Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Daisyy_00

Levosert jaki koszt? OPINIE

Polecane posty

Gość gość
Kto moze mi polecić spiralę przy długim okresie?

Gość gość
Mirena ponoć zmniejsza krwawienie.

Gość gość
Majac mirenę zapomniałam o okresach i kosztach na podpaski.Jest wygoda i polecam innym,ale to zależy od organizmu.Badanie co pół roku.

Gość Ranitkaa
Wkładka na pewno zmniejszy obfitość okresu, a u niektórych nawet zanika całkowicie. Ja miałam bardzo obfite krwawienie i założyłam wkładkę Levosert. Okres nadal mam ale jest nieduży także jeżeli masz podobny problem to polecam.

Gość matildano
dziewczynom, które mają takie bolesne i obfite okresy wkładkę hormonalną stosuje się jako terapię leczniczą. bardzo redukuje krwawienie, mi aktualnie wystarczają już same wkładki higieniczne na te plemienia delikatne

Gość gość
Jak będac dziewicą mozna załozyć wkładkę aby zmiejszyć krwawienie?

Gość gość
Idź do lekarza to ci przebije i załozy

Gość liverno
co to ogóle za myślenie? to cytologii też nie robisz, bo jesteś dziewicą? czasami aż nie wierze, że ludzie potrafią coś tak głupiego napisać :) jeśli jedyną deską ratunku przy bolesnym i obfitym okresie jest wkładka, to uwierz, że takimi kategoriami się nie myśli

Gość gość
To wszystko się robi dla zdrowia

Gość gość
Wkładka to sama wygoda i zwalnia z myślenia

Gość ramonkaaa
A jaką masz? Ja od 3 miesięcy mam levosert i powiem że to chyba była najlepsza decyzja jaką ostatnio podjęłam.

Gość gość
Spirala to wygoda tylko trochę boli przy zakładaniu.Okresu brak i oszczedności na podpaskach.Chęć na sex troszkę spadła.

Gość gość
Dziewczyny z nowym rokiem zakładajcie wkładki gdyż jest to wygoda.Tylko niektórym ona nie pasuje.

Gość gość
Dziewczyny ktora wkładka lepsza mirena czy levosert.Muszę szybko zdecydować,gdyż w srodę jestem umówiona na założenie pod koniec okresu.

Gość gość
885885885885

Gość gość
Mam levosert i jest ok, mnie nie bolało przy zakładaniu, to może trochę nieprzyjemne jak przy cytologii czy zwykłym badaniu z wziernikiem.

Gość gość
Czy masz chęć na bzykanie z tą wkładką?

Gość gość
Tak, tak wkładka akurat jest w porządku jeśli chodzi o te sprawy, być może że one mają działanie miejscowe więc ogólnie hormonów tam jest znikoma ilość.

Gość gość
Mając tę wkładkę sex dla mnie nie istnieje.Tak trwa już pół roku.Co robić?

Gość gość
Powinnaś iść do ginekologa albo do seksuologa, bo na to może wpływać milion czynników, u mnie żadnej różnicy nie było przed i po założeniu.

Gość gość
Ile dni po założeniu wkładki mogę z niej korzystać do oporu? Bardzo mnie ciekawi jak jest z tą wkładką?

Gość gość
Co lepiej założyć wkładkę czy implanton.Czas zabezpieczenia ten sam ale co jest wygodniejsze.?

Gość gość
Nawet w Norwegii lekarze nie chcą zakładać spiral.Patrz program "Warto rozmawiać"

Gość Lutinka
Wkładka zaczyna wydzielać hormony od razu po jej założeniu jednak tak do miesiąca czasu warto sie jeszcze dodatkowo zabezpieczyć podczas stosunku. Tak mi mówił ginekolog jak zakładałam levosert. Wiesz organizm musi się przyzwyczaić do zmian a w szczególności do dodatkowej dawki hormonu ;)

Gość gość
Jak przeba nastawić sie psychicznie na założenie wkładki?Opinie na ich tenat nie są najlepsze ,a i stosunki z nią są nie najlepsze.

Gość Lutinka
Założenie wkładki trwa nawet nie minutę a co do odczucia przy zakładaniu to tak jakbyś miała wykonywane badanie cytologii. Po samym założeniu pierwsze jak wstałam to tak mi dziwnie było ale to pewnie sama sobie wmówiłam :P Ogólnie wkładki wogóle nie czuć to już chyba kwestia tego co sobie same potrafimy wmówić. Mój mąż również nie narzeka żeby w trakcie stosunku coś mu przeszkadzało :D

Gość gość
Koleżanki mają wkładki i ich odczucie jest różne.Jedne czują ich inne nie .Czy to jest odczucie psychiczne.Mając wkładkę też boją się ciązy i okresy są nieregularne.Brak mi całkowitego zdecydowania na tą antykoncepcję.Co robić?

Gość Lutinka
Przy tej metodzie antykoncepcji mogą się pojawić plamienia, które zazwyczaj trwają około 4 dni. Od momentu założenia organizm musi sie przyzwyczaić - redukcja krwawień trwa od 3 do 6 miesięcy - później wogóle może nie występować okres. Co do tego czy wkładka jest wyczuwalna - jak dla mnie jest to kwestia nastawienia. Ja jej nie czuję ale też nie myślę cały czas o tym, że mam ją tam włożoną ;) Jeśli chodzi o skuteczność to jest ona taka jak przy zabiegu sterylizacji u mężczyzn. Popytaj swojego ginekologa niech Ci wszystko na spokojnie wyjaśni :) Ja też swojego zasypywałam lawiną pytań przed założeniem i teraz nie żałuję.

Gość gość
Czy na załozenie wkładki trzeba iść z druga osobą jako pomoc psychiczna.Czytałam na forum ze niektóre w czasie zakładania straciły przytomność Lepsza kolezanka czy mąż lub matka?

Gość Lutinka
Jeśli masz się czuć raźniej przy zakładaniu to raczej nie ma przeciwwskazań aby ktoś szedł z Tobą :) To Ty masz się czuć komfortowo. A samo założenie nie jest złe - trwa dosłownie moment i masz takie uczucie jak przy badaniu cytologicznym. To wszystko :) Ja byłam sama ponieważ wiedziałam co i jak wygląda - wypytałam dokładnie ginekologa o wszystko, upewniając się czy dobrze zrozumiałam nawet przed samym założeniem. A gdybym miała wybrać kogoś dla swojego komfortu psychicznego to poszłabym z przyjaciółką ;)