Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mając 250tys kupilibyście mieszkanie czy budowali dom?

Polecane posty

Gość gość

mieszkanie mogę kupić za te pieniądze dość duże w bloku lub na nowoczesznych osiedlach w nowoczesnych budynkach apartamentowacach (jednak za te pieniądze metraż będzie mniejszy niż przy mieszkaniu w bloku) albo zacząc budować dom?

Gość gość
mieszkanie nigdy nie miałem i nie mam jazdy na dom, chyba, że na stare lata mały domek z ogródkiem na Warmii czy Mazurach. Ale to już na emeryturze, o ile dożyję

Gość gość
To nie zależy od kwoty, ale od tego co ty lubisz albo jaką lokalizację preferujesz, od tego czy masz w miarę stałe dochody i czas aby utrzymywać ten zbudowany dom czy może od tego czy chcesz mieć dużego psa :D rozpisz sobie wady, zalety, swoje preferencje.

Gość gość
Ja bym brała mieszkanie, bo jestem przyzwyczajona do życia w otoczeniu sąsiadów ;) jakoś dodaje mi to otuchy.

Gość gość
na kafe sami milionerzy... :classic_cool:

Gość gość
Lepiej, bo?

Gość gość
hmmm, ja bym wybrał mieszkanie. bo dom jest fajny jak się ma dużą rodzinę a ja nie mam. a w mieszkaniu ma się zawsze jakichś sąsiadów którym chociaż dzień dobry można powiedzieć.

Gość gość
Jak dom to jeszcze ze 150 kredytu potrzebujesz. Mieszkanie masz w całości zapłacone. Ja bym wybrał dom i nie na osiedlu domków tylko na uboczu. Musisz sobie przemyśleć i policzyć ile dom by się kosztował. Działka, media, jaki dom. To bardzo duża różnica cenowa. Ja bym zrobił tak. Dom na przedmieściach w spokojnej okolicy. Zrobić co trzeba i kasy wystarczy, a resztę powoli robić. Taniej wyjdzie bo odsetki bankowe pójdą w dom. A co będziecie chcieli sami zrobicie. Panele, malowanie. Jak się rozkręcicie to może płytki

Gość gość
dom, ogród, basen, huśtawka, altana, murowany grill, wędzarnia, latem kocyk, hamak, piłka, wczasy od razu po wyjsćiu na taras. Imprezy w ogrodzie przy fontannie. nie trzeba jechać 100km w jedną stronę, żeby piknik urządzić. bezwzględnie dom. odśnieżanie, koszenie trawników, malowanie drewnianych konstrukcji, przycinanie krzewów, ale z drugiej strony parkujesz jak chcesz i gdzie chcesz, żaden buc ci nie zajmie miejsca :) no, ale trzeba dodatkowe 150tys. na działkę.

Gość bella  86
Budowa domu to ciężka i pracochłonna inwestycja, ale dom to dom, najchętniej kupiła bym gotowy dom, choć kwota może mała.

To zależy, jakie kto ma priorytety i na czym Ci zależy. Ktoś może chcieć mieszkać w ciszy i spokoju, mieć własny malutki ogródek i dlatego wybierze dom. Z kolei inny woli mieszkanie w bloku, bo lubi towarzystwo sąsiadów, a poza tym zimą nie chce samemu odśnieżać ;) Każda z opcji ma plusy i minusy. Zastanów się, co byłoby lepsze, tańsze, wygodniejsze dla Ciebie. Pozdrawiam!

Gość gość
"dom, ogród, basen, huśtawka, altana, murowany grill, wędzarnia, " x to jest dobre właśnie na emeryturze ale jak się jest aktywnym zawodowo to rzadko kiedy jest czas żeby z tego korzystać. oczywiście jak ktoś ma czas na takie rzeczy to super ale ja bym wolał mieszkanie.

Gość Maciek0000_0
Ja bym wybudował dom gdyż wiemy co w nim jest. Kto wie jakie defekty sie w nim znajdują przy zakupie w dodatku biuro nieruchomosci zgarnia kase. Budując dom wiem co i jak jest w scianach i mamy gwarancje przez firmę ktora buduje dom. Mi budowała firma superdom od fundamentów ( podstawy). Firma godna polecenia, a tym bardziej posiada domek modelowy ktory mozna zobaczyc i widzimy co sie znajduje w scianach. Na miejscu znajduje sie fachowiec co fajnie doradzi i jak zrobic tanio i praktycznie. Maja fajne promocje i swietna ekipa... Wybudowali dom w 3 msc od wejsci an fundament dom duzo nas nie kosztowal a na pewno bedzie na lata. Polecam budowę domu :)

Gość Kluseczka900
Jestem za tym żeby budować dom :) Moim zdaniem daje to znacznie więcej swobody. Moja znajoma jednak ostatnio miała problem z tym by zrobić trawnik obok domu :) Dopiero z pomocą http://urzadzamyzielen.pl/oferta/zakladanie-trawnikow/ udało się jej stworzyć trawnik.

Gość gość
Ja zawsze marzyłam o tym, żeby mieć własny dom. :) nic tego nie zastąpi. Obecnie buduję dzięki http://www.partner.szczecin.pl/ i nie mogę się doczekać, aż prace się skończą. Na Twoim miejscu zdecydowanie bym budowała, za tyle pieniędzy bez problemu się uda.

Gość gość
Mieszkanie oczywiście. Dom to studnia bez dna i wieczne problemy na głowie.

Gość gość
Myślę, że kupno mieszkania niż budowa domu jest lepsze i szybciej wszystko się odbywa. Ja przy pomocy agencji nieruchomości www.atelienieruchomosci.pl załatwilam wszystkie formalności i wprowadzilam się do nowego mieszkania w zaledwie 3 miesiace.

Gość prawictwo pospolite 152
250 tys to mozna wybudowac dom na wsi w miescie robocizna jest 2 razy droższa , potrzebujesz 400 tys zł

Gość gość
Za 250 duze mieszkanie w nowym budownictwie??? Jak dwa pokoje to dla ciebie duże, to spoko

Gość gość
Ja jednak jestem zwolenniczka mieszkania w bloku niż budowania domu, jest z tym o wiele mniej zachodu. Jeszcze jak znajdziesz dobre biuro nieruchomości, to pomoga ci we wszystkich kwestiach. Ja korzystałam z pomocy www.milenium.nieruchomosci.pl i dobrze na tym wyszłam.

Gość gość
Ja wolałabym kupic mieszkanie niż budowac, bo jest z budowa wiecej roboty i załatwiania. Kupujac mieszkanie można zaczac wspolprace z jakims dobrym biurem nieruchomości i wszystko pomoga ogarnąć. Ja korzystalam z usług www.interroyal.pl i sa bardzo solidni :)

Gość gość
Na Twoim miejscu wolałabym budować dom za te pieniądze (albo najwyżej trochę dołożyć) niż kupować mieszkanie. :) Nie ma to jak wygoda mieszkania w domu. Jeśli znajdziesz odpowiednią firmę i niedrogie materiały, powinnaś zmiescić się w tej kwocie. Jakieś 3 lata temu udało mi się wybudować dom dzięki http://www.wiecha.czest.pl/ i nie zamieniłabym tego na żaden apartament.

Gość gość
Dom, ale za tą kwotę nie wybudujesz jak nie masz działki. Dom ale pod miastem, mniejsze skupisko ludzi.

Gość gość
Za 250 tys to nie dostaniesz nawet fajnego mieszkania w duzym miescie, a co dopiero dom!

Gość gość
Pytanie dot. budowy. Działka 70-80 tys., dom -ok. 120 mkw pow. użytkowej za 250 tys. wybudujesz. Nie ma mowy o ogrodzeniu działki, czy wykończeniach w środku typu, ale to powoli skończysz.

Gość gość
U siebie wolałem postawić drewniany domek, do budowy którego materiały budowlane w dużej mierze, w fajnej cenie, zakupiłem od http://tartakjejkowice.pl/.

Gość gość
Zależy od tego gdzie chcesz mieszkać. Jeśli na obrzeżach i masz możliwość podpięcia pod ogrzewanie sieciowe od http://termika.pgnig.pl/ to jak najbardziej dom. :)

Gość gość
Ja wolałem dom. :) mam ogrzewanie gazowe którego montażem zajęło się http://www.bv-serwis.pl/ i nie płacę za nie jakoś dużo.

Za tą kwotę niestety ale nie zbudujesz domu i nie wykończysz go. Więc pozostaje mieszkanie. Sam szukam i się rozglądam i znalazłem ciekawe właśnie za ponad 200.000 zł w Katowicach (bo tam muszę się przeprowadzić na najbliższe lata) na http://www.group-w.pl/ . Tylko nie wiem, czy to jest dobra cena jeśli chodzi o Katowice.