Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Roksi1995_ciąża

Zajście w ciążę

Polecane posty

Gość Roksi1995_ciąża

Hej!! Mam nadzieję, że znajdę tu jakieś bratnie dusze które miały podobne problemy do moich. Mianowicie chodzi o kłopoty z zajściem w ciążę. Zacznę od początku. Mam 20 lat. od 2 lat staramy się o dzidziusia. (nie mam jeszcze dzieci) Pierwszą miesiączkę dostałam w wieku 15 lat. Moje okresy były tragicznie nieregularne, ponieważ potrafiłam przez 4 miesiące, 6 czy nawet 9 w ogóle nie miesiączkować. Nic sobie z tego nie robiłam bo byłam w młodym wieku. Więc się cieszyłam, że mam ją tak rzadko. Odkąd zaczęliśmy starania o dziecko zaczęłam się martwić bo nic z tego nie wychodziło, więc poszłam do ginekologa. Przez 4 miesiące chodziłam do pewnej Pani doktor która leczyła mnie samymi tabletkami ziołowymi. Odpuściła. Zmieniłam lekarza. Jakieś 3 tygodnie temu poszłam do innego. Powiedział że nie ma u mnie jajeczkowania, trzeba wyregulować okresy i że mam nadżerkę. Przepisał mi duphaston oraz Folik Mama 1. Stosowanie duphastonu: od pierwszego dnia miesiączki odliczam 16 dni i biorę go przez 10 do po 2 tabletki dziennie. Ma mi on wyregulować okres oraz wspomóc zajście w ciążę. Folik mama 1 : Również przepisał mi go lekarz, stosuję codziennie po 2 tabletki. Ponoć jakoś się przyczynia do zajścia w ciążę. Lekarz wyznaczył mi również dokładnie dni kiedy to mamy starać się o dziecko aby mogło się udać i faktycznie to się sprawdza, ponieważ kupiłam testy owulacyjne i w 100% sprawdziły się z tym co mówił lekarz. Tak więc staramy się i wspomagamy. Napiszcie mi proszę czy któraś z was brała duphaston i jak Wam pomógł. czy w ogóle pomógł. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Buziaczki! :*

Gość Roksi1995_ciąża
a i napiszę od razu, bo możliwe że ktoś o to spyta, tak nadżerka będzie wypalana, najpierw muszę mieć zrobioną cytologię, będzie to na następnej wizycie w lutym. Lekarz mnie uspokoił, że nadżerka nie wpływa na negatywny wynik na teście ciążowym

Gość Roksi1995_ciąża
Dzieckiem możesz nazywać 15 letnie dziewczyny które chyba nie chcą a i tak mają dzieci, ja mam 20 lat, mam męża, więc nie widzę w tym nic dziwnego że chcemy mieć dziecko

Gość Roksi1995_ciąża
I dla Twojej informacji pracuję i zarabiam więc też mi te podatki odprowadzają.... Sądzę, że mimo iż możesz być starszy (choć wcale tak być nie musi) to mało wiesz o życiu ....

Gość gość
próbujcie do skutku a jak nie da rady to adopcja

Gość Roksi1995_ciąża
Próbujemy i nie zniechęcamy się, ponieważ dopiero rozpoczęłam leczenie. Jestem dobrej myśli.

Gość Roksi1995_ciąża
A Ty się źle wypowiadasz. Jeżeli nie jesteś kobietą, i nie masz problemów z poczęciem dziecka to zajmij się swoimi sprawami. Bo Twoje żałosne teksty na prawdę nie robią na mnie żadnego wrażenia, tylko się ośmieszasz. No ale, jak kto lubi.

Gość Roksi1995_ciąża
Już się troszkę dowartościowałeś obrażając innych? Brawo Ty :D

Gość Roksi1995_ciąża
Nikt nie miał na prawdę styczności z podobną sytuacją? :(