Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mieszkając razem jak dzielicie się wydatkami?

Polecane posty

Gość gość

Chcę zamieszkać z dziewczyną, która jest na utrzymaniu rodziców i studiuje. Ja już pracuję i całkiem nieźle zarabiam. Jak powinien wyglądać budżet w związku? Oboje tyle samo wkładamy co miesiąc, czy z racji tego, że o wiele więcej od niej zarabiam powinienem brać na siebie większą część kosztów? Co na przykład z wyjazdami?

Gość Sponsorowane
Przeceny kiełbas i schabiku czosnkowego na www.kielby.pl. śpiesz się bo wszystko spleśnieje !!!!!

Gość gość
Mieszkamy już razem 5 lat. Jesteśmy po 30. Pracujemy oboje, jedno zarabia mniej, drugie więcej, mamy osobne prywante konta i jedno wspólne, na które co miesiąc przelewany procentowo ustaloną kwotę (w zależności od zarobków). Te pieniądze idą na rachunki, mieszkanie, zakupy, wyjścia, wyjazdy, wszytsko co robimy wspólnie. Z prywanymi pieniędzmi każdy robi co chce. System ten się sprawdza, daje wolność, niezależność ale też poczucie bycia z kimś. Nasi znajomi przejęli to od nas.

Gość gość
Uważam to za dobre rozwiązanie. Też tak robimy.

Gość gość
No tak ale Wy żyjecie już jak małżeństwo. Ja jestem z dziewczyną od roku i chcemy skorzystać z okazji by się wyprowadzić od rodziców. Nie chcę, żeby było tak, że będę ją utrzymywał, a ona kiedyś mnie rzuci(nie zakładam, ale wszystko może się zdarzyć). Problemem jest to, że głupio mi będzie jak mnie będzie stać na większość rzeczy, a ona będzie polegała na rodzicach.

Gość gość
Durny problem. Pracujesz i utrzymujesz. Dziewczyna ma kasę od rodziców i wydaje ja na studia , itp., jak jej brakuje, ty płacisz. Co za pytania. Facet z Ciebie, czy gumka od kaleson. Wstyd. Na tej zasadzie, ile zapłacisz miesięcznie dziewczynie za sex.

Gość gość
moja matka zabiera ojcu całą pensje

Gość gość
Widocznie musi, bo tatuś wszystko na wódke i piwko