Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paula678

nadciśnienie napadowe

Polecane posty

Gość paula678

Witam Jeśli ktoś z was miał problem z napadami nadciśnienia i jednocześnie tachykardii, z różnymi dziwnymi objawami typu nudnosci, rozmazanie obrazu, uczucie omdlewania, drętwienia rąk i nóg lub inne, proszę dać znać jakie badania robiliście i czym to było spowodowane. Mam 26 lat i męczę się już drugi miesiąc, robię różne badania które nic nie wykazują..

Gość kotek_mamrotek
Miałam podobne objawy, które były spowodowane tarczycą. Może warto zrobić badanie TSH, o ile jeszcze nie było robione?

Gość paula678
Miałam robione usg tarczycy(wyszło zapalenie), badania tsh (1,900) ft3 i ft4 ok, anty tpo ok, anty tg ok 300(endo mowi, że to zbyt mało na leczenie, lekarze uważają, że przy takim tsh to niemożliwe żeby dawało takie objawy), usg serca, usg jamy brzusznej, doppler tetnic nerkowych z ocena nerek i nadnerczy, ekg wielokrotnie, holter ekg, morfologia, ob, lipidogram, elektrolity, wskaźniki wątrobowe, glukoza, czynniki krzepnięcia, mocznik, kreatynina, żelazo, crp, d dimery, ferrytyna 45(15-150). Jeśli chodzi o tarczycę to wyraźnie ruszyło tsh, mam wynik tego badania z 2011r i wtedy miałam 0,6. Dostałam beta blokery ale koszmarnie się czułam po propranololu, mniejsze dawki nie hamowały napadów, więc zmieniono na bibloc i dołączono amlopin, na początku dobrze się czułam, a od kilku dni czuję patologiczne zmęczenie, znużenie, zauważyłam spadek ciśnienia do poniżej 100 i tętno 50, w ciągu dnia nawet jak miałam normalne to czułam się słabo, nie jestem w stanie wychodzić z domu, bo czuję się jakbym miała zasnąc na stojąco, czy zemdleć, zmniejszono mi dawkę biblocu ale to nie pomogło..Od dwóch miesięcy nie mogę funkcjonować, nie pracuję, mam tego dosyć...

Gość gość
ja ci moge polecic zebys zaczeła jesc wiencej sórowizny warzyyw i owoców soki nie zaszkodzi a moze pomódz