Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Daisyy_00

Levosert jaki koszt? OPINIE

Polecane posty

Gość gość
Dłubanie w macicy nie jest przyjemne i niespodzianki mogą być.. Zawsze lepiej jest popytać użytkowniczkę wkładki.Lekarze mówią to co napisane na ulotce,a organizm jest różny

Gość gość
Hehe założenie polega po prostu na włożeniu wkładki specjalną rureczką a nie na dłubaniu. I o jakich niespodziankach piszesz? Ja jestem posiadaczką takiej wkładki i żadnych niespodzianek nie było. Oczywiście przez decyzją o założeniu lekarz wykonuje odpowiednie badania czy nie ma żadnych przeciwwskazań co do założenia takiej wkładki. Mnie lekarz ostrzegł przed skutkami założenia a jeśli coś mi nie pasuje zawsze mogę sie do niego zgłosić na kontrolę.

Gość gość
Cześć Dziewczyny wkładkę mam 3 rok i jestem mega zadowolona. Okresy mam rozne raz plamię, troszkę poleci zużyje z 2 podpaski a czasami mocniejsze. Nigdy już nie wezmę tabletek anty nie dosc, ze po Daylette przytylam 10 kilo to trzeba pilnowac dni godzin i co 3 miesiace biegac po recepty. A z wkladka spokoj na 5 lat przez 24h juz mam postanowione, ze przy zdjeciu wkadki zaraz zakladam drugą.

Gość gość
A bolalo Was przy zalozeniu?? mnie strasznie ale cuz cos za cos:)

Gość Oltinka
Hej dziewczynki :) Ja zakładałam levosert pół roku temu. Mnie nic nie bolało. Wiadomo lekki dyskomfort od razu po założeniu był ale samo uczucie przy zakładaniu spokojnie mogę porównać do badania wziernikiem :)

Gość gość
Czy byłas nieródką czy po ciąży napisz bo to myli innych.Wiadomo ze włozenie wkładki jest to ingerencja w macię.

Gość Lutinka
Tak rodziłam. Na wkładkę zdecydowałam sie po porodzie. I zgadzam się z Tobą co do ingerencji tej wkładki w macicę - z tym, że i tu jest plus. Wkładka działa miejscowo tak więc ingerencja jest mniejsza i jest bezpieczna dla wątroby. Tabletki ingerują w cały nasz organizm.

Gość gość
Hormony są w całym organiżnie.Dostają sie tylko przez macicę.Po porodzie szyjka jest roższerzona stąd brak bólu u niektórych kobiet.Nie wszystkim hormony pasują stad problemy.

Gość Lutinka
Dlatego przed dobraniem odpowiedniej metody antykoncepcji lekarz ginekolog musi wykonać odpowiednie badania. Nie wszystko jest dla wszystkich ;) U mnie akurat pasowała wkładka więc ja założyłam - i wierz mi, ze jest to naprawdę wygodne rozwiązanie :)

Gość gość
Wszystkie metody dobre jak dobra psychika u jej posiadaczki.Do wkładki trzeba dorosnąć i ją chcieć aby mieć spokaojną głowę.

Gość gość
Do każdej antykoncepcji trzeba dorosnąć. Czy to wkładka czy tabletki. Z wkładką jest ten plus, ze nie trzeba o niej pamiętać codziennie tylko skontrolować raz w miesiącu czy się nie przesunęła. Tabletki wymagają przypilnowania aby nie zapomnieć o codziennej pigułce.

Gość gość
Jeżeli ma się dużą ochotę na sex polecam wkładkę.O niej nie trzeba mysleć codziennie.Dla niej psychika musi byc silna.

Gość gość
Kilka dziewczyn pisało, że udało się założyć wkładkę na NFZ. Mogłbyście napisać, gdzie? Mi mój ginekolog niestety niestety zawołał 1000zł...

Gość gość
Sex to grill i lekarz każą sobie płacić.Konsumpcja piz.y jest grillem.

Gość LukrecjaPyrka
Do gość 2017.03.28 Ale levosert za 1000zł? To jest aż niemożliwe ja płaciłam 650zł i to już z wkładką. Weź może zobacz u innego ginekologa.

Gość gość
Wkładki zakładane są za pieniądze.NFZ ich nie refunduje.

Gość Jisabel
Można założyć levosert na NFZ jednak mało lekarzy to robi. Trzeba wtedy wykupić sobie wkładkę - około 300zł. Ja zakładałam prywatnie za 600zł (wkładka+założenie) bo uważam, że skoro lekarz ma to w swojej ofercie to wie co robi i jest dla mnie pewniejszy.

Gość gość
Lekarze nawet w przychodniach publicznych nie zakładają wkładek na NFZ.

Gość Jisabel
Do gość wczoraj Tak jak napisałam- czasami idzie znaleźć lekarza, który założy levosert w przychodni w ramach NFZ jednak mało, który się tego podejmuje. Ja zakładałam prywatnie ponieważ to dla mnie najpewniejsze rozwiązanie. Zawsze można wziąśc i zapytać w przychodni gina czy zakłada czy nie.

Gość gość
Dyskusja sprowadza sie do jednego,wkładki zakładane są odpłatnie.

Gość gość
Niekoniecznie sprowadza się do tego, ze tylko za kasę założy sie wkładkę. Ja miałam levosert zakładany w ramach NFZ. Musiałam jedynie wykupić receptę na wkładkę - koszt u mnie w aptece 300zł i z ta wkładką poszłam na wizyte do swojego gina, którą miałam specjalnie wcześniej umówioną. Dużo zależy od lekarzy nie każdy podejmuje się zakładania nowoczesnej antykoncepcji.

Gość gość
Gzie w Polsce są tacy lekarze?

Gość gość
Jeśli wkładka ma być dobrze założona to musi ten zabieg wykonać bardzo doświadczony ginekolog. Taki który robi to często, i co najważniejsze musi to zrobić pod kontrolą usg. Musi sprawdzić przy pomocy usg czy wkładka jest prawidłowo założona. Zdarzają się nawet perforacje macicy po zabiegach założenia wkładki przez partaczy. Bywa też że źle założona wkładka wrasta w ścianę macicy i trzeba ją usuwać chirurgicznie. Prawidłowy zabieg założenia wkładki musi kosztować więcej niż 200-300zł bo szanujący się i doświadczony lekarz tego za mniej nie zrobi. Dlatego szukajcie po pierwsze lekarzy którzy się w tym specjalizują bo lepiej wydać nieco więcej ale mieć gwarancję że nie będzie kosztownych dla zdrowia powikłań.

Gość gość
Co racja to racja. Czasem lepiej zapłacić więcej i mieć pewność, ze wkładka została założona poprawnie niż prosić się pierwszego lepszego ginekologa aby zrobił to na NFZ. Poza tym, ze od razu po założeniu gin musi sprawdzić poprzez usg czy levosert został dobrze załozony. Kontrole powinny być kolejno po miesiącu, następna po trzech a później już co pół roku. Pierwsze tygodnie są najważniejsze.

Gość gość
Wkładka jest wygodna jak spełnia swoje zadanie.Kobieta z wkładką ma wygodę i nie mysli o antykoncepcji.Moze swobodnie uprawiać sex i z niego korzystać.

Gość gość
Amator gin przy zakładaniu spirali moze przebić macicę.

Gość gość
wkładka w załozenie wymaga doswiadczenia.Jednak dla kobiety to wygoda.

Gość gość
Czy tę wkładkę mogą zakładać młode dziewczyny ,rozpoczynajace przygodę z sexem?

Gość torjka
Tak, mogą ją mieć zarówno kobiety po porodzie, jak i nieródki, także te które rozpoczynają współżycie

Gość gość
Dla mnie idealna forma. Na levosert zdecydowalam sie glownie ze wzgledu na wygode. Z pamiecia u mnie krucho, wiec tabletki zazwyczaj szly w zapomnienie. Jednak po zalozeniu wkladki okazalo sie, ze to nie jej jedyny atut ;D moje dotad bolesne i dlugie okresy wyraznie sie skrocily, a bole menstruacyjne zniknely.