Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Konrad9997

Jaką karmę wybrać dla kota ?

Polecane posty

Gość Konrad9997

Witam ja polecam karmę Whiskas zrównoważona pełna witamin do pełnego rozwoju kota... Polecam

Gość tomek1990
Dokładnie polecam karma Whiskas godna polecenia... W porównaniu do innych marek np: Royal Cannin, mój kot po royalu miał problemy żołądkowe nawet weterynarz polecił Whiskas.

Gość gość
spam znowu reklamujecie Whiskas ? już był taki temat whiskas to przereklamowany badziew z 3 % zawartością mięsa, reszta to wypełniacze

Gość gość
weterynarz polecił whiskas ?! hahaha uśmiałam się zwłaszcza że whiskas jest gorszy jakościowo od royala

Gość gość
jaką ? zdrową a nie ten reklamowany whiskas

Gość gość
Royal tez nie najlepszy. Zboża, wypełniacze, konserwanty, tylko mięso jakościowo lepsze. Taki whiskas z wyższej polki. A te wszystkie rasy i podziały to pic na wodę, a weci polecają, bo maja z tego kasę. Ostatnio widziałam dwie karmy dla kastrowanych kocurów i kastrowanych kotek, skład identyfikacji, uśmiałam sie :) Za taka sama cenę można kupić bezzbozowki jak np acana czy orijen, które sa dużo lepsze od royala.

Karmy Whiskas to karmy pełnoporcjowe, odpowiednio zbilansowane i całkowicie zaspokajają zapotrzebowania żywieniowe kotów, które zależą od jego wieku, stanu fizjologicznego lub aktywności fizycznej. Mają, więc w swoim składzie wszystkie niezbędne substancje odżywcze i energię w odpowiednich ilościach i proporcjach. Skład tych karm jest zgodny z aktualnymi normami żywieniowymi, takimi jak FEDIAF czy NRC, co również potwierdza ich bezpieczeństwo. Nad procesem produkcji karm w Polsce czuwa również Inspekcja Weterynaryjna, która kontroluje jakie składniki, jakiej jakości i w jakiej ilości dodawane są do karm gotowych. Niemożliwe jest więc, aby w karmach gotowych znajdowały się jakiekolwiek substancje negatywnie wpływające na zdrowie zwierząt. Byłoby to nieetyczne i niezgodne z prawem. Dodatkowo receptury i proces tworzenia karm Whiskas jest wynikiem wieloletniego doświadczenia, opartego miedzy innymi na badaniach ekspertów z Centrum Żywienia Zwierząt Domowych WALTHAM w Wielkiej Brytanii. Zboża występujące w karmach są źródłem skrobi, która jest łatwo przyswajalnym źródłem energii, a więc dobrą alternatywą dla zawartości tłuszczu w karmie (innego nośnika energii). Właściwie zbilansowana dieta kota oparta o węglowodany jest pełnowartościowym pożywieniem. Często jest to praktykowane w dietach leczniczych (np. w leczeniu zapalenia trzustki czy otyłości). Nie wykazano w żadnych badaniach szkodliwości skrobi w karmach gotowych. Warto zaznaczyć, że karmy bezzbożowe również zawierają węglowodany tylko, że z innych źródeł. Z punktu widzenia wartości odżywczych nie są one lepsze od karm zwierających zboża. W karmach Whiskas używane są zarówno barwniki naturalne, jak i sztuczne w ilościach uregulowanych prawnie i w żaden sposób niezagrażających zdrowiu kota. W karmach suchych Whiskas jako konserwanty zapobiegające jełczeniu używane są BHA i BHT w minimalnych i nieszkodliwych ilościach. W karmach mokrych stosuje się inną specyfikę produkcji, przez co nie ma potrzeby stosowania konserwantów. Aromatami używanymi w karmach Whiskas są palatanty pochodzące w większości z surowców pochodzenia zwierzęcego szczególnie apetycznych dla kotów, jak np. wątróbka czy tłuszcz. Mit dotyczący niskiej zawartości mięsa wynika z błędnego odczytania etykiety karmy. Wszystkie etykiety opisujące skład karmy dla kotów, które w samej nazwie produktu zawierać będą nazwę składnika muszą odpowiadać procentowej minimalnej zawartości danego, KONKRETNEGO, surowca. Określenia te zostały formalnie sprecyzowane i oznaczają, że w karmie „z kurczakiem” znajduje się powyżej 4% kurczaka, w karmie „bogatej w kurczaka” znajduje się powyżej 14% kurczaka, a w karmie „danie z kurczaka” znajduje się powyżej 26% kurczaka. Zasady te dotyczą każdego deklarowanego rodzaju mięsa czy innego składnika. Ta minimalna wymagana ilość dotyczy jedynie wyraźnie opisanego na opakowaniu składnika, a nie całkowitej zawartości mięsa i surowców pochodzenia zwierzęcego, która jest dużo wyższa, tak aby spełniać normy żywieniowe dla kotów. Odnosząc się do sugerowanej niskiej zawartości mięsa w karmach suchych, jest to jeden z wielu mitów, które wynikają z błędnego odczytywania etykiety karmy lub sugerowania się obiegowymi, nieprawdziwymi opiniami. Mięso jest źródłem białka i tłuszczu, więc obiektywną miarą wartości odżywczej karmy jest właśnie zawartość tych składników. Ponieważ różne surowce mięsne mają różną zawartość białka opieranie się wyłącznie na deklaracji składu karmy nie mówi wszystkiego o jej wartościach odżywczych, dlatego zawsze trzeba opierać ocenę karmy na jej analizie chemicznej. Zawartość mięsa i produktów pochodzenia zwierzęcego będzie w tej analizie odzwierciedlona. Dla przykładu suche karmy Whiskas Junior zawierają ponad 40% mięsa i surowców pochodzenia zwierzęcego, co przekłada się na 37% białka. Podobnie karmy mokre Whiskas zawierają ponad 40 % mięsa i surowców pochodzenia zwierzęcego dające 8 % białka. Tutaj konieczne są dwa wyjaśnienia. Po pierwsze, zawartość mięsa i produktów pochodzenia zwierzęcego w mokrych karmach jest przeliczana na całą karmę mokrą wraz z galaretą czy sosem, co oznacza, że w kawałku karmy mokrej jest ok. 80% mięsa i produktów pochodzenia zwierzęcego. Po drugie, karmy mokre, jak sama nazwa wskazuje zawierają stosunkowo dużo wody, więc zawartość białka jest niższa, ale kiedy przeliczy się to na suchą masę to zawartość białka wynosi ponad 48%, co oznacza, że karmy mokre dostarczają więcej białka od karm suchych. Podsumowując zarówno karmy Whiskas jak i Royal Canin spełniają wymagania żywieniowe kotów. Są to karmy pełnowartościowe, przebadane i zdrowe. To, na jaką karmę się zdecydujemy zależy od preferencji smakowych pupila jak i możliwości finansowych właściciela. Fakt jest taki, że tańsze karmy gotowe, tak samo spełniają normy żywieniowe i dostarczają kotom wszystkich niezbędnych składników odżywczych, jak karmy z wyższej półki cenowej.

Gość Aniusia297
Mój imbir je karmę Whiskas oraz oprócz tego daje mu jedzonko które sama przyrządzam tak na zmianę dla urozmaicenia. Kicia jest zadowolona i nie wybrzydza :)

Mój kotek zdecydowanie poleca Whiskas oraz przysmaki Whiskas, szczególnie poleca odkłaczacz.

Gość gość
JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE kuuuvrwy reklamowe, przestańcie spamować tym GÓOOWNASEM!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEBANE

Gość tunia22555
Szczerze mówiąc,też kupuję różnego rodzaju karmy jednak moje koty na widok Whiskasa robią wyścigi do swoich misek ;) nie wiem dlaczego innym te karmy nie odpowiadają,jak dla mnie na pewno lepsze są od tych dyskontowych karm, wogóle mają ładny zapach,sucha karma ma teraz więcej pasztecików,za którymi moje koty po prostu przepadają,więc polecam Whiskasa i nie widzę nic złego w podawaniu ich karm,czy to mokrych czy suchych,nie zauważyłam żadnych skutków ubocznych a nawet mam wrażenie że stan ich sierści się poprawił,jest taka lśniąca,problemów z żołądkiem również nie zauważyłam więc polecam.

Gość Wxxxxx
Polecam karmę Whiskas. Moja kotka doskonale się po niej czuje, nie ma żadnych problemów zdrowotnych i bardzo chętnie ją zjada. Dzięki zbilansowanym składnikom, wiem że moja kotka dobrze się rozwija. Bardzo polecam.

Gość gość
ta najdroższa z półki, nie skąp na kocie tych kilku złotych więcej

Gość impekta
Swojego czasu też dawałem kotom whiskas, ale jak pojawily sie problemy zoladkowe to musialem cos zmienic i znajomy polecil mi sklep https://zoocare.pl/ karmy od nich produkowane są na bazie zdrowych, naturalnych składników może i troszkę droższa od whiskas ale przynajmniej wiem, ze zdrowa :)

Gość xxxyyy541
Impekta u nas było to samo z karmą wishas, niestety ja również się już kilka razy zawiodłam na tych znanych markach. Teraz też zamawiam/kupuję karmy mniej znane np tak jak piszesz z zoocare i kotek jest szczęśliwy nic mu tam nie dolega

Gość gość
whiskas i winston