Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Madzia19888

termin porodu

Polecane posty

Gość Madzia19888

Witam mam pytanie poniewaz wydaje mi sie ze polozna zle wyliczyla moj termin Na podstawie wielkosci plodu. Poniewaz ost dzien miesiaczki byl 11.07.2015 dl.cyklu 30dni. Ona wyloczyla mi na 8kwietnia2016 ja wiem ze dni plodne mialam w innym czasie jak ona mi poszla Bo wedlug mnie czas poczecia byl miedzy 21-27 lipca . I obecnie inny lekarz wyliczyl mi na 18.04.2016 I mi tez tak wychodzi z moich obliczen. Mam miec cesarke I troche mnie to martwic Bo chca ja wykonac albo 1kwietnia badz 8 kwietnia I zastanawiam sie czy to Nie zaszkodzi dziecku.? Prosze o odp

Gość gość
Dziecko będzie donoszone wiec w czym problem?w Polsce to lekarz decyduje o tym kiedy wykonać cc a nie położna.

Gość gość
Termin porodu obliczaja na podstawie daty ostatniej miesiaczki.ja mam podobny termin 11 kwiecien, a ostatni @ 6.07.

Gość gość
Też miałam cesarkę i 'urodziłam' syna 7 dni przed terminem, który ustalił mi ginekolog. Nic się synowi nie stało. więc i Ty sie nie martw. Do kwietnia jest jeszcze dużo czasu, wszystko zależy od rozwoju dziecka.

Gość Margolcia211
Przebywam w uk a nie w polsce I tutaj ustala wszystko polozna lekarza nie widzi sie Na oczy. Ok dziekuje wszystkim za odp

Gość gość
termin powinien być. na 18 kwietnia. może położna po prostu przez pomyłkę 1 zapomniała napisać i wyszło 8 kwietnia

Gość gość
Nie możesz z nimi wynegocjować żeby cięcie było zrobione już jak się zaczną skurcze? W ostatnim tygodniu ciąży płód dostaje zapas m.in. żelaza na ok 6 m-cy życia. Ja miałam planowane cięcie 3 dni przed terminem, ale dzięki Bogu skurcze się zaczęły w nocy a rano było cięcie.

Gość Madzia19888
Nie da sie negocjowac w 36tyg przysla mi list w ktorym jest wyznaczony termin ciecia. Nie wiem jak Oni to mi wyliczyli ale nawet w necie sprawdzalam I tez pokazuje mi termin okolo 16-18 kwietnia. Dziwne to jest bo moga nawet wykonac ciecie 38-40tyg ciazy.

u mnie miesiaczka ostatnia tez byla 11.07.15 i termin z om mam na 18 kwietnia ;p . z usg na 6.04 :O . :P corka czy syn ? :D

Gość gość
Sprawdź na usg do 10 tygodnia wtedy termin jest najbardziej wiarygodny bo wszystkie zarodki rosną mniej więcej tak samo. Sa naprawdę milimetrowe rozbieznosci. Ja wg USG mialam termin na 20 sierpnia a urodziłam 18 z tym ze siłami natury ale to nie o to chodzi. Wtedy bedziesz mieć pewność i święty spokoj czy termin cc nie jest za wcześnie lub za późno