Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam dziś tyle do zrobienia, że musze ponarzekać

Polecane posty

Gość gość
Wyobraz sobie, zew Polsce tez jest wiosennie i rano ptaszki cwierkaja :-) Na termometrze o 7-mej rano bylo 10 stopni.

Gość gość
Ja ide na Wigilę do Tesciowej, a w domu zrobie salatke jarzynowa, salatke z ananasem, kukurydza, jajkiem i selerem (pycha), upieke karkowke, serniczek i kupie makowiec. To tyle. !

Gość gość
No i Tesciowa robi dla nas rybe po grecku i wieksza ilosc pierogow + kutia :-) Miłych świąt !!! :-)

Gość asdsas
Gość 13.58 - tak, wiem że nie macie śniegu i podobną pogodę, a szkoda, bo jednak zimowa aura mocno nastraja.

Gość gość
Ano szkoda, ale coz - na uklady nie ma rady :-)

"widzisz Ty niewdzięczniku, ja tak haruje dla Ciebie a Ty zero wdzięczności. Widzisz, nawet mamie nie pomogłeś, a mama była taka zmęczona wczoraj. Ja tu się na śmierć zapracowywuje, czemu do cholery nie czujecie atmosfery świąt?" x potwierdzone info, moja toksyczna j*******a matka zawsze wykorzystywała święta do trucia w ten sposób

Gość gość
oj tam, przesadzasz ;-)

Gość 1but
W międzyczasie możecie wziąć udzial w konkursie: Największy i najgorętszy KONKURS tego sezonu! Dlaczego warto się dołączyć do zabawy? Będzie się działo on-line i off-line (dla zainteresowanych) Będzie można bawić się z gwiazdą! Misiek Koterski zaprasza! Będzie można zostać gwiazdą! Będą nagrody o wartości 23.000 zł Wygra prawie 80 osób! Szczegóły na http://1but.pl/strona/konkursy/zima

Gość gość
tu autorka dziewczyny ja mam pierwszy raz taki natłok obowiązków przed świętami. W zeszłym roku miałam luz, bo normalnie pracowałam, a w tym niestety przed świętami po 12h dziennie całkowicie pozbawiło mnie tego by chociaż dom z grubsza ogarnąć, a jak sie tak to zostawi na ostatnią chwilę to wiadomo jak jest:O Gotować też nie gotuje nie wiadomo ile, pisałam przecież, że mało robię. W moim rodzinnym domu święta zawsze były na luzie, nikt nie ganiał z wywieszonym jęzorem:P I dlatego tez w tym roku narzekam, bo nie przyzwyczajona jestem. No, ale zostało mi już tylko wymycie podłóg i jak będę miała chęć to zrobię dziś krokiety, a mężowi wtedy zostaną pierogi na jutro do zrobienia:P

Gość gość
jajko + ananas+ seler ze sloiczka + kukurydza + szyneczka + zolty ser + majonez.

Gość gość
Moze jest to troche kaloryczne, ale bardzo smaczne :-)

Gość gość
13:56 nic mi już o niej lepiej nie mów. No co za wariatka. Mam wrażenie, ze nawet gdyby zaczęła rodzić, to pojechałaby do szpitala dopiero wówczas gdy wszystkie pierogi byłyby ulepione:O

Gość gość
Kiedys kobiety robily wszystko same, bez pomocy pralek, suszarek i zmywarek i bylo dobrze, Troche ruchu nie zaszkodzi.

Gość gość
14:40 uwielbiam tą sałatkę

Gość gość
nie, no pod koniec ciąży albo z dwójką małych dzieci to bym catering wzięła i tylko z grubsza ogarnęła. Ja mam zakupy i trochę gotowania za sobą, dzisiaj sernik, jutro makowiec. Ale udało mi się wziąć wolne w pracy, a syn od 7 w przedszkolu. O ja matka wyrodna! :) Idę właśnie po niego. Mąż też ma wolne, ale oprócz zjedzenia 2kg mandarynek nic gad nie zrobił :/

Gość gość
Kiedys kobiety robily wszystko same, bez pomocy pralek, suszarek i zmywarek i bylo dobrze, Troche ruchu nie zaszkodzi. x Bo były głupie! I co tez mam powielać ten schemat bo Ty uważasz ze tak powinno być,sory ale jestem wolnym człowiekiem i mam inne wartości w zyciu

Gość gość
U mnie latanina, okna umyte już 2 tyg. temu, ale teraz trzeba przecież robić porządek w szafeczkach, w witrynce szkła przestawiać. Na cmentarz jechać na ostatnią chwilę, bo trupom będzie smutno, że nikt im znicza w kształcie ch*jenki nie zapalił, gałęzi w wazon nie wsadził. Gotować od groma potraw, z których ja osobiście lubię może ze dwie (te z menu wigilijnego). A potem narzekać, że się leci na pysk i nie ma czasu pomalować paznokci. Ot, mamina logika. Jak kiedyś przyjdzie czas, że zostanę sama, to przez kilka lat będę spędzała te nieszczęsne święta na kanapie z książką (ewentualnie pilotem) w ręce, jakieś przekąski zamiast niestrawnych potraw i będę cała szczęśliwa. A najweselej, że zaproponowałam rodzicom, żeby pojechali do mojej siostry na święta, ja zaś zostanę sama, samiuteńka z gromadą zwierząt domowych. Odp. mamy "nie no, ja bym nie miała sumienia cię zostawić! Jak ty byś się czuła sama w święta?!". Moja odp.: "przeszczęśliwa..." Odp. mamy: FOCH!

Gość gość
Z tymi trupami to trochę pojechałaś, szmato!!

Gość gość
Argument "KIEDYS" jest całkowicie pozbawiony sensu. Wybiórczo używany jako niby cos konstruktywnego a w rzeczywistości daremny. Kiedys ludzie wycierali brudne tyłki jedna szmata-było lepiej??? Używając tego argumentu cofacie nas i zaprzeczacie całemu dorobkowi ludzkiemu. Wszystko idzie do przodu i sie zmienia zeby udoskonalić.

Gość gość
Haha, widzę bożonarodzeniowe wartości kwitną. W co drugim temacie wyzwiska wobec niewinnych kobiet. Taka to Wasza kultura chrześcijańska? Mnie tekst o trupach wręcz rozbawił bo znam to z domu rodzinnego ;) A jak Twoje uszy są za delikatne na takie teksty to stul je po sobie i siedź cicho, chamie. Jutro się będziecie opłatkiem dzielić a dziś od szmat wyzywacie innych. x I w tym roku się wypisałam z tej zakłamanej szopki :) I jakoś mi nie żal, że nie latam jak szalona po sklepach, nie stoję przy garach, nie frustruję się, nie pluję jadem.

ja w tym roku na święta nie robię nic, jak nigdy. jestem na ostatnich nogach, mam termin porodu na 27 grudnia, czuję, że w każdej chwili mogę urodzić, nogi popuchnięte, więc większość czasu od paru dni leżę i siedzę na zmianę. na szczęście mąż od początku tygodnia siedzi w domu, więc zajmuje się pozostałą piątką dzieci. :) w sprzątaniu i gotowaniu pomagają mu ochoczo dwie najstarsze córki, jestem dumna patrząc na nie. :) jutro jedziemy już po południu do moich rodziców, tam będzie na wieczerzy ponad 20 osób, całe moje rodzeństwo z rodzinami, więc niezły harmider. w pierwszy dzień świąt jedziemy do teściów. teściowa nie jest osobą, która się zna na gotowaniu za bardzo, więc zawsze zabierałam tam ze sobą dużo dobrego jedzenia, ale w tym roku jej zapowiedziałam, że nic nie zrobię. i zamówiła jedzenie z cateringu. :) a w drugi dzień świąt zostajemy w domu, ciasto przywieziemy od mojej mamy, do jedzenia mąż naszykował mięsa i jutro zrobi sałatkę. także żadnego przemęczania się na siłę dziewczyny. :)

Gość gość
tu autorka wszystko zrobiłam:P Teraz mogę się napić piwka i zrelaksować:P Jutro mąż się będzie popisywał w kuchni:) największa fanka szósta pociecha ci się szykuje? o, matko podziwiam:D szybkiego i szczęśliwego rozwiązania życze:)

Gość gość
Największa fanka, a mogę zapytać ile masz lat?

Gość gość
aha, no to niezle :-)

Gość gość
Ja mam bigos zrobiony,babkę i makowiec kupiony. (Sernika celowo nie kupilam bo zjadłabym na pewno cały, a chcę się trochę odchudzić. Farsz do krokietow zrobiony,jutro rano usmaze naleśniki,moj mąż będzie robił gołąbki, i sałatkę. I TO tyle.pierogi mam z k ateringu,uszka też.jest nas 4,w tym maluch który nic z tego nie zje.Dla niego mam zupę krupnik i rosół, oraz rybę

Gość gość
Ja też miałam wielkie plany, ale mam w domu chorego męża, dwulatka i sama jestem na końcówce ciąży. Dziś miałam w planach wielkie gotowanie, ale sobie odpuściłam, bo chyba być urodziła. Sernik kupiłam, kapustę ugotowałam, pasztet w trakcie produkcji. A reszta musi poczekać. Nie mam ochoty spędzać świat na porodowce. Życzę wszystkim wesołych i spokojnych świąt :)