywac z nimi kontakt wiec dla wlasnego dobra wole sw. Spokoj. I zdrowe nerwy. Meza rodzice nie zyja, w tym roku jedziemy do jego cioci, kuzynki. Pierwsze swieta w samotnosci troche przykre ale po latach sie przyzwyczailam i lubie nasze swieta w 2 :)

Gość gość
11:41 święta we dwoje z ukochaną/ym to już jest super.

Gość gość
11:45 Dzięki! Gdyby tylko marzenia sie spełniały, tylko jedno