Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nowy proboszcz

Polecane posty

Gość gość

Ale się uśmiałam. Mamy parafii nowego proboszcza od jakiś 4 mies, to co wyprawia ten człowiek nadaje się na scenariusz do niezłej komedi, np na wszystkich świętych powiedział, żeby nie kupować świeczek i kwiatów na groby, bo i tak zmarłym one nie są potrzebne, a pieniądze przeznaczyć na kościół. Wywalił dwóch księży z plebanii,bo przeszkadzało im, że jego dwie " kuzynki" mocują tam i latają z gołymi d****i pod ich drzwiami. A teraz stwierdził, że według jego obliczeń każda rodzina powinna dać po 160 zł, gdy jaśnie pan się zjawi po koledze, no normalnie koleś jest mocno przegiety.

Gość gość
bardziej mnie śmieszą tacy ludzie jak ty co utrzymują pasożyta

Gość gość
A kto powiedział, że go utrzymuje? Moja babcia wpadła panikę, bo skąd ona po świętach weźmie tyle pieniędzy, i tu kończą się żarty, bo dla starszych ludzi ksiądz jest bogiem, nawet jeżeli jest zwykłym smieciem.

Gość gość
to wytłumacz babci że pójdzie do piekła jak da księdzu tą kasę bo on wyda ją w burdelu i będzie współwinna cudzołóstwa

Gość gość
napiszcie do kuri

Gość gość
O to chodzi,że już pisałam do kurii, co prawda anonimowo, ale bez odzewu. Słyszałam, że to baaardzo dobry znajomy biskupa, więc może dlatego. Kurde koleś pierwsze co zrobił to rozwiązał radę kościoła, więc od razu widać, że kręci. A co mogę jeszcze zrobić? Nie wiem, jakaś petycja? Ale mieszkam na wsi i mimo,że wszyscy jeżdżą po proboszcza, to wątpię, że będą chcieli się narażać.

Gość gość
A i chciałam dodać, że leje na wszystkich, dzieciaki z podstawówki poszły go zaprosić na jasełka, to im powiedział, że przyjdzie jak znajdzie czas..No i nie przyszedł. A gdy ktoś idzie się dowiedzieć o chrzest, ślub czy pogrzeb to wręcza wydrukowany cennik usług duszpasterskich.