Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jeśli podczas okresu mam skrzepy tzn ze nie byłam w ciąży?

Polecane posty

Gość gość

skrzepy sa jak to przy okresie..ale boję się ze to poronienie wczesnej ciąży

Gość gość
wszystkich masz w domu? :-D

Gość gość
Jak bardziej boli i skrzepy sa duże albo przy normalnym okresie nie masz skrzepów to może być poronienie. Zrób test najlepiej. Jak bylas w ciąży to będzie pozytywny.

Gość gość
nie boli bardziej, raczej tak normalnie jak to przy okresie zawsze, skrzepy mam zawsze przy okresie bardziej to taki gesty śluz jest z krwią i zluszczone endometrium, ale boję się ze w tych skrzepkach mogla być blastocysta..tylko ze była malutka i jej poprostu nie dostrzeglam

Gość gość
Nie przejmuj się aż tak. Wiele kobiet nawet nie wie ze bylo w ciąży. A taka wczesna jak się nie utrzymuje to widocznie bylo cos nie tak.

Gość gość
kurcze czyli to możliwe ze byłam a niewiem ? :( a wtedy nie widać żadnego jajeczka czy coś przy okresie? w ogóle jak takie coś wygląda w wczesnej ciąży?

Gość gość
tak mówisz ze jeśli się nie utrzymała by to coś nie tak z nią było o ile była? tylko czy to np z mojej winy czasem się mogła nie utrzymac ? bo dużo czynników wpływa w pierwszych tyg ciąży na nią..z tego co czytam

Gość gość
W bardzo wczesnej ciąży nic nie będzie widac. Autorko zrób test. Jak wyjdzie negatywny to nie bylas w ciąży albo byla tak bardzo wczesna ze nawet test jej nie wykrył. Możesz pójść na badanie z krwi do lekarza ale nie wiem czy jest sens. Jak miesiączka nie jest spóźniona to mało prawdopodobne ze bylas w ciąży. A same skrzepy o niczym nie świadczą. Z reszta możesz pójść do lekarza i powiedziec ze podejrzewasz ze poroniłaś, zbada Cie wtedy na pewno ale w przypadku bardzo wczesnego poronienia nawet nie bada się przyczyny.

Gość gość
gość dziś Organizm "pozbywa się" jakiś % ciąż, a kobiety nawet o tym nie wiedzą.

Gość gość
No właśnie. I podobno wczesne poronienia sa zazwyczaj spowodowane wadami zarodka albo niewłaściwym zagnieżdżeniem zarodka.

Gość gość
Ja mam zawsze okres ze skrzepami, a szanse na ciaze 0, wiec napewno nie ma mozy o poronieniu. Przeciez skrzepy sa jak najbardziej normalnym zjawiskiem.

Gość gość
Nie każdy ma skrzepy a pozatym jak sa duże to mogą (ale nie muszą) świadczyć o poronieniu

Gość gość
Proszę, powiedzcie że to prowo.. Nie wierze,!

Gość gość
Ale w co nie wierzysz?

Gość gość
Musi byc prowo. Ja tez przewaznie mam okres ze skrzepami i nigdy nie przyszlo mi do glowy, ze to poronienie. Poczytaj sobie dlaczego i jak dochodzi do okresu, bo na lekacjach z biologi to chyba spalas.

Gość gość
A ty poczytaj o tym ze poronienie wczesnej ciąży może wyglądać jak okres.

Gość gość
nie przespalam niczego tylko zwyczajnie mam wątpliwości to zapytalam. bo pomyślalam właśnie tak jak dziewczyny piszą ze zwykle skrzepy mogą świadczyć o normalnym okresie a ze,przy poronieniu tych skrzepow nie ma lub sa inne jakieś a nie ze gesty śluz z krwią.. ja zawsze właśnie mam skrzepy podczas okresu..ale niedawno doszło do zbliżenia i dlatego było duże ryzyko ciąży.. stąd to pytanie..czy skrzepy w okresie mogą być oznaką ze,tej ciąży nie było czy nie

Gość gość
i dlatego poprostu chciałabym wiedzieć jak wygląda poronienie takie wczesne..ktoś pisał gdzies ze jak ,,galareta" ale czy jakieś to jest jak śluz czy nie, czy ma jakieś twarde chrzastki czy takie których by nie roztarł w,palcach

Gość gość
NIE, skrzepy ani galareta podczas okresu nie swiadcza o ciazy ani o poronieniu. Napewo swiadcza o okresie i gdyby tak gdybac, to kazda musialaby ba bete latac co miesiac. OKRES = BRAK CIAZY!

Gość gość
ale czasem jest okres który świadczy o poronieniu a dziewczyny biorą go za spóźnioną miesięczke..

Gość gość
no czasem tak jest, ale nie jestes w stanie tego okreslic chyba, ze bys co miesiac robila badanie beta HCG...mysle, ze strasznie schizujesz.

Gość gość
schizuje bo nie mam tej pewności.. czy czymś sie nie przyczynilam do tego jakby było poronienia..wiele glupot robiłam przez te 4 tyg..bo jakby była ciaza to góra 4 tydz.by to byl

Gość gość
Nigdy nie bedziesz miec tej pewnosci....a im wiecej o tym myslisz i sie nakrecadz tym gorzej dla twojej psychiki.

Gość gość
aha..no to mnie pocieszylas:( jak mam się nie nakręcac w takiej sytuacji?

Gość gość
czuje sie winna a nawet niewiem czy mam ku temu powody...to naprawdę jest strasznie ciężkie dla mnie