Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

bardzo źle znoszę ciążę . ciągle mdłości i wymioty a lekarz odmawia zwolnienia

Polecane posty

Gość gość
dziś dokładnie tak!

Gość gość
uściślij do którego momentu nie są mdłości godne uwagi a od którego są, skonkretyzuj ścisłą granicę, jeśli uważasz że taka ścisła granica istnieje tzn, że jesteś j*******a

Gość gość
to chyba te szmaty bez wykształcenia na byle jakich pozycjach w firmie uciakają na zwolnienie hahha bo to mobbing.. bo ledwo spod faceta wylazła a już umiera :D lekarz głupi nie jest

Gość gość
jeśli kobieta wymiotuje i utrzymuje że jest odwodniona i mdleje.. a lekarz na WŁASNĄ ODPOWIEDZIALNOŚC MA TO W DOOPIE to znaczy ze wie ze baba kłamie. nie widziałyście nigdy kobiety wymiotującej? serio?:D

Gość gość
20:59 nie kochana ja byłam w ciąży 3 lata temu, ja rozszyfrowuję że ty miałaś fuksa czuć sie dobrze w ciąży a związku z tym śmiesz mniemać że cały świat ma tak samo jak ty, żebyś sie kiedyś nie przejechała w życiu na tej pewności swego.. nie wiesz co cie jeszcze może w życiu spotkać, może kiedyś poczujesz się koszmarnie ale ktoś stwierdzi że skoro nie jesteś 90-letnią staruszką tzn. że nic ci nie jest, nigdy nie mówi nigdy, życie lubi uczyć pokory, szkoda tylko że wtedy nie chce sie pamiętać wypowiedzianych niegdyś do kogoś słów

Gość gość
Oho, widzę poziom przyszłych matek jest niesamowity :) x Własnie fakt, że sporo lekarzy daje L4 bez wsadzania kamery do żołądka świadczy na niekorzyść autorki. Skoro to takie oczywiste, popularne i w ogóle to jakim cudem ten lekarz się nie zorientował, że przyszła do niego ledwo żywa, słaniająca się kobieta? Ja po 2 dniach wymiotów na siłę byłam trzymana na SOR bo i złe wyniki z krwi miałam i źle wyglądałam. Po prostu odrobina zdrowego rozsądku nikomu nie zaszkodziła.

Gość gość
oj kochana rzygałam jak kot, jak mnie lekarz zobaczył w 12 tyg ciązy to nawet nie pytał. byłam napuchnieta, niepomalowana .. i wykończona.

Gość gość
ja wam nie wierze w te waszą ideologie pracy, jakbyście miały inaczej niż macie to inaczej byście śpiewały, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, pewnie ciąże miałyście lekką, a robótke macie taką że jak sie wchodzi do biura do petent sie czuje jak intruz bo przerywa picie kawy i nazywacie te prace życiową pasją tyle myśle na wasz temat do widzenia bo szkoda czasu

Gość gość
21:05 oo ciekawe

Gość gość
napuchnięcie i niepomalowanie to świadczy o tym że są wymioty i nie trzeba już iść do pracy, ciekawy ten lekarz, trzeba literaturę medyczną poszerzyć

Gość gość
aż dziwne że autorka nie dostała zwolnienia skoro 90% pracujących dostaje je od ręki.... może ona w ciązy urojonej jest..

Gość gość
nie no napuchnięcie i odwodnienie to oznaka ze dziecko super się rozwija:D

Gość gość
No właśnie. Skoro od ręki każda może dostać, nawet ta co już w dzień okresu leci, a zarzygana autorka nie.

Gość gość
bo na moje ledwo się wytarłą za przeproszeniem od spermy a już chce l4

Gość gość
wiesz wykończenie to takie subiektywne odczucie.. mnie śmieszy to że inne mdłości u kobiet uważasz za ścieme bo nie są opuchnięte. O makijażu lub jego braku to mi nie wspominaj bo to jakaś farsa to nie jest objaw niczego, są kobiety co sie nie malują bo nie lubią szpachli na gębie. O wykończeniu już napisałam.. Tu chodzi o hipokryzje i uważanie siebie za najwiarygodniejszą a deptanie po innych

Gość gość
Nie jestem babka od opuchnięcia (ja akurat byłam zielonkawa, wysuszona, i dosłownie się słaniałam), ale w sukach, szmatach i innych deptaniach to panie od l4 przodują. Niezła bezczelność, nazywać kogoś suką a potem takie zarzuty

Gość gość
bo kochana na nazwanie kogoś suką to trzeba sobie zasłużyć, a dobrych kilka sobie tu zasłużyło. To że ktoś nie używa wulgaryzmów to jeszcze nie oznacza że ktoś jest okey człowiekiem. Można kogoś zmieszać z błotem używając pełnej kultury i wy w tym przodujecie także ty mi nawet nie moralizuj na temat używania wulgaryzmów

Gość gość
21;20 bo agresja stąd jest że nie każdy wierzy w udawane cyrki w ciązy i tyle. Każda ciąza jest inna ale jak baba od wejścia wymaga l4 to jakoś dziwnie to wygląda a lekarz do 10 tygodnia ciązy wypisuje zwolnienie na swoje wieeelkie ryzyko

Gość gość
Zmień lekarza. Mój od początku ciąży sam mnie wysłał na zwolnienie.

Gość gość
lekarz nie idiota na zdrową ciążę zwolnienia nie wypisze :D

Gość gość
"bo kochana na nazwanie kogoś suką to trzeba sobie zasłużyć, a dobrych kilka sobie tu zasłużyło. To że ktoś nie używa wulgaryzmów to jeszcze nie oznacza że ktoś jest okey człowiekiem. Można kogoś zmieszać z błotem używając pełnej kultury i wy w tym przodujecie także ty mi nawet nie moralizuj na temat używania wulgaryzmów " Powiedziała chamica bez krztyny ogłady.

Gość gość
do tej co sie powołują z satysfakcją na absolut opinii lekarza który nie wydał autorce L4. Tu was zaskoczę mój lekarz uwierzył że fatalnie się czuję (a to nie była ściema!) mimo że stałam na nogach i nie byłam opuchnięta. I co ? Dalej wam tak wesoło ? Prawda jest taka że ile lekarzy to tyle opinii i poglądów. Lekarze są różni zupełnie jak wy tutaj. A jeszcze was bardziej zaskoczę i wam ciśnienie podniosę, są i tacy lekarze (i to wcale nie prywatni) którzy z miejsca dają L4 na prośbe pacjentki jak tylko wyjdzie na badaniu że jest ciąży, pacjentki która nawet nie ma mdłości i nie zgłasza ich tylko prosi o L4 bo mówi że sie stresuje lub ma robote fizyczna. I co ? Teraz nagle zmienicie wersje i zaczniecie manipulować argumentacją i podważać wyżej sugerowaną świętość lekarza ? Śmiech na sali

Gość gość
21:33 powiedziała ta co za pewne z kulturą, wdziękiem i gracją depcze po drugim człowieku. To sie nazywa kobieta z klasą. To ja dziękuję. Nie chce takiej klasy bo przykładu brać nie ma z czego

Gość gość
21;35 czyli jesteś kłamczuchą potwierdzającą regułę działającą na szkodę tych matek które rzeczywiście powinny być na zwolnieniu... brak słów

Gość gość
21;37 nie dość ze kłamczucha to oszustka

Gość gość
oj nic nie wiecie nawet ułamka o moim życiu tylko tyle wam powiem. Miałabym ochotę napisać teraz że za to co napisałyście to życzę wam abyście przeżyły to co ja ale po co mi takie słowa brać na swoje sumienie, to by było niczym rzucenie na kogoś przekleństwa. Wybaczę wam bo nie jesteście świadome tego co piszecie.

Gość gość
Ktoś kto nie umie pohamować chamstwa nie powinien moralizować innych. Ale widać kto najbardziej walczy o zwolnienia: krętaczki i chamice. Normalna kobieta, w normalnej pracy idzie jak już serio nie może i jakoś lekarz jej symulanctwa nie zarzuca. A oszustki pieklą się na forach.

Gość gość
A życz mi czego chcesz skoro taką nienawiścią do anonimowej osoby pałasz :D Może przejdź się jednak do tego psychiatry

Gość gość
20.29 gratuluje kultury i dobrego wychowania! Pięknie! Skąd takie słowa znasz? Z rynsztoku, z którego pochodzisz pewnie. Twoje zdanie mam głęboko w poważaniu, albo posługując sie twoim rodzinnym słownictwem - w d***e, a kobiety młode i ambitne maja kiepska sytuacje przez takie jak wy ( mogloby tu polecieć wiele akapitów, ale to sobie dopowiedz, albo spytaj mamusi, ja uch używać nie bede, bo jestem dobrze wychowana) i nie jest to tylko moje zdanie. Wiem jak czuje sie kobieta w ciąży, wyobraź sobie, ze wiem, ale podpisać umowę wiedząc, że jest sie w ciąży, to chyba nie jest w porządku, co? Ale co wy możecie wiedzieć o przyzwoitości....

Gość gość
Z reszta, nie wiem po co tracę czas na rozmowy na tym poziomie. Żegnam, toczcie dalej tę"inteligentną" dyskusje. Dobrej nocy.