Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak to bylo gdy macierzyński trwał 3 miesiące?

Polecane posty

Gość gość
Ja miałam 6 miesięcy, to były czasy.

Gość gość
Rozmnazam sie wtedy, gdy stac nas razem z partnerem aby zrezygnowac na okreslony czas z moich zarobkow. Dlaczego panstwo a wiec i nni pracujacy i placacy podatki maja finansowac moje decyzje zyciowe. Zasilek socjalny - OK dla potrzebujacych. Bezplatny urlop macierzynski z gwarancja ponownego zatrudnienia po 12 czy 36 miesiacach bylby super, ale to niestety nierealnie.

Gość gość
Jasne a małżeństwa, w których pracują dwie osoby i dzieki temu żyją godnie na dzieci nie zasługują, bo nie mogą sobie pozwolić na rezygnację z jednego źródła dochodu.

Gość gość
Gosciu z 8:14 nie trzeba byc samotna matka ani kiepsko zarabiab zeby dostac sie do panstwowego zlobka. My dostalismy sie bez problemu w warszawie. Ps. U nas nie ma kryterium dochodowego a samotny rodzic doataje tyle punktow co ja i maz.

Gość rafciu
Jak To Robia Single (2016) dostępny już do pobrania oraz online >>>http://ma0.pl/r/rbBjak-to-robia-single-2016 >>>http://ma0.pl/r/rbBjak-to-robia-single-2016 >>>http://ma0.pl/r/rbBjak-to-robia-single-2016 >>>http://ma0.pl/r/rbBjak-to-robia-single-2016 Istnieją szczęśliwi single, nieszczęśliwi single i jest jeszcze... Alice. I Robin, Lucy, Meg, Tom oraz David. W Nowym Jorku roi się od singli poszukujących drugiej połówki — nieważne czy pragną miłości na całe życie, rozrywki na jedną noc, czy czegoś pomiędzy jednym a drugim. Tym, co łączy ich wszystkich, miotających się w gąszczu zaczepnych sms-ów i przygód na jedną noc, jest potrzeba zrozumienia, jak to jest tak naprawdę być singlem w świecie pełnym, stale ewoluujących definicji, miłości.

Gość gość
W 1980 urodzilam syna i "zalapalam" sie na 2-letni Urlop wychowawczy.Mimo,ze bylam w domu dziecko ciagle chorowalo bo musialam wystac w kolejkach aby mialo co jesc .Nie mialam zadnej pomocy gdyz mieszkalam w nowym srodowisku a maz "uciekl" za granice.Teraz okazuje sie ,ze nie placono nam sladek emerytalnych nie mowiac nam o tym.Dzisiaj mam dziure w koncie em. Te dwa lata byly b.potrzebne ale za wszystko placi sie cene. 24 g na dobe samotnie z malym dzieckiem jest najciezsza praca jaka matka wykonuje .Dzisiaj czuje sie oszukana przez nasze Panstwo.

Gość gość
Ja po 5mcach macierzyńskiego poszłam na urlop wychowawczy. do 3 rz byłam w domu z synem. Stać nas było żeby z jednej wypłaty żyć na godziwym poziomie. splacilismy kredyt za mieszkanie, żyliśmy i jeszcze coś się odkladalo. także w Polsce też da się dobrze (uczciwie) zarobic-bo i mąż i ja zawsze dostawalismy taka pensję do ręki jaką mieliśmy na umowie.

Gość gość
Chyba nie było tak źle, skoro moja teściowa ile razy przyjdzie, to jojczy jak jej się bardzo dłużyły te 3 m- ce macierzyńskiego. A może po prostu za łatwo wtedy kobiety miały. Wiadomo - po ogólniaku to tylko lekka praca biurowa, zresztą co wtedy za formalności były... Dziecko siup do babci, obiadów nie gotowała, bo przynosiła w menażkach ze stołówki, mąż o 15 w domu. Żyć nie umierać.

Gość gość
Witam. Nie wiem jak było jak trwał 3miesiace ale wiem jak było jak trwał 6 miesięcy. Pracowałam po 12h i mąż też efekt jest taki ze zostawiając takiego maluszka a ja miałam ten plus ze z moja mama zostawala dziś mała ma lepszy kontakt z babcia niż z rodzicami.....a ma już 5lat. I w sumie co się dziwić była z nią bez przerwy od Malutkiego szkraba. ........