Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co przygotować na 1 dzień świąt?

Polecane posty

Gość gość

Jadę w odwiedziny do rodziny. Co przygotować? Będzie to 1 dzień świąt. Obiad zostanie podany. Ciasta też będą typu sernik, makowiec. Dajcie jakiś pomysł. Nie chce jechać z pustymi łapami:). Z drugiej strony po co piąty sernik itd. Zostaniemy z mężem i dzieckiem pewnie do wieczora, a nawet możliwy nocleg. Może jakiś schab nadziewany? Jakieś ciasto? Sałatka? Dajcie jakieś pomysły.

Gość gość
Upiec schab ze śliwka, zrób śledzie , kup lody, owoce, sałatkę, upiec paszteciki.

Gość gość
flaszkę weźcie

Gość gość
- sałatka przekładana gyros (u nas to hit każdej imprezy) - tarta z łososiem i brokułami - dewolaje - zwykły schab panierowany zapiekany z ananasem i serem lub pieczarkami i serem - schab po cygańsku (moje ostatnie odkrycie) - ciasteczka z wróżbą - będzie wesoło :) x Jeżeli coś Cię zainteresuje to daj znać :)

Gość gość
ciasteczka z wrózba na chrzescijanskie swieto....

Gość gość
gość dziś a kysz a kysz

Gość gość
dajcie autorce pomysły jak jesteście takie mądre a nie tylko krytyka

Gość gość
Do podania wieczorem na zimno: schab pieczony w całości z owocami, duszona polędwica z suszonymi pomidorami (pokrojone w plastry i wyłożone na paterach) ewentualnie galarcik. Paszteciki to też dobry pomysł. A sałatka może być jakakolwiek np.z gruszką, camembertem i kiełkami.

Gość gość
Jakąś przekąskę na zimno, może jakieś ciekawe koreczki, wytrawne tartaletki, rollsy. A jak na słodko to nie piętnaste ciasto. Może domowe rurki z kremem, ciastka orzeszki, tartaletki z owocami.

Gość gość
gość dziś ciasteczka z wrózba na chrzescijanskie swieto.... vvvv To może ciastka z błogosławieństwem ;)

Gość gość
zrób ciastka a tam w środku zdjęcie twojej c**y lub k****a meza to beda niezapomniane świeta

Gość gość
Moze strogonowa zrób.

Gość gość
Moze rybę w ananasie?

Gość gość
dam ci przepis na likier jest pyszny i taki babski 4 żółtka zetrzeć z 4 łyżkami cukru w mikserze dodać 4 bardzo dojrzałe banany i do tego 1 mleczko w puszce skondensowane słodkie dodać do tego pół litra wódki. Palce lizać. Ja zrobiłam coś takiego mojej córce i 2 synowym pod choinkę. i do tego sok z cytryny i przelać przez sitko bo w bananach są malutkie pestki.

Gość gość
Mam nadzieję, że wódka zabija Salmonellę z surowego jaja.

Gość gość
Przepis znalazłam w internecie i już wypróbowałam. Dawniej dzieci jadły kogel mogel i nic nikomu nie było.

Gość Annkaka
U mnie będzie rosół i pieczony schab, a do tego sałatka jarzynowa. No i ciasta oczywiście do kawy - na pewno makowiec z masy makowej z helio i tradycyjny piernik, na pewno jeszcze jakieś zrobię ale jak na razie pomysłów brak:)

Gość gość
opłatek

Gość gość
Wszedzie ten losos i losos... co sie tak podniecacie,wyszlo, ze to szkodliwe mieso bodowlane, a wy ciagle ten losos

Gość gość
po co przygotować cos? żreć resztki z wigilii...