Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy intersujecie się w swoich zwiazkach wyjaśnienia psychologiczne typu MBTI?

Polecane posty

Gość gość
Bliźniąt raka i Rak to znak bezpośrednio przed . Ona potajemnie może zrozumieć jego krnąbrny charakter, z nieświadomością jego duszy, może być nieostrożna i swobodna, wolna od emocjonalnych silnej więzi.

Gość gość
jednak mbti działa w tym wypadku W swoich związków z tych ludzi, jeden z was czuje, że on (lub ona) ma wiele lekcji, aby uczyć się od innych. !!!! Kto ma lekcje do nauczania poczuje niewytłumaczalne współczucie dla innych znacznie różnych motywów użytkownika i zachowań.

Gość gość
skąd wy wiecie tyle o osobowościach?

Gość gość
ja jestem kobietą INTP i to najgorsza możliwa osobowość dla kobiety

Gość gość
a ja ENTP i czemu najgorsza?

Gość gość
bo to nerdy

Gość gość
zrobiłam test już po raz nie wiem który i za każdym razem wychodzi to samo INFP-T

Gość gość
intp jestem :D

Gość gość
U mnie najbardziej sprawdza się enneagram. Cała prawda o mnie i moim partnerze. Rady z enneagramu w związkach bardzo mi pomagają i przypominają o różnicach w podchodzeniu do problemów.

Gość gość
Przesadzacie z tym MBTI. To bardzo ciekawa typologia ale nie odnosi się do osobowości czyli cech nabytych jako wyraz przystosowywania się jednostki do otoczenia. Stosowanie nazwy typ osobowości to nieporozumienie. Cechy wynikające z typu MBTI to cechy o charakterze w dużej mierze wrodzonym. To tylko wycinek ludzkiej psychiki a próby wyjaśnienia zgodności kogoś z kimś tylko na podstawie tego wycinka to jak odgadywanie z wycinka fotografii co na nie jest. Cechy wynikające z typu MBTI to cechy bardzo że tak powiem ogólnikowe i nie koniecznie pewne, określające raczej prawdopodobieństwo, potencjalną możliwość czegoś a niewiele mówiące konkretnie. Na podstawie typu psychologicznego kogoś można wywnioskować raczej w jaki sposób, jakimi drogami dana osoba będzie próbowała realizować różne swoje dążenia, a niewiele mówi na temat tego czy dana osoba coś osiągnie czy też nie albo co będzie chciała robić w życiu.

Gość ajentidzej
Jestem kobieta INTJ i enneagramem 5w6. Moj maz to ENTJ, jego enneagramu nie pamietam. Powiem jedno: nie nudzimy sie ze soba ;)

Gość gość
wyszło mi ISTJ jaka dziewczyna dla mnie?