Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

chrupiące kości

Polecane posty

Gość gość

córka ma 6 lat, jest wysoka i szczupła. martwię się, bo przy przytulaniu często przeskakują jej kości? stawy? nie wiem. macie podobne spostrzeżenia u swoich dzieci? co z tym robić?

Gość gość
Ja miałam w tym wieku elastopatię stwierdzoną ( to nie musi być niewiadomo jaka wiotkość - są różne nasilenia), nie wiem czy wtedy "strzelałam" koścmi, kilka lat potem na 100% już każdym stawem potrafiłam i do tej pory tak mam :P Z tego co wiem nie ma to wbrew temu co się opowiada skutków zdrowotnych, ale ból stawów tak czy owak pozostaje bo jest z wiotkością związany. Długo miałam "bóle wzrostowe" (a jestem kurduplem) i to prawdopodobnie też z elastopatią było związane

Gość gość
myślisz? martwi mnie to mocno, jako, że sama mam poważne problemy natury kostnej, że się tak wyrażę... może jakaś suplementacja diety?

Gość gość
a może jeszcze mama jakiegoś chudzielca się wypowie? mam wrażenie, że to się mocno wiąże z wagą...

Gość gość
Udajcie siię do lekarze

Ja mam 28 lat, przy wzroście 183 cm ważę 76 kilogramów, i też mi tak strzelają ścięgna na wysokości stawów. Również kręgi w kręgosłupie. Ale nie boli mnie to.

Gość gość
dzięki Noc :) może ktoś jeszcze?

Gość gość
Jest taki suplement, coś z glukozaminą - ale ciągle zapominam kupić wiec nie wiem czy działa. Podobno efekty sa po 2-3miesiącach Elastopatia to nic poważnego, ból da się przeżyć z reguły, ale to dziedziczy się, wiec jeśli w rodzinie występują problemy to jest taka szansa. Napisałam bo jestem największym "chrupaczem" i szukałam info na ten temat i nic sensownego nie ma ;) Na początek najlepiej pójść do ortopedy i zapytać też czy możesz dziecku dawać jakiekolwiek suplementy Super w ogóle, że się interesujesz tym.

Gość gość
KTOŚ SIĘ JESZCZE WYPOWIE?