Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość emigrantkaaaa z sląska

poważny życiowy dylemat

Polecane posty

ja i mój mąż mamy poważny życiowy dylemat, a właściwe ja bo maż jest zdecydowany już. Mieszkamy za granicą, i tam pracujemy a właściwe teraz chwilowo tylko ja bo mąż jest na zasiłku dla bezrobotnych i dylemat czy jest już może ten właściwy czas aby zjechać do Polski. Mam nie małe oszczędności i moglibyśmy kupić od ręki fajne mieszkanie, urządzić je i sobie spokojnie żyć. Martwię się tylko pracą, chociaż jesteśmy z śląska i myślę że z pracą nie byłby jakiś większy problem. Zastanawiam się czy 4 tys zł to fajna kasa na życie? Nasze doświadczenie zawodowe to praca na produkcji i boje się czy będzie mamy szanse na lepszą pracę w Pl. Mieszkanie byśmy mieli, chociaż wkurzają mnie te czynsze, że trzeba kasę do spółdzielni zanosić na pensje prezesów i innych! W niemczech nigdy nic nie kupimy na własność. Mieszkamy w Monachium a tam za 3 pokoje życzą sobie 400 tys ale euro! Zjechać do Polski i mieć coś swojego, spokojne życie u siebie czy dalej tyrać za euro , nic tam nie mieć, cały czas na wynajętym i komuś kabzę napychać?

Gość gość
pierdol wszystko,idzcie się najebać a potem się ruchajcie

nikt nie doradzi??? strasznie trudne te wybory zyciowe