Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dylemat1111

tesciowa, dom i 27 lat

Polecane posty

Gość dylemat1111

Witam. Mieszkam od pol roku z narzeczona w jej domu rodzinnym. Jest tylko mama Oli w tym domu, teść odszedl jakis czas temu. Mamy wspólną lazienke z teściową i kuchnie. Teściową gotuje, myje, stara się i jest mila. Niestety ja się czuje nie swojo. Jak jakis gość, nie jestem sobą. Mamy się żenić, ale ja nie chce tu mieszkać. Moja narzeczoną nie chce się nigdzie przeprowadzać, mieszka la w bloku i źle się czuje tam. Kocha dom, podwórko, mówi ze za 4 lata wybudujemy chociaż ta wizja wiąże się z ciaglymi nad godzinami co mi w nie smak. Mamy dzialke przepisana juz. Mowi ze moxna zrobic kuchnie i lazienke osobna dla nas w tym rodzinnym domu. Proszę poradzcie co robić?

Gość dylemat1111
Do dam ze w tym domu rodzinnym mamy 3 pokoje na gorze dla siebie, cala gore.

Gość gość
mówi ze za 4 lata wybudujemy chociaż ta wizja wiąże się z ciaglymi nad godzinami co mi w nie smak. Mamy dzialke przepisana juz xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx No nie... Działkę dostaliście, raptem 4 lata zaciskania pasa i wzmożonej pracy i będziecie mieli WŁASNY dom, a ty jeszcze wybrzydzasz? To gdzie chcesz mieszkać? Jak ty sobie wyobrażasz założenie rodziny, skoro nic nie chcesz od siebie dać? A jak weźmiecie kredyt na 30 lat na klitkę w bloku, to będzie niby lepiej? Albo całe życie na wynajmowanym?

Gość dylemat1111
Ona ma takie same poglądy. Sluchaj życie jest zbyt krótkie, można kupić mieszkanie w bloku, mieszkać na swoim i oszczędzać na dom. Dzialka jest jej ale ja mam w gotówce tyle ile kosztuje ta dzialka. Mieszkales kiedyś w gości? Nie jesteś sobą. Emily i probujesz się dostosować, bo przecież mieszkasz u kogoś.