Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co robicie gdy jesteście gościem i gospodarz daje wam niedobre jedzenie ?

Polecane posty

Gość gość

jestesci u rodziny, znajomych lub gdziekolwiek u obcych osob jako goście i podają wam niedobre jedzenie lub cos czego nie lubicie ? zjadacie ? albo gdy ktos jest bardzo goscinny i zjecie obiad/glowne danie a potem wciska wam kolejne, jakies przekąski, drugie danie, ciasta i niewiadomo co ? macie jakies sprawdzone wymowki ? pamietam ze bylam kiedys u krewnej, nocowalam tam dwa dni i ona mi dawala obiad, tlusty strasznie, sniadanie rano zrobila i kanapki grubo posmarowane masłem, na to grube plastry jakiejs wędliny, plastry pomidora :O zjadlam jedną kanapke z trudem, a reszte jak niewidziala wrzucialam do torebki foliowej i przy okazji wyrzucilam jak wyszlam z domu

Gość gość
nie jem, staram sie nie jesc od osób, do których nie mam zaufania

Gość gość
uznaje tylko kuchnię amerykańską! i jeżeli mnie ktoś zaprasza to ma przyrządzić po amerykańsku . jeżeli nie to walę w ryj! z dyńki. i wychodzę plując i przeklinając gospodarza

Gość gość
Z grzeczności trzeba zjesć choć trochę. A jak Ty autorze czułbyś się gdybyś naszykował góry jedzenia a potem nikt nie chciałby tego jeść. A Ty tyle pracy i serca w to włożyłaś. Przykro prawda? :-/

Gość gość
Nie jem i nie pije podejrzanych potraw i napojów od momentu gdy poczęstowano mnie zważoną kawą cappucino. Nie wie co bylo w niej nie tak ale wyglądała jak wymiociny.

Gość gość
a chuj w to ze ktoś się napracowal i chuj w jego serce gdy nie umie robic. to lepiej gdyby nie zrobil.

Gość gość
Mówie że od 2 dni boli mnie bardzo żołądek biore leki i nie chce go obciążac prosze o lekką herbate ewentualnie jak jest cos lekkiego smakowitego to troszke zjem

Gość gość
zjem troche aby nie zrobic przykrosci

Gość gość
własnie. niektórzy powinni sie najpierw doszkolić, a potem gotować. jak sie nie umie to sie nie gotuje

Gość gość
jeśli ktoś mnie zaprasza, to jadłospis przyjęcia musi uzgodnić wcześniej z moim kamerdynerem.

Gość taki jeden facet 31
Ja tam nie rozumiem tej zasady ,że trzeba zjeść bo się gospodarz obrazi. Dobry gospodarz nie wciska gościom jedzenia tylko wykłada na stół od wyboru do koloru i każdy sam sobie nakłada ,albo gospodarz się pyta czy nałożyć ,a nie sam nakłada i żryj. Ja tam nie mam tego problemu ,a wiele rzeczy nie jem i nie zjem i tyle i mówię to jakoś przestali mi wciskać. Jak jesteśmy u teściów to teściowa zawsze przyszykuje takie jedzenie ,że każdy lub jest coś ekstra tylko dla kogoś bo to akurat lubi a reszta nie itp. O mojej mamie to nie wspomnę bo wiadomo ,że niema problemów :)

Gość
Staram sie nie smakować, jak najszybciej połknąć, nawet dokładnie nie przeżuwając i popić...:D:P

Gość gość
- zjadam troche jesli da się zjeść, po prostu przełykam po kawałku popijajac a potem mówie że juz naprawde nie mogę, ze nigdy tyle jedzenia nie jem z usmiechem na twarzy - jesli jest naprawde niedobre a ktos nalega to z gory mowie, ze biore lek i moze potem zjem - raz w zyciu zdarzylo mi się że danie było okropne, to było na kolonii :D zrobilam jak autorka, do woreczka i wywalilam z kolezanką :D