Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

bardzo źle znoszę ciążę . ciągle mdłości i wymioty a lekarz odmawia zwolnienia

Polecane posty

Gość gość

Mowie mu jaka jest sytuacja, że leżę od tygodnia w łóżku i ciągle mam mdłości takie ze nic nie jestem w stanie zrobić kolo siebie. Coś jak grypa żołądkowa tylko 5 razy mocniej . Zapytałam go jak ja mam to dalej zrobić skoro pracuję w żłobku gdzie trzeba mieć 8 h nerwy napięte i 8 czy dokoła głowy. I czy dopóki mdłości nie ustąpia mogę być na zwolnieniu. Widzial mnie blada i ledwiw stojaca na nogach. A ten do mnie: " ciąża to nie choroba" i z wielką łaska dał L4 na 1 dzień. P.s. zanim mnie oceńcie wyobraźcie sobie ze musicie 8 h tyrac mając mdłości nadwrażliwość na zapachy, odwodniony i słaby organizm . I Wypowiedź cie się NT.tego konowala.

Gość gość
Zdarza się, że trafisz na takiego lekarza. Idź do innego.

Gość gość
Zmień lekarza lepiej. Łaski nie robi konował jeden!

Gość gość
Zmien lekarza. Popytaj koleżanek u którego nie ma problemu z L4. Idz prywatnie. Ja poszlam od 2 miesiąca na l4. Tez się zle czułam. Rzygalam jak kot, mdlosci straszne przez caly dzien. przysięgam ze chciałam wtedy umrzec, bo trwalo to dzień w dzień przez miesiąc. Roumiem cie. Mialam najepier lekarke która do mnie powiedzila zebym sobie zjadla ciasteczko zanim wstane to mi pomoze na mdlosci. Kiedy mdlosci miałam coraz gorsze na wieczor. Czyli odwrotnie. Zmienilam lekarza, Bez problemu dal l4 i bylam na nim do końca ciąży.

Gość gość
Dziwne, bo już fakt że pracujesz w żłobku to należy Ci się zwolnienie.... Ja miałam odwrotna sytuację,miałam otwarty staż na mianowanego nauczyciela, ostatni rok. Przedszkole.... Lekarz za każdym razem nalegal na l4, bo żłobek, przedszkole to siedlisko zarazek i chorób zakaźnych... A ja nie chciałam bo 3 lata by przypadły... Czujesz się źle, żłobek to jednak praca fizyczna dźwignię 25 dzieci, zarazki. . . Zmień lekarza, idź nawet prywatnie... Bo ten twój to jakiś konowal. Nie jestem zwolennikiem l4 u ciężarnych ale bez przesady żłobek + fatalne poczucie.... Bez przesady... Wszystkie moje koleżanki z pracy które nie miały takiej sytuacji jak ja szły na l4 właściwie odrazu.. Nawet ostatnio oglądałam wywiad z ginekologien i on wymieniał miejsca w których kobieta w ciąży nie powinna pracować.. Pierwsze to były szpitale żłobki przedszkola..

Gość gość
a co my mamy ci na to poradzić? Jesli lekarz nie chce ci dać więcej l4 to idz do innego.

Gość gość
autorko ja cię w pełni rozumiem, bo dla mnie te mdłości to było gorsze niż choroba! lepiej traktuje sie pacjentów co mają grype przy czym oni mogą łykać leki przeciwgorączkowe i przeciwbólowe i da rade iść do pracy (ja tak robiłam) a tutaj g****o możesz zażyć. Idź do innego lekarza, w ogóle go zmień na zawsze. Ja jak byłam w ciązy to postanowiłam sobie że jak mi lekarz odmówi L4 to będę szukać takiego lekarza dopóty dopóki mi nie da L4, a jakby wszyscy w mieście z NFZ mi odmówili to wtedy idę do prywatnego. Ale nie musiałam wcale tego robić pierwsza lepsza lekarka mi od razu z miejsca dała L4, a nie było żadnego dawania w łape ani nic z tych rzeczy

Gość gość
A powiedzcie bo ja też mam podobny problem...czy to musi być ginekolog czy zwykły lekarz jakikolwiek

Gość gość
A powiedzcie bo ja też mam podobny problem...czy to musi być ginekolog czy zwykły lekarz jakikolwiek

Gość gość
na moje to autorka koloryzuje, gdyby rzeczywiście ledwo stała na nogach i lekarz to widział to nie ryzykowałby potem sądów że zaniedfbał swoje obowiązki. Lekarz widzi zdrową babę i nie widzi przeciwskazań do zwolnienia. Teraz nie tylko zus robi kontrole ciężarnym ale także lekarzom. Więc sądze że autorka wymyśla bo jej się nie chce pracować i tyle.

Gość gość
20.01 tez tak mysle. Te baby sa teraz leniwe, niektóre jak zobaczą dwie kreski to juz na zwolnienie idą. Mialam taką sytuacje w firmie, zatrudniłam dziewczynę, a ona po miesiącu mi l4 przyniosła z powodu ciąży!! Zwalniam ja i juz nigdy młodej kobiety nie zatrudnię.

Gość gość
Pieprzycie. Roznie bywa. W pierwszej i drugiej ciazy czulam sie super. Natomiast moja znajoma przelezala 7 msc w szpitalu bo caly czas wymiotowala! Nie mierzcie innych swoja miara

Gość gość
co za lenie te baby, z powodu ciąży na zwolnienie a ciekawie jak będziecie te dzieci wychowywać jak trzeba przy nich zapieprzać 24 godzin na dobę

Gość gość
20;01 nie wypisze zwolnienia bo ma PEWNOŚĆ że pacjentka nie wymaga zwolnienia

Gość gość
20.07 - rzeczywiście kiepska sytuacja- dlatego zawsze warto się chronić umowami na okres próbny - taka umowa nie chroni kobiety w ciąży. Ja też Cię rozumiem autorko, akurat ja pracuje cały czas i nie chce brać wolnego, u mnie dopiero trzeci miesiąc ale przez pierwsze tygodnie miałam takie mdłości że masakra! Myślałam że nie dam rady za biurkiem, a jak bym miała stać na nogach to w życiu bym nie dała rady. Niech sobie ten konował sam lata 8 godzin z takim samopoczuciem!

Gość gość
przepraszam ale nie wierzę w to że kobieta słaniająca się na nogach , tracąca na wadze nie dostaje l4. Autorka wymysla

Gość gość
20:07 ale z ciebie parszywiec . Chyba nigdy nie byłaś w ciąży w której non stop miałaś ostre mdłości. Wiesz przy komputerku to nietrudno sobie siedzieć ale przedszkole czy żłobek to jednak praca fizyczna i jak się chce rzygać to dzwiganie dzieci i wycieranie im smierdzacych zadow nie jest wskazane debilko . Postaw się na jej miejscu. Masz zero wyobraźni ja też miałam w ciąży ambitne plany ze będę do końca pracować ale rzygalam bite 4 m8esiace prawie!!!!!! Kretynko . Widzę że biurwy juz powracaly z korporacji i będą nam tutaj tlukly ze praca ponad wszystko . Jak u Hitlera arbeit macht frei praca czyni was wolnymi a mnie nie . Mnie wolna czyni możliwość kurowania się w domu.

Gość gość
20:26 mylisz się. Umowa na czas określony chroni kobietę w ciąży tak samo jak na nieokreślony i bardzo dobrze!!

Gość gość
"A powiedzcie bo ja też mam podobny problem...czy to musi być ginekolog czy zwykły lekarz jakikolwiek " ginekolok, najlepiej jak to jest ginekolog prowadzący, jakby odmówił to zmienić ginekologa prowadzącego ciąże na takiego który daje L4

Gość gość
20;29 zejdz na ziemie dziecko, byłam 3 razy w ciąży, mam dwójke dzieci. uwierz dziecko że lekarz jeśli ma pewnośc że pacjentka w ciązy SYMULUJE to zwolnienia nie wypisze bo nie będzie za nią nadstawiał karku w przypadku kontroli. Gimbaza już ma wolne od szkoły? i yyy parszywiec a co to? Mama Cie na 30 metrach w ośmioro łącznie z ojcem alkoholikiem i wyuczona bezradnością z domu wypuściła? Praca be- no tak norma. Nie każdy lekarz to idiota

Gość gość
to powiedzenie ciąża to nie choroba to wymyśliły te baby które były w ciąży ale nie zaznały mdłości albo jakieś słabiutkie mdłości miały przez krótką chwile, nie mają pojęcia jak to jest 24 na dobe, te to by do kamieniołomów zagnały i jeszcze butem ciężarną przycisły żeby robiła cieżej niż inni za rozkładanie nóg, a dzieciaka jakby sie urodził to do studni z nim

Gość gość
Też mi się wydaje, że gdyby była taka tragedia to by lekarz wypisał. Jakoś ja i bez ciąży zwolnienie dostaję chociaż na kilka dni podczas problemów z żołądkiem.

Gość gość
20:40 co ty p********z, są pewne rzeczy które lekarz może stwierdzić wyłącznie na podstawie zgłaszanych przez pacjenta objawów. Czy jak ktoś ma np. nerwice lękową to jak to lekarz sprawdzi wizualnie ? Albo jak ma guza mózgu i pacjent mówi że głowa go boli to lekarz na podstawie tego czy ustoi na nogach czy nie może stwierdzić czy symuluje czy nie ? to może jak ustoi na nogach to po co go wysyłać na badania ? przecież nie jest źle, może robić jak zemdleje to wtedy może sie zastanowimy, co ? Puknij sie w ten głupi łeb

Gość gość
20:44 dokładnie . Suki zwykle. A ten konowal nielepszy a co on, przepraszam bardzo rentgen w oczach ma ????jest z pacjentka cały dzień i wie ile ona rzyga? A może w ogóle siedzi w jej żołądku? typowy buc,i takie coś zostaje ginekologiem??? Chyba że zboczenia by sobie pomacac u pań Ti i owo i jeszcze forsę zgarnąć bo na pewno jego postawa nie świadczy o postępowaniu "z powolania ". Szkoda ze faceci nie zachodzą w ciążę te ciężka zwłaszcza . A idź do ginekolozki może ona okaże się człowiekiem.ch9c co ja gadam. Widząc niektóre baby tutaj to marna szansa.

Gość gość
nerwica lekowa a co to ma wspólnego z ciążą? myślisz że jak kobieta za przeproszeniem rzyga 10 razy dziennie, ma mdłości to wygląda jak modelka z wybiegu?i lekarz ciemnota nie widzi nawet po wadze że z pacjentka jest cos nie tak? pomijając fakt że gdyby autorka była odwodniona i mdlała jak to sama opisuje to tylko SZPITAL a nie l4

Gość gość
Tak, jak poleziesz do lekarza i mu powiesz "mam nerwice lękową" to będzie Cię sprawdzał :P Lekarze to wg Ciebie idioci i nie mają narzedzi by diagnozować? Choćby w formie wywiadu i obserwacji? x A umowa na OKRES próbny nie jest tożsama z umową na czas określony krzykaczki. http://www.infor.pl/prawo/praca/umowa-o-prace/702703,Umowa-o-prace-na-okres-probny-zmiany-2015.html

Gość gość
autorko nie słuchaj tych złośliwych szmat tylko idź jutro do innego lekarza i szukaj po kolei aż do skutku. L4 w ciązy to wcale nie rzadkość jak tu ci próbują wmówić, tylko standard! wiadomo że tu by cie w łyżce wody utopiły to będą pisać ci wszystko żeby cie skopać i żebyś sie poczuła tylko gorzej. nie daj sobie nic wkręcić

Gość gość
Debilko debilko debilko wracaj do korporacji za 1500 papiery przewalac

Gość gość
20:54 i 20:55 pieprzycie głupoty i tyle to żaden problem dostać L4 w ciązy i żaden problem iść do psychologa i powiedzieć że się ma lęki, 90% lekarzy (wyłączając konowałów) potraktuje pacjenta poważnie, w przeciwieństwie do was które będziecie walczyć do upadłego żeby nie dać wiary autorce że się źle czuje, bo to jest tu wasz życiowy cel by kopać leżącego

Gość gość
debilko.. szmato.. suko.. czyżbym was rozszyfrowała wy tez"chore na ciążę"?:D:D