Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sernikproblem

sernik pytanie

Polecane posty

Gość sernikproblem

Witajcie Przez nie uwagę kupilam twaróg w klinkach z data waznosci do 27.12.... miał być na sernik na sylwestra (zwykle takie twarogi maja choć z 10dni terminu) no ale cóż gapa jestem. Na sylwestra kupię drugi twarog. A co zrobić z tym? Czy jak upiekę sernik np 26grudnia albo 27 to jak ktoś go zje 28 to już będzie źle- nie wiem jak szybko "zejdzie"? Czy lepiej sobie darować ten sernik z tego twarogu?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nic się nie stanie jesli wykorzystasz ten ser na sylwestra.Byleby leżał w lodówce.Artykułom nabiałowym trzy,pięć dni poślizgu nic nie zrobi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Czy upieczenie sera przedluza jego termin ważności?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
zależy jak był przechowywany w sklepie gdy otworzysz będziesz wiedzieć czy kwaśny

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Oczywiście że upieczenie przedłuża okres ważności, bo bakterie giną w temperaturze pieczenia. Upiecz sernik i zajadaj :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×