Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość feesss

samotna podroz 12 latki PKS

Polecane posty

Gość feesss

moze ktos z was wie, czy mozliwa jest samotna podroz 12 latki PKS..ok.4 godzinny. Mama wsadzilaby ja do autobusu, a babcia odebrala. czy prawnie jest to dozwolone?

Gość gość
jesli jest juz dojrzała a nie dzieciuch który robi glupoty to nie widze w tym nic zlego, ja jak mialam 13 lat jechalam sama pociagiem w wakacje do warszawy 180 km, bylam mala i chuda wygladalam na 11 hehe nikt mnie o nic nie pytal, nikt nie zaczepial, czekala na mnie ciotka z wujkiem na dworcu, sama tez bym trafila do nich ;)

Gość gość
nie ma żadnych przeciwwskazań. Takowe są np. co do alkoholu, fajków, seksu. Ale do podróży? No ludzie jeszcze z odebraniem dzieciaka na dworcu hehehehe

Gość gość
ale czy pod wzgledem prawnym jest to dozwolone?.bo jedna osoba z rodzinny jest temu przeciwna i zagrozila, ze zglosi to policji, jesli 12 lataka bedzie jechala samotnie autobusem.! dla mnie wazne jest czy jest to zgodne z prawem!

Gość gość
Nie boisz się ją wysyłać samą? A jak ją wyruucchhają i zajdzie w ciążę? Albo rozerwą jej od byt?

Gość gość
pewnie tatus dziewczynki protestuje - oni maja nasrane w garach mysli ze dziecko ma 5 lat. tatusiowie sie zawsze boja o zoreczki

Gość gość
dokladnie

Gość gość
Mam podobna sytuacje Najlepiej niech jedzie polskim busem on zatrzymuje sie tylko raz w miejscowości do ktorej mała ma dojechać, wiec dziecko sie nie pomyli i nie bedzie sie stresowało. Na stronie jest taka specjalna zgoda, ktora musisz wypełnić i dac kierowcy autobusu Od 12 roku życia dziecko z ta zgoda moze jechac samo. Moja corka cały rok tak jeździ minimum raz w miesiącu. Dodatkowo jest super zadowolona, dla niej to przygoda i lekcja samodzielności.

Gość gość
U mnie to akurat tata dziecka to zaproponował. Dzieli nas ponad 200 km, wczesniej sam przyjeżdżał po córkę, ale było to bardzo czaso i pieniezno chlonne

Gość gość
ludzie, czy wy nie przesadzacie? nie róbcie z dzieci ułomów :o swoją pierwszą samotną podróż odbyłem w wieku lat 6. Przez całą Polskę, pociąg jechał ponad 10 godzin. Ojciec wsadził mnie do pociągu na wschodzie Polski, a matka odebrała na zachodzie. Oczywiście wsadzili mnie do przedziału konduktorów i oddali im pod opiekę, ale jednak. Od samego początku pierwszej klasy sam chodziłem i wracałem ze szkoły do pustego domu, z kluczami na szyi. Od trzeciej klasy szkoły podstawowej sam jeździłem do dziadków na wakacje, pks-em z dwoma przesiadkami. Od 19 roku życia mieszkam sam, sam sobie gotuję, sprzątam itp. Nikt mnie nie zgwałcił, nie zabił itp. Tą swoją nadgorliwością hodujecie życiowe kaleki i 30-letnie niedojdy mieszkające z mamusią

Gość gość
Zgadzam sie Autorka pyta o prawna srone, wiec 12 letnie dziecko musi miec specjalna zgodę wystarczy jednego rodzica, ale moze jechac samo.

Gość feesss
dziecko jest samodzielne i da sobie spokojnie rade, tylko ojciec chce zrobic matce na zlosc, a przy tym dziecku, i nie chce, zeby jechalo do dziadkow...powiedzial, ze zadzwoni na polocje, jak dziecko bedzie samo jechalo autobusem.....stad moje pytanie, czy jest to zgodne z prawem?