Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dowiedział się, że to jego córka.

Polecane posty

Gość gość
a wy w ogle czytasz nasze podpowiedzi? bo na razie twierdziz tylko ze corka jest twoja

Gość gość
Czytam. Tylko co miałam stanąć w jego drzwiach i co powiedzieć po 2 miesiącach - hej Pamiętasz mnie jeszcze, bo wiesz jestem w ciąży.

Gość gość
A jak jest sytuacja gdzie ojciec nie chce być przy dziecko to ci też byście autorkę wyzywali ? Dlaczego ojciec dziecka ma znienawidzic autorkę przecież to dziecko też jego dziecko owszem stracił czas ciąży, poród oraz pierwsze 2 lata życia dziecka.

Gość gość
tak, wymyśl od razu tysiąc scenariuszy inncyh i pytaj czy wtedy byłaby ostra reakcja. W tej konkretnej sytuacji to autorka postąpiła niewłasciwie, i wciąż postępuje. Ba, nie dociera do niej, ze tak - po 2 miesiącach powinna się pojawić przed jego drzwiami czy zadzwonić. To jakby postąpił to inna sprawa - ona swój obowiązek by spełniła. I tak, wg mnie w 99% przypadków matka ma obowiązek powiedzieć ojcu o ciąży (ten 1% to jakieś gwałty itp) i w 99% wypadków ma obowiązek powiedzieć dziecku o ojcu. Wy nie wiecie co to życie w przekonaniu, że ktoś nas porzucił. I nie życze nikomu by tego kiedykolwiek zaznał. Wspólczuję tylko Waszym partnerom, że mają takie wyrachowane partnerki.

Gość gość
Czytać się nie da tych waszych odpowiedzi. Ja z pełni popieram autorkę. Po jaką cholerę miała mówić obcemu facetowi o ciąży? Znali się miesiąc, wakacyjna miłość i tyle. A jakby okazał się psychopata? A jakby znęcał się nad nią? Można gdybać, ale fakty są takie ze decyzja była dobra, dziecku nic nie brakuje. A mogło być gorzej, lepiej ze dzida niezna ojca niż tatuś miałby uciec po kilku latach bo tak zazwyczaj kończą się związki zawierane "na ciążę". Lepiej żyć bez męża/ojca niż z mężem/ojcem psychopata. A teraz co, dowiedział się i wcale nie myśli o dobru dziecka tylko o tym aby postawić na swoim. Co to za wymagania? Nazwisko zmieniać? Chyba oszalał! Niby dlaczego dziecko ma mieć nazwisko ojca skoro nawet nie wiadomo ile ten tatuś w życiu tego dziecka będzie? A matka będzie z nim zawsze! Wysmiala bym go i tyle. Chce się dzieckiem opiekować nie myśląc o zm ze dla malucha o swój będzie. Przecież to obcy człowiek. Rozsądnym wyjściem było by gdyby stopniowo poznawal dziecko a dziecko jego. Ale nie, on chce już, zaraz. Dziecko ma w d***e, byle postawić na swoim.

Gość gość
Nie kituj! Dziecko dwuletnie nie przyjmą do przedszkola.Zmysliłaś yemat zeby o czyms napisać.Zajmij sie nauka i nie pisz bredni😡

Gość gość
Mała chodzi do żłobka, nie mieszkamy w Polsce. Spotkałam się dzisiaj z nim. Rozmawialiśmy. Ma do mnie pretensje, że nie jest w życiu małej, że nie był w nim od początku, stwierdził, że na początku był wściekły teraz chce zapomnieć o tym co było. Chce zrobić wszystko żeby być najlepszym ojcem i chce być w jej życiu cały czas.

Gość gość
Nie będę oceniała czy autorka zrobiła dobrze czy źle nie informując ojca o ciąży, bo myślę, że nie jest to takie proste. Dziwi mnie tylko trochę jej podejście do dziecka i tego, że nie potrafi odciąć pępowiny. Sama samotnie wychowuje dziecko (teraz już nastolatka) i zawsze cieszyłam się, kiedy ktoś zajmował się synem i miałam trochę czasu dla siebie. Tymczasem autorka jest do swojego dziecka przyklejona i nie potrafi bez niego funkcjonować. Teraz to tylko dwulatka, ale czas mija szybko i nim sie obejrzy, dziecko przestanie ją potrzebować i zostanie z niczym. O konieczności zapewnienia dziecku kontaktu z ojcem nie będę pisać, bo to chyba oczywiste.

Gość gość
Ja akurat tą więź rozumiem. Jestescie same więc automatycznie jesteście sobie bardzo bliskie. Ja też bym o ciązy mu nie powiedziała. Może później. Dwulatka o ojca jeszcze nie pyta a do tego czasu mogła spotkać kogoś kto się Wami zaopiekuje. Jeśli teraz ojciec dziecka chce mieć z nią kontakt, to pozwalaj, ale po troszku, żaby wszyscy sie przyzwyczaili do nowej sytuacji.

Gość gość
Dziewczyny, przecież to prowokacja :-D

Gość gość
Tak jasne w ciągu 16 minut i nie odchodząc od kompa powiedziałaś mu, że to jego dziecko :D

Gość gość
Nie jest tak, że nie mam czasu dla siebie, chodzę zaniedbana. Raz na dwa tygodnie musze wyjechać wtedy mała zostaje z nianią, mam czas dla siebie, lubię chodzić do kosmetyczki, fryzjera, na masaże. Ale jestem za granicą sama, mam tylko przyjaciół i ją. Każdy wieczór spędzamy razem, robimy sobie damskie wieczory. Wiem, że przyjdzie czas, że nie będzie mnie potrzebować, mam tego świadomość.

Gość gość
Powiedziałam mu kiedy zapytał.