Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gabriela 1986

Depresja

Polecane posty

Gość Gabriela 1986

Cierpię na depresję od początku października. Leczę się u dobrego psychiatry i są już efekty w postaci dużo lepszego samopoczucia i lęki związane z depresją też ustąpiły. Mam pytanie: czy Ktoś z Was leczył się na depresję ? Jakie były efekty ? Czy korzystaliście również z psychoterapii ? Mnie się wydaje, że trafiłam na świetnego lekarza dlatego pozytywne skutki leczenia daje się już odczuć. Leki są, co prawda drogie (nie refundowane przez NFZ), ale widać skuteczne. Czy też trafiliście do dobrego psychiatry ? Czy też usiłujecie sami walczyć z depresją ? Pozdrawiam

Gość gość
Nie korzystam z pomocy lekarza ani psychoterapeuty. x Myślę, że warto dołączyć codzienny spacer lub umiarkowane ćwiczenia oraz zbilansować dietę. Kontakt z ciepłymi osobami podnosi na duchu ;) x Depresja ma to do siebie, że się nasila lub słabnie. Jeśli jest lepiej to znaczy, że robisz wszystko jak trzeba :)

Gość gość
Ja chodziłam na terapię psychodynamiczną i mi baaardzo pomogła. Uwierzyłam we własne siły i w to, że jeszcze mogę być szczęśliwa. Przed terapią postanowiłam, że w końcu muszę zacząć żyć i zaczęłam szukać informacji w internecie, np. https://portal.abczdrowie.pl/leczenie-depresji Bardzo pomogło mi pisanie i poznanie podstaw tej wrednej choroby. Nie ważne jak zaczynacie się leczyć, najważniejsze aby przynosiły skutki!

Gość gość
Często zapada się na depresję bo izolujemy się od najbliższych. Często zapadają głupie kobiety które są w ciąży i wszystko biorą na siebie izolujac się od męża bo go się wstydzą nie biorą na badanie ginekologiczne cipki i porodu. Ja przy Każdym badaniu ginekologiczny cipki mam męża i wspierał porody.To mąż ma nas wspierać !!!!

Jeżeli jesteśmy daleko od bliskich bądź wstydzimy się do nich zwrócić o pomoc w leczeniu stanów lękowych czy depresji należy pamiętać, że warto sięgać po pomoc u specjalisty http://www.terapiapoznan.pl/. Odpowiednia terapia choć czasami długa warta jest tego byśmy znów dostrzegali sens i radość życia.