Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy spakowac torbę do porodu??

Polecane posty

Gość gość

I wyprac I prasowac ubranka ?? W ktorym miesiacu/tygodniu??

Gość Kaja1990 26
Wyprawka do szpitala była gotowa miesiąc przed. Pozdrawiam

Gość gość
popierz, poprasuj ja miesiąc przed miałam spakowane i całe szczescie bo urodziłam 4 tygodnie przed terminem.

Gość gość
Miesiąc wcześniej...

Gość gość
Ja rodziłam w grudniu a pod koniec października już miałam wszystko gotowe...

Gość gość
Urodzilam pod koniec pazdziernika, a torbe mialam spakowana od wrzesnia. Ubranka popralam i wyprasowalam w sierpniu

Gość gość
Ja mialam torbę spakowana od początku, tylko co jakiś czas pralam te rzeczy ;) a tak na powaznie, w 1 ciąży ciągle lądowałam w szpitalu i w drugiej postanowilam byc przygotowana, zawsze mialam w torbie piżamy x2, bieliznę, ręcznik, minimum kosmetyków, skarpetki x2, sztućce, talerzyk, ręczniki papierowe, butelke wody, 7 days, papier toaletowy itp. Jak raz wylądujesz w polskim szpitalu bez przygotowania to mozesz sie zdziwic, ja po prawie 5h na oddziale nadal czekalam na męża aż przywiezie mi rzeczy (w pracy nie mozna do niego zadzwonić, powiedzmy ze jest poza zasięgiem tel) i chcialo mi sie pic, poprosilam polozne by mi cos daly to poinformowaly mnie gdzie stoi czajnik i tam mogę sobie zagotować trochę wody, do picia daly mi ten maleńki kubeczek na lekarstwa - pieknie wygladalam, z brzuchem, na ziemi bo nie bylo gdzie usiąść, w środku nocy, z miniaturka kubeczka w ręku i czajnikiem z wrzątkiem w drugim sobie polewalam i dmuchalam apotem moglam zrobić mini łyczka wody, i tak przez pól godziny udalo mi sie wypić pól szklanki :/ tak wiec torba dla siebie zawsze a dla dziecka rzeczy i typowe do porodu dla ciebie dodaj jakiś miesiąc przed terminiem.

Gość gość
Dwa miesiące przed porodem można już sobie zacząć wszystko przygotowywać.