Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie chcę iść z nim do jego rodziny na wigilię

Polecane posty

Gość gość

cześć Wam, mam taką sprawę, problem.. nie wiem, spać nie mogę przez to. facet z którym jestem blisko rok zaprosił mnie do siebie na wigilię. tak, to za wcześnie jak dla mnie. znam jego rodzinę pobieżnie, nie jakoś super całą od A do Z, ale rodziców, rodzeństwo. i niestety, nie jest to idealna rodzina, a do dobrej jej dużo brakuje. generalnie rodzina jest dość biedna, w domu mają gorzej niż skromnie i przeciętnie. dom jest zaniedbany, dawno nie remontowany, wnętrze śmierdzi pleśnią, grzybem, wilgocią. wszystko w domu jest zapuszczone, zabrudzone, niedomyte. nikt nie ma swojego kąta, wszędzie jest burdel, mydło i powidło w każdym miejscu. mój facet to w tej rodzinie się jakoś uchował, lepiej wygląda niż reszta. ale nie w tym rzecz. rzecz w tym, że nie mam ochoty siedzieć z nieswoją rodziną i jeszcze w takiej biedzie skoro wiem, że u mnie jest cała rodzina, bo dodatkowo zjeżdża moje rodzeństwo zza granicy i wiem, że będzie wesoło, świątecznie i niebiednie. nie jesteśmy ultra bogaci, ale stać nas na wyprawienie porządnej, prawdziwej wigilii. u niego nie stać ich nawet na podstawowe składniki aby zrobić bigos.. wiem, że to brzmi nieco materialistycznie, ale takie święta przyprawią mnie o smutek, o jakąś zadumę a nie na radości, świętowaniu. oni są tacy ponurzy, smutni.. przygnębieni tym swoim życiem. jak mu o tym powiedzieć?

Gość gość
głupia c**a jesteś i tyle,idz tam jak szanujesz swojego faceta,a jak jesteś dobra to z bigosem ,a jak jesteś kaprysna niunia to nie idz i grzej d**e gdzie indziej

Gość gość
Skąd taka pewność że u nich święta bądą ponure jak ich dobrze nie znasz? Kierujesz się powierzchownością aż dziw że w ogóle zainteresowałaś się chłopakiem. Gość powyżej ma rację; idź z bigosem a jak ci się nie podoba to dooopy nie zawracaj.

Gość gość
nie idz. przejedziesz się to nie jest facet dla Ciebie, mieszają się wasze priorytety i jednocześnie wykluczaja. on jest z innych sfer i trochę ci współczuję.

Gość gość
Już się apologeci wyzwisk spełzli. Autorko, nie zmuszaj się do niczego. I żyw nadzieję, że nie przesiąkł tym grzybem marazmu i bylejakości, bo to może się ujawnić dopiero za kilka lat niestety. Dobrego życzę;)

Gość gość
zaproś go do siebie, niech zobaczy prawdziwa rodzina polska wigilię a nie barachlo. napisałaś ze wg ciebie jest za wcześnie, wiec albo zabierz go do swojej rodziny albo spędzcie osobno. w każdym razie na pewno tam nie jedz bo spierniczysz sobie święta