Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Podawałyście dzieciom Pulneo lub Mucosolvan? Była poprawa?

Polecane posty

Gość gość

Dostałam od lekarza Mucosolvan (3x w ciągu dnia) i Pulneo (na noc) na kaszel mokry, dość ostry (osłuchowo czysto). Stosowałyście? Była poprawa? Córka nie kaszle jakoś dużo, ale jak już się zdarzy raz na godzinę, to brzmi to faktycznie nieładnie. Pierwszy raz mam styczność z tymi lekami dlatego pytam (córka ma 2.5 roku)

Gość gość
Tylko nie pulneo to swinstwo w innych krajach wycofali ponoc hest rakotworczy.Moje dziecko bylo po tym ospale,ledwo sie na nogach trzymalo.Dziwie sie lekarzom,ze jeszcze to zapisuja...

Gość gość
Naprawdę??? Ona to dostala p-zapalnie no i na noc, bo nie działa wykrztuśnie, żeby trochę wyciszyło ten kaszel, ale jednocześnie rozkurczało oskrzela. No to mi napisałaś... Zaraz poczytam..

Gość gość
Poczytaj na forach, mi to kolezanka mowila po farmacji...

Gość gość
U nas mucosolvan super się sprawdza, tylko pamiętaj, żeby po pół godz od podania oklepac córkę.

Gość gość
Oo, o tym nie wiedzialm. Dziekuje!

Gość gość
Ja takich syropów u dziecka nie używam. W przypadku kaszlu używam jedynie ziołowych syropów. Super sprawdza się dicotuss, jest dosyć uniwersalny bo nie tylko działa na każdy rodzaj kaszlu ale też można podawać o każdej porze dnia i nocy.

Gość aniamammmam
mi lekarka kazala pulneo do 16 tylko bo potem moze przeszkadzac w snie, ale w dzien nic nie dawal

Gość gość
Nam pulneo nie pomogło a mucosolvan -różnie dzieci reagują ale jest ok oczyszcza

Gość gość
Mucosolvan działał dobrze tylko na noc go nie dawaj bo dziecko się zakaszle

Gość gość
U nas Mucosolvan pomogl w odkrztuszaniu tyle, ze mielismy w kroplach do nebulizacji. A Pulneo... tragedia. Raz zapisał nam go lekarz. Podawałam jeden dzien i wylałam do kibla. Dziecko zaczelo sie po nim dusić. Jak sie okazalo wystąpiła reakcja alergiczna. To co przezylam to byl koszmar. Wiec nigdy w zyciu zadnego Pulneo czy Fenspogalu. Ten barwnik w tych lekach to jest najgrsze świństwo.

Gość gość
Mój syn dostał po pulneo dziwnej wysypki, najwięcej na buzi- takie plamy jakby liszaj.